Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

ΡΕΛΑΝΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ: «ΧΡΩΣΤΑΣ 350 ΔΙΣ. € ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ»!  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

Δεν είναι μόνο που αρνήθηκε ο αμερικανός πρόεδρος να δώσει το χέρι του στην Γερμανίδα Καγκελάριο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, αλλά στην συνάντηση υπήρξε και έντονο παρασκήνιο .
Αμερικανικές πηγές έκαναν σήμερα γνωστό, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέδωσε στην Α.Μέρκελ ένα φάκελο στον οποίο αναγραφόταν το ποσό που χρωστά η Γερμανία από τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ και το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί σύντομα από το Βερολίνο, αφήνοντας την Γερμανίδα ηγέτη άφωνη.


Όπως έγινε γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την Α.Μέρκελ 350 δισ. € (!) ποσό που χρωστά η Γερμανία στο ΝΑΤΟ από το 2002 έως σήμερα.

Ο φάκελος με το «καυτό» νούμερο λέγεται ότι επιδόθηκε στην Α.Μέρκελ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τον Ν.Τραμπ.

Αν και το νούμερο που παρουσιάστηκε στους Γερμανούς δεν αποκαλύφθηκε αρχικά από καμιά από τις δύο πλευρές, οι χώρες του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν το 2014 να διατηρήσουν ένα 2% του ΑΕΠ τους για τους εξοπλισμούς αλλά ελάχιστες χώρες το έπραξαν αυτό, όπως σημειώνει ο βρετανικός Τύπος.

Οι χώρες αυτές είναι η η Βρετανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, και η Εσθονία. 

Αλλά ο λογαριασμός για την Γερμανία δεν ήταν από το 2014 αλλά από το 2002, όταν ο προκάτοχος της Μέρκελ ο Γκ. Σρέντερ είχε υποσχεθεί να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα.

Ο Ντ.Τραμπ έδωσε εντολή στο οικονομικό του επιτελείο να υπολογίσει πόσο ο αμυντικός προϋπολογισμός της Γερμανίας έπεσε κάτω από το 2% τα τελευταία 12 χρόνια και μάλιστα να βάλουν και τον τόκο!

Έτσι υπολογίστηκε πως τα ποσά που η Γερμανία δεν κατέβαλε ανέρχονταν στα 288 δισ.€ συν τους τόκους που ήταν 57 δισ. € διαμορφώνοντας ένα σύνολο 345 δισ. €!

Την κίνηση αυτή του Τραμπ Γερμανός υπουργός που δεν κατονομάζεται χαρακτήρισε ως «εξοργιστική» μιλώντας στους Τimes.

Πιο συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός είπε: «Ο στόχος του να θέτεις τέτοιες απατήσεις είναι να εκφοβίσεις την άλλη πλευρά, αλλά η Καγκελάριος το πήρε ψύχραιμα και ήρεμα και δεν πρόκειται να απαντήσει σε τέτοιες προκλήσεις».

Δηλαδή δεν θα πληρώσει, σύμφωνα με τον μη κατονομαζόμενο Γερμανό υπουργό; Μήπως ήταν ο Β.Σόιμπλε αυτός;

Οι Τimes επικαλούμενοι πηγή κοντά στην Καγκελαρία λένε πως η Α.Μέρκελ «θα αγνοήσει την πρόκληση αυτή».

Μήπως με τον ίδιο τρόπο και η Ελλάδα πρέπει να αγνοήσει τα ποσά που ζητά ο Σόιμπλε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου