Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΙΣΛΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΙΣΛΙ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ

ΒΙΝΤΕΟ



Το κοιμητήριο του Σισλί αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μάρτυρες της ακμαίας, κοσμοπολίτικης και αρχοντικής αστικής τάξης του ελληνισμού της Πόλης με κομψούς οικογενειακούς οίκους για την υστεροφημία των κραταιών Ελλήνων που μονοπωλούσαν το Πέρα, το Σταυροδρόμι και τα Ταταύλα.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με μια πανοραμική όψη, από ελικοπτέρου,  της Πόλης, του Πατριαρχείου, της Ι. Θεολογική Σχολής Χάλκης, τα μεγαλύτερα εκπαιδευτήρια Μ.Σχολη, Ζωγράφειο, Ζάππειο, Ιωακείμειο, Κεντρικό και καταλήγει στο νεκροταφείο του Σισλί, του οποίου πολλοί χώροι ανακαινίστηκαν εκ βάθρων, όπως το Ι. Παρεκκλήσιον των Αποστόλων Πέτρου και Πάυλου, το οστεοφυλάκιο και φυσικά πολλοί τάφοι και οικογενειακά κοιμητήρια. 

Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε με την αφορμή την ολοκλήρωση της συντήρησης και αποκατάστασης σαράντα ταφικών μνημείων στο κοιμητήριο, ενός σημαντικού έργου που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια η Κοινότητα Σταυροδρομίου με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το Κοιμητήριο του Σισλί αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο με αριστοτεχνικούς τάφους, κοιμητήρια, τιμητικά κενοτάφια, από όπου ο προσκυνητής μπορεί να  αντλήσει στοιχεία για την ιστορία του γένους μας. 

Παρακολουθήστε το εδώ.

.


ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου