Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΕΝΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΙ " ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ Ή ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ


ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ Ή ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!




Εδώ και καιρό πολλοί μιλάνε για την ανάγκη να μπει η Ελλάδα τώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και ότι χωρίς αυτό θα είναι αδύνατον να επιστρέψει στις αγορές, δηλαδή να ξαναδανειστεί κατευθείαν από τους ιδιώτες τοκογλύφους, αντί να δανείζεται από τα δανεικά που δίνουν οι τοκογλύφοι στις  χώρες της ευρωζώνης!!!

Τι είναι όμως αυτή η περιβόητη ποσοτική χαλάρωση;
Οι περισσότεροι αφήνουν να εννοηθεί ότι θα βρέξει χρήμα...

Πάμε λοιπόν από την αρχή:  Το χρήμα, αντί να το τυπώνουν δωρεάν και να το ελέγχουν (όπως θα έπρεπε) οι εθνικές κυβερνήσεις των χωρών, με βάση το ΑΕΠ κάθε χώρας, το τυπώνουν και το ελέγχουν ιδιώτες τοκογλύφοι (οι «αγορές») και κατόπιν το δανείζουν(!!!) στις χώρες.

Έτσι ενώ ο λαός μιας χώρας, ο οποίος παράγει με την εργασία του και τη γη του το ΑΕΠ της χώρας του, αντί να παίρνει το αντίστοιχο χρήμα σε ρευστό (δωρεάν με μόνο αντίτιμο την εργασία του) και έτσι να κινείται η οικονομία, το δανείζεται (σε λογιστικά νούμερα,  δηλαδή σε αέρα κοπανιστό, που μεταφέρεται στην κεντρική τράπεζα της χώρας,) από τους τοκογλύφους!!! 

Φανταστείτε να πάτε να πάρετε τον μισθό σας από την εργασία και αυτός να σας δινόταν υπό μορφήν χρέους!!! Δηλαδή να διαπιστώσετε ότι πληρώνετε για να δουλέψετε!
Δεν είναι υπερβολή αυτό αλλά κυριολεξία, αφού δουλεύετε π.χ. για 30 ευρώ τη ημέρα. Αν αντί να σας τα δώσουν σας τα δανείζουν με κάποιο επιτόκιο. Δηλαδή χρωστάτε τα 30 ευρώ που δουλέψατε σύν τους τόκους που πρέπει να τους βάλετε από την τσέπη σας!

Φυσικά αυτό δεν γίνεται στις καθ ημέραν συναλλαγές διότι ο κόσμος θα ξεσηκωνόταν και θα τους έπαιρνε με τις πέτρες!

Γίνεται όμως σε εθνικό επίπεδο, όπως το περιγράψαμε πιο πάνω. Έτσι λοιπόν παράγεται το χρέος μιας χώρας (που χρωστάει τα δικά της λεφτά, το ΑΕΠ της στους τοκογλύφους) και έτσι εξηγείται γιατί ακόμη και η «ηγέτιδα» της Ευρωζώνης Γερμανία έχει ένα χρέος (το 2014) 2,16 τρις ευρώ!!! Μπορεί από το 2009- 2014 να αυξήθηκε το ΑΕΠ της αφού ξεζουμίζει την Ελλάδα και όλες τις χώρες του νότου, αλλά αυξήθηκε και το το χρέος της!!!


Με την τοποθέτηση του βέλους πάνω σε μία χώρα, παίρνετε πληροφορίες σε σχέση με τα απόλυτα νούμερα χρέους και ΑΕΠ για τα έτη 2009 και 2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ 

Ποσοτική χαλάρωση (Quantitative easing - QE) ονομάζουν οι τραπεζίτες τη νομισματική πολιτική που έχουν εφεύρει για να πετύχουν την αύξηση της κατανάλωσης του ιδιωτικού τομέα και την ελεγχόμενη αύξηση του πληθωρισμού, την αποσυμφόρηση  δηλαδή από το ασφυκτικό καθεστώς που οι ίδιοι έχουν επιβάλλει. 

Με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μια κεντρική τράπεζα δημιουργεί χρήμα όχι τυπώνοντας νέο αλλά αγοράζοντας χρεόγραφα, όπως π.χ. κρατικά ομόλογα. 

Με άλλα λόγια πρόκειται για δημιουργία χρήματος άνευ τυπώματος, το οποίο εισρέει στην αγορά της υπό ένταξη χώρας και με αυτό τον τρόπο τονώνεται η κατανάλωση. Πρόκειται δηλαδή για παροχή ρευστότητας στην αγορά χωρίς όμως δανεισμό και έξτρα χρέος, όπως θα έπρεπε να είναι η παροχή ρευστότητας στο σύνολό της.

Εδώ όμως πρόκειται για εξαίρεση, που βοηθάει απλώς το σύστημα να μην πάθει ασφυξία και το χρέος να μην εκτοξευθεί σε μεγέθη που δεν είναι διαχειρίσιμα...

Κατ΄ αρχάς δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι ένα εργαλείο του υπάρχοντος καννιβαλικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και ως τέτοιο αποκλείεται να αποβεί ποτέ εις όφελος των λαών και των αδυνάτων οικονομικά κρατών!

Η ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ!!!
ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ

Απόδειξη των προηγουμένων είναι ότι η ποσοτική χαλάρωση έχει μπει σε εφαρμογή εδώ και δύο χρόνια από τις αρχές Μαρτίου του 2015 με ευνοημένες από τον μηχανισμό αυτόν όχι τις πάσχουσες οικονομίες, αλλά και πάλι τις ισχυρές οικονομίες της Ευρωζώνης !!!

Και μόλις τώρα, που βρίσκεται στη λήξη της, αφού μάλλον έχει πιάσει το 2% ο πληθωρισμός (αυτός ήταν ο στόχος) τώρα συζητείται να ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση η Ελλάδα!  

Η συζήτηση γίνεται για να παραπλανηθεί και πάλι ο Ελληνικός λαός και να "καταπιεί" και τα νέα μέτρα εξαθλίωσης, όπως νέα κλοπή των συντάξεων και την μείωση του αφορολογήτου, σε επίπεδα εσόδων που μπορούν να συντηρήσουν όχι οικογένεια αλλά οικογενειακό τάφο!

Μόλις όμως η δωσίλογη ψευτοαριστερή κυβέρνηση (με την υποστήριξη μάλιστα του επόμενου δωσίλογου, Κ. Μητσοτάκη) ψηφίσει τα νέα δολοφονικά για τον λαό μέτρα, τότε κατά σύμπτωσιν (να το θυμηθείτε) θα λήγει και η εφαρμογή του μηχανισμού της ποσοτικής χαλάρωσης...


Αρκεί να δούμε την πορεία των γεγονότων για να το καταλάβουμε: 

Τον Δεκέμβριο του 2016, το διοικητικό συμβούλιο της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποτίθεται ότι αποφάσισε την παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ως το Δεκέμβριο του 2017

Και λέμε υποτίθεται, διότι τότε η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις αγορές ομολόγων ως το Δεκέμβριο του 2017, μειώνοντας όμως το μηνιαίο όριο των αγορών στα 60 δισ. ευρω από 80 δισ. ευρω που είναι σήμερα. 
Αλλά, προσέξτε, την απόφαση για την επέκταση, θα την πάρει 
μετά τη λήξη του προγράμματος τον Μάρτιο του 2017!!!,  

Γι αυτό βιάζονται να κλείσουν την αξιολόγηση, δηλαδή να ψηφίσουν τα δολοφονικά μέτρα. Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει θέσει δύο βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδος στον μηχανισμό QE. Η πρώτη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο.
Τώρα ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, θα γίνει όπως είπαμε μόνο αν ψηφιστούν τα δολοφονικά μέτρα που θα δεσμεύουν μελλοντικά τη χώρα και τα οποία μέτρα μαζί με όλον των αρμαγεδώνα των φόρων και μέτρων που έχουν ληφθεί από την αρχή των μνημονίων, καθιστούν το ελληνικό χρέος να μη βιώσιμο, αυτό είναι απλή λεπτομέρεια.

Έχουν δηλαδή βάλει δύο 
προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδος στον μηχανισμό QE που η μία αναιρεί την άλλη!   

 Εν τω μεταξύ όμως ήδη ανακοινώνουν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έπιασε το 2%  και όπως γράψαμε, θα μας πουν μετά ότι θέλαμε να σας εντάξουμε αλλά δυστυχώς έκλεισε το πρόγραμμα της  ποσοτικής χαλάρωσης και δεν θα παραταθεί, γιατί πιάσαμε τον στόχο του 2%!

Επομένως μην περιμένετε να ενταχθεί η Ελλάδα σε αυτόν τον μηχανισμό. 


Το πρόβλημα υπάρχει διότι δεν ελέγχουμε εμείς το νόμισμα και επομένως χωρίς την άδεια και την παροχή της ΕΚΤ η Τράπεζα της Ελλάδος και άρα οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να διοχετεύσουν ρευστότητα στην αγορά ούτε να στηρίξουν επενδύσεις!!!

ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου