Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΙΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ...

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ 21




Πέσαν και οι τεκτονικές υπογραφές με τις τελίτσες στο τέλος...


Αναρωτιέται κανείς τι νόημα έχουν όλες αυτές οι συναντήσεις κάθε τόσο, αφού θα πουν τα ίδια και τα ίδια, θα ξεστομίσουν βαρύγδουπες δηλώσεις και στο τέλος θα κάνουν ό,τι τους προστάζει το όργανο Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, ο ΟΗΕ, ενώ οι επί μέρους αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των λόμπις.


Τούτη τη φορά, ωστόσο, οι 27 αρχηγοί κρατών-μελών στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής για τα 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης, υπέγραψαν μια κοινή διακήρυξη που από τη μια μοιάζει με ανανέωση των όρκων ενός γάμου, αφήνοντας όμως και παραθυράκια για… ‘απιστία’, σε μια Ευρώπη που αποφάσισε ξαφνικά να είναι ενωμένη αλλά με κιβώτιο πολλών ταχυτήτων. Το γνωστό πλούσιοι και φτωχοί, βορράς και νότος, πάνω διαμερίσματα και κάτω διαμερίσματα.

Όμως το τελείως κοινό σημείο που μας ενώνει όλους -βαμπίρ και αφαιμαγμένους- είναι η πλήρης υποταγή στις προσταγές των συνόδων του ΟΗΕ και της Ατζέντας 21/2030.

«Θα προχωρήσουμε ενωμένοι, με διαφορετικούς ρυθμούς και ένταση όπου χρειάζεται, αλλά πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, τηρώντας τις Συνθήκες και διατηρώντας πάντα ανοικτή την πόρτα σε εκείνους που θα θελήσουν να συμμετάσχουν αργότερα» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της Διακήρυξης.


Ο Τσίπρας ο οποίος εμφανώς πλέον γέρνει προς τα δεξιά…


Και η Μέρκελ με τη γνωστή πυραμιδούλα στο ύψος του ομφαλού.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύτηκαν κυρίως επί τεσσάρων σημείων:
ασφαλή και προστατευμένη Ευρώπη
ευημερούσα και βιώσιμη Ευρώπη
κοινωνική Ευρώπη
ισχυρότερη Ευρώπη

Στο 1. μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει την ανάμιξη σε πολέμους κατά τους Ισλαμικού Κράτους και την αύξηση στρατιωτικών κονδυλίων, καθώς και την αστυνόμευση για λόγους ασφαλείας, αλλά και την βιώσιμη μεταναστευτική πολιτική, όπως αναφέρεται, δηλαδή, μετανάστες για φτηνά χέρια. Όσο για την αμυντική βιομηχανία, άλλοι πουλάνε κι άλλοι είναι αυτοί που αγοράζουν.

Στο 2. ο όρος “βιώσιμη”, για να καταλαβαίνουν όσοι πρέπει ότι εννοούν την Α21, και αυτό είναι η ανάπτυξη μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της τεχνολογίας – και τα δυο προς όφελος των επιχειρήσεων και μόνο. 

(Μια Ένωση όπου ο ενεργειακός εφοδιασμός θα διασφαλίζεται και θα είναι οικονομικά προσιτός και το περιβάλλον καθαρό και ασφαλές – βλέπε Σκουριές και ΑΓΕΤ Βόλου, βλέπε πανάκριβη ενέργεια λόγω των ΑΠΕ)

Στο 3. γίνεται λόγος για μια Ένωση που θα μάχεται την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό (όπως ξέρουν τόσο καλά να τα δημιουργούν όλα αυτά) και θα προωθεί την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, ενώ παράλληλα θα προστατεύει την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς -βλέπε συμφωνία με Καναδά και φέτα από το Βανκούβερ!

Στο 4. που η Ευρώπη θέλει να γίνεται πιο ισχυρή, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εδραίωση της θέσης και του ρόλου της στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Και φυσικά, αυτός που κάνει κουμάντο στην Ε.Ε. αυτός θα έχει και το κάθισμα στην στρογγυλή τράπεζα.

Όλη η διακήρυξη με τα βιώσιμα σημεία της, το μεταναστευτικό,τις τεχνολογίες (για παρακολούθηση και αυτοματοποίηση) και τις κλιματικές αλλαγές της:


Η Διακήρυξη της Ρώμης (25 Μαρτίου 2017)

Εμείς, οι ηγέτες των 27 κρατών μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ αισθανόμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η οικοδόμηση της ευρωπαϊκής ενότητας αποτελεί ένα τολμηρό και μακρόπνοο σχέδιο.

 Πριν από εξήντα χρόνια, ανακάμπτοντας από την τραγωδία δύο παγκοσμίων πολέμων, αποφασίσαμε να ενωθούμε και να αναγεννήσουμε από τις στάχτες της την ήπειρό μας. Οικοδομήσαμε μια μοναδική Ένωση με κοινά θεσμικά όργανα και ισχυρές αξίες, μια κοινότητα ειρήνης, ελευθερίας, δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου, μια σημαντική οικονομική δύναμη με ασύγκριτα επίπεδα κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας

Η ευρωπαϊκή ενότητα ξεκίνησε σαν ένα όραμα λίγων και μετουσιώθηκε σε ελπίδα των πολλών. Και μετά η Ευρώπη έγινε ξανά μία. Σήμερα, είμαστε ενωμένοι και δυνατότεροι, εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη επωφελούνται από τη ζωή σε μια διευρυμένη Ένωση που έχει ξεπεράσει τις παλιές διαφορές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της: περιφερειακές συρράξεις, τρομοκρατία, αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις, προστατευτισμός, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, Ενωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο και να προσφέρουμε στους πολίτες μας ασφάλεια, αλλά και νέες ευκαιρίες.

Θα καταστήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρότερη και πιο ανθεκτική, μέσα από ακόμα μεγαλύτερη ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας και μέσα από την τήρηση κοινών κανόνων. Η ενότητα είναι αναγκαιότητα, αλλά και ελεύθερη επιλογή μας. Το κάθε κράτος μόνο του, θα είχε περιθωριοποιηθεί από την παγκόσμια δυναμική. 

Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να επηρεάσουμε τη δυναμική αυτή και να προστατεύσουμε τα κοινά μας συμφέροντα και αξίες. Θα προχωρούμε ενωμένοι, με διαφορετικούς ρυθμούς και ένταση όπου χρειάζεται, αλλά πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, τηρώντας τις Συνθήκες και διατηρώντας πάντα ανοιχτή την πόρτα σε εκείνους που θα θελήσουν να συμμετάσχουν αργότερα. Η Ένωσή μας είναι ενιαία και αδιαίρετη.

Στα επόμενα δέκα χρόνια επιθυμούμε μια Ένωση ασφαλή, ευημερούσα, ανταγωνιστική, βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη και με τη βούληση και την ικανότητα να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον πλανήτη και να διαμορφώνει την παγκοσμιοποίηση. Επιθυμούμε μια Ένωση όπου οι πολίτες της θα έχουν νέες ευκαιρίες για πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη και οικονομική μεγέθυνση. Επιθυμούμε μια Ένωση που θα παραμένει ανοικτή στις ευρωπαϊκές χώρες που σέβονται τις αξίες μας και δεσμεύονται να τις προαγάγουν.

Σε αυτή την εποχή αλλαγών και έχοντας επίγνωση των ανησυχιών των πολιτών μας, δεσμευόμαστε ως προς το θεματολόγιο της Ρώμης και δηλώνουμε ότι θα καταβάλουμε προσπάθειες για να υλοποιήσουμε:

Μια ασφαλή και προστατευμένη Ευρώπη: μια Ένωση όπου όλοι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφαλείς και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, όπου τα εξωτερικά μας σύνορα θα είναι ασφαλή, εφαρμόζοντας μια αποτελεσματική, υπεύθυνη και βιώσιμη μεταναστευτική πολιτική που θα σέβεται τα διεθνή πρότυπα· μια Ευρώπη αποφασισμένη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα.

Μια ευημερούσα και βιώσιμη Ευρώπη: μια Ένωση που θα δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης· μια Ένωση στην οποία μια ισχυρή, διασυνδεδεμένη και εξελισσόμενη ενιαία αγορά που θα ενσωματώνει τις τεχνολογικές μετεξελίξεις, και ένα σταθερό και ισχυρότερο ενιαίο νόμισμα θα διανοίγουν οδούς ανάπτυξης, συνοχής, ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και συναλλαγών, κατά κύριο δε λόγο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις·

 μια Ένωση που θα προωθεί τη διαρκή και βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα εργάζεται για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης· μια Ένωση όπου οι οικονομίες θα συγκλίνουν· μια Ένωση όπου ο ενεργειακός εφοδιασμός θα διασφαλίζεται και θα είναι οικονομικά προσιτός και το περιβάλλον καθαρό και ασφαλές.

Μια κοινωνική Ευρώπη: μια Ένωση που θα εδράζεται στη βιώσιμη μεγέθυνση, θα προωθεί την οικονομική και κοινωνική πρόοδο αλλά και τη συνοχή και τη σύγκλιση, ενώ θα προστατεύει παράλληλα την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς· 

μια Ένωση που θα λαμβάνει υπόψη της την ποικιλομορφία των εθνικών συστημάτων και τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν οι κοινωνικοί εταίροι· μια Ένωση που θα προάγει την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών καθώς και τα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες για όλους· 

μια Ένωση που θα μάχεται την ανεργία, τις διακρίσεις, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια· μια Ένωση όπου οι νέοι θα λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και κατάρτιση και θα μπορούν να σπουδάζουν και να αναζητούν εργασία σε όλη την ήπειρο· μια Ένωση που θα διατηρεί την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα προωθεί την πολιτιστική πολυμορφία.

Μια ισχυρότερη Ευρώπη στην παγκόσμια σκηνή: μια Ένωση που θα διευρύνει τις υφιστάμενες εταιρικές σχέσεις, θα οικοδομεί νέες και θα προάγει τη σταθερότητα και την ευημερία στην άμεση γειτονία της ανατολικά και νότια, αλλά και στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και παγκοσμίως· 

μια Ένωση έτοιμη να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και να συνδράμει για τη δημιουργία μιας περισσότερο ανταγωνιστικής και ολοκληρωμένης αμυντικής βιομηχανίας· μια Ένωση που θα δεσμεύεται να ενισχύει την κοινή της ασφάλεια και άμυνα, και σε συνεργασία και συμπληρωματικά με τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές συνθήκες και τις νομικές δεσμεύσεις· 

μια Ένωση που θα συμμετέχει ενεργά στα Ηνωμένα Έθνη και θα προστατεύει ένα πολυμερές σύστημα που θα βασίζεται σε κανόνες, θα είναι υπερήφανη για τις αξίες της και θα προστατεύει τους πολίτες της, θα προωθεί το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο καθώς και μια θετική παγκόσμια πολιτική για το κλίμα.

Θα επιδιώξουμε τους στόχους αυτούς πεπεισμένοι ότι το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια μας και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το καλύτερο μέσο για την επίτευξη των στόχων μας. Δεσμευόμαστε ότι θα ακούμε και θα ανταποκρινόμαστε στις ανησυχίες που εκφράζουν οι πολίτες μας και ότι θα συνεργαζόμαστε με τα εθνικά μας κοινοβούλια. 

Θα συνεργαζόμαστε στο αποδοτικότερο κάθε φορά επίπεδο, είτε είναι το ενωσιακό, το εθνικό, το περιφερειακό ή το τοπικό και με πνεύμα εμπιστοσύνης και καλόπιστης συνεργασίας, μεταξύ των κρατών μελών και μεταξύ αυτών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, σύμφωνα με την αρχή της επικουρικότητας.

Θα δώσουμε τον απαραίτητο χώρο ελιγμών στα διάφορα επίπεδα ώστε να ενισχυθούν η καινοτομία και το δυναμικό μεγέθυνσης της Ευρώπης. Επιθυμούμε η Ένωση να είναι μεγάλη στα μεγάλα ζητήματα και μικρή στα μικρά. Θα προάγουμε μια δημοκρατική, αποτελεσματική και διαφανή διαδικασία λήψης αποφάσεων και καλύτερα αποτελέσματα. 

Εμείς, οι ηγέτες, συνεργαζόμενοι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μεταξύ των θεσμικών μας οργάνων, θα διασφαλίσουμε ότι θα εφαρμοστεί το σημερινό θεματολόγιο ώστε να αποτελέσει την αυριανή πραγματικότητα. Έχουμε ενωθεί για το καλύτερο. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου