Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ BREXIT ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ  BREXIT ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ Η ΣΥΡΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ





Στη συνοπτική αυτή αλλά πολύ σημαντική συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου στον Γιώργο Σαχίνη (Ράδιο 98.4, 9/6/2017) που δόθηκε λίγο μετά τα αποτελέσματα των κρίσιμων Βρετανικών Εκλογών, ο Φωτόπουλος εξήγησε ότι οι εκλογές αυτές είχαν ως κύριο διακύβευμα την πορεία του Brexit και αναφέρθηκε στην απόπειρα χάλκεψης της εντολής για «καθαρό» Brexit που σηματοδοτεί η διάσπαση της ψήφου των λαϊκών στρωμάτων από τους «Εργατικούς» του Κόρμπυν, οι οποίοι θέλουν ένα «χαλαρό» Brexit ενώ την ίδια στιγμή αποπροσανατολίζουν τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια» που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν μέσα στις ανοιχτές και ελεύθερες αγορές, τους όρους για χαμηλά ελλείμματα κλπ., που επιβάλλει η σύνδεση της Βρετανίας με την ΕΕ. 


Αποτέλεσμα είναι ότι η Βρετανία μπαίνει σε περίοδο πολιτικής αστάθειας, που οφείλεται στο ότι χάνεται η Αυτοδυναμία των Συντηρητικών, –οι οποίοι λόγω της προδοτικής στάσης των Εργατικών– στηρίχθηκαν και από εργατικά λαϊκά στρώματα που δεν ψήφιζαν ποτέ πριν Συντηρητικούς, λόγω της δέσμευσης τους για σκληρό Brexit.

Στη συνέχεια, έγινε ανάλυση της κατάστασης στη Μ. Ανατολή λόγω την τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων, όπου φαίνεται μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για τον διαμελισμό της Συρίας και πιθανόν και της αλλαγής καθεστώτος στο Ιράν, με όχημα τη δημιουργία ενός Κουρδιστάν-προτεκτοράτου της Υπερεθνικής Ελίτ και του Ισραήλ. 

Τα απόνερα από την εκστρατεία αυτή πήραν τελευταία και το Κατάρ, που βρίσκεται υπό αποκλεισμό από την Υπερεθνική Ελίτ και τον μεγαλύτερο σύμμαχο της στην περιοχή, τη Σαουδική Αραβία. Και αυτό παρότι το Κατάρ χρηματοδοτούσε μεγάλο τμήμα των «εξεγερμένων» αντικαθεστωτικών της Συρίας, σήμερα φαίνεται να τα βρίσκει με το Ιράν και την Τουρκία που δεν θέλουν να δημιουργηθεί ένα τέτοιο Κουρδιστάν-νέο Ισραήλ στην περιοχή.


ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου