Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΚΙΔΥΝΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ» ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ EUROPOL, ΤΗΣ  ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ Ή ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 ΒΙΝΤΕΟ
Ένα ρεαλιστικό όσο και σοκαριστικό βίντεο που δείχνει σε όσους είναι ανυποψίαστοι, τους κινδύνους σεξουαλικού ή χρηματικού εκβιασμού σε βάρος παιδιών μέσω διαδικτύου, έφτιαξε η Europol με τίτλο «Say No!» και το ανέβασε η Ελληνική Αστυνομία στους λογαριασμούς της στα social media.Το βίντεο έχει διάρκεια 10 λεπτών και 35 δευτερολέπτων και είναι εξαιρετικά καλογυρισμένο και προσεγμένο στο μοντάζ. Δείχνει εφήβους που συνομιλούν στο Διαδίκτυο με κάποιους που υποτίθεται ότι είναι συνομήλικοι τους.  

Σιγά σιγά το βίντεο μας οδηγεί στην σοκαριστική αποκάλυψη: Ποτέ δεν ξέρεις ποιος κρύβεται πίσω από το προφίλ του οποιοδήποτε σου στέλνει αίτημα για συζήτηση. 

Στο βίντεο εξετάζονται κατά κύριο λόγο δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη είναι θύμα οικονομικού εκβιασμού ένα αγόρι, που παρασύρεται από μια υποτιθέμενη κοπέλα στην οποία αρέσει και η οποία του ζητά να βγάλει πρώτος τα ρούχα του στην κάμερα του υπολογιστή του. Στο επόμενο μήνυμα, του λέει πως τον έχει καταγράψει σε βίντεο και πως αν δεν στείλει 100 ευρώ θα το στείλει στους φίλους του. 

Στην δεύτερη περίπτωση, μια κοπέλα πιεσμένη και στενοχωρημένη, παρασύρεται από έναν υποτίθεται νεαρό που της ζητά φωτογραφίες για να της κάνει επαγγελματική φωτογράφιση. 

Της λέει πόσο όμορφη είναι και της ζητά όλο και περισσότερα. Η κοπέλα στέλνει μια φωτογραφία της που είναι μόνο με το σουτιέν και τότε αρχίζει ο σεξουαλικός εκβιασμός: Αν δεν στείλει και γυμνές της φωτογραφίες, εκείνη με το εσώρουχο θα κυκλοφορήσει σε όλο το σχολείο...

Η αποκάλυψη έρχεται όταν το βίντεο δείχνει ποιος είναι πίσω από όλα αυτά τα μηνύματα: Ένα καλοστημένο δίκτυο, μια σειρά ανθρώπων που εργάζονται στην απάτη και ένας «εγκέφαλος» που μαζεύει τα κέρδη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου