Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΟΖ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ…


Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ


ΒΙΝΤΕΟ



Δείτε μια εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτη TV με θέμα " Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΟΖ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ", στην οποία μιλούν οι Νίκος Λυγερός και Ηλίας Κωνοφάγος με τον Γιώργο Σαχίνη για τον ενεργειακό πλούτο που βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο νοτια της Κρήτης και φαίνεται ότι είναι τεράστιος!


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ








1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς ή ευτυχώς τα ξέρουμε...
    (σχεδόν) ότι δεινό μας έχει βρει τα τελευταία 7-8 χρόνια οφείλεται και στον πλούτο μας(υποθαλάσσιο και μη).

    Τα πετρέλαια της Ελλάδας
    Κώστας Κόλμερ,από το 2006
    http://www.skai.gr/mobile/article?aid=9950

    "
    Την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφος και στο θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κόλμερ στο βιβλίο του «Τα πετρέλαια της Ελλάδος - Ο ακήρυκτος πόλεμος Ελλάδος και Τουρκίας», το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη στη Στοά του Βιβλίου, από τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Κώστα Βεργόπουλο και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης Κωστή Σταμπολή.
    Σύμφωνα με τον Κ. Κόλμερ, το πετρέλαιο που υπάρχει στην Ελλάδα, το είχαν επισημάνει οι γερμανοί γεωλόγοι της Βερμαχτ, κατά την διάρκεια της Κατοχής, όταν ερευνούσαν όλο τον ορυκτό πλούτο της χώρας, ενώ το 1973 τα σχετικά πορίσματα βρέθηκαν στα χέρια της γερμανικής εταιρίας «Βίντερσχαλ», η οποία, προκειμένου να μην εμφανισθεί η ίδια, προτίμησε να συνεταιρισθεί με την καναδική «Ωσεάνικ». Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, εκτός των 120 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου και των 850 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που απέδωσαν μέχρι σήμερα οι «Πρίνος Ι» και «ΙΙ», κοιτάσματα υδρογονανθράκων έχουν εντοπισθεί στον Θερμαϊκό Κόλπο, στο Θρακικό Πέλαγος, στα νότια της Κρήτης και στη Δυτική Ελλάδα (Κατάκολο, Κυλλήνη, Ζάκυνθος, Παξοί, Αιτωλικό, Δελβινάκι, Μποτσάρα, Φιλιατρά).
    ...
    Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το πώς έχουν επηρεαστεί από τον παράγοντα «πετρέλαιο», ο καθηγητής Βεργόπουλος σημείωσε πως από το 1973 οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας έχουν βαθιά καθοριστεί από το πετρέλαιο με αρκετά θερμά επεισόδια (όπως η κρίση του 1987 και τα Ιμια) και με το Κυπριακό να λειτουργεί ως μοχλός της Τουρκίας για να πάρει το μισό Αιγαίο.
    ...
    ε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το πώς έχουν επηρεαστεί από τον παράγοντα «πετρέλαιο», ο καθηγητής Βεργόπουλος σημείωσε πως από το 1973 οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας έχουν βαθιά καθοριστεί από το πετρέλαιο με αρκετά θερμά επεισόδια (όπως η κρίση του 1987 και τα Ιμια) και με το Κυπριακό να λειτουργεί ως μοχλός της Τουρκίας για να πάρει το μισό Αιγαίο.
    Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης Κωστής Σταμπολής τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται ένας μύθος ότι η Ελλάδα δεν έχει πετρέλαιο, όμως υπάρχουν αποθέματα 2 δισ. βαρελιών στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, τα οποία για να αξιοποιηθούν, χρειάζεται μια συνεχής έρευνα, μια συστηματική προσπάθεια και εναρμόνιση με τις διεθνείς πρακτικές». Ομως, όπως ανέφερε, μια σειρά από σφάλματα και παραλείψεις, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Σταμπολή, δεν ήταν τυχαία, στέρησαν από την Ελλάδα τη δυνατότητα της πετρελαϊκής έρευνας.
    Εξάλλου, ο κ. Σταμπολής σημείωσε πως η εξάρτηση του σύγχρονου κόσμου από τους υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) είναι τεράστια και παρά τις όποιες προσπάθειες διαφοροποίησης του ενεργειακού ισοζυγίου, με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνει, κυρίως στην Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική.
    ...
    "
    Δραχμή vs Ευρώ
    από το 2006
    https://www.youtube.com/watch?v=I2AipK6CDG8

    ΑπάντησηΔιαγραφή