Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ο ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ GOLDMAN SHACS ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ,ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ!

Ο PAUL KAZARIAN ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 41% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 91% ΤΟΥ ΑΕΠ!!!
«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΧΕΙ 
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ»

Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και είναι πολύ μικρότερο από αυτό το επίσημα υπολογιζόμενο. Έπειτα από έξι αναδιαρθρώσεις θα πρέπει να υπολογισθεί εκ νέου, σύμφωνα με τον Πολ Καζαριάν, τον μεγαλύτερο Aμερικανό επενδυτή ελληνικών ομολόγων, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners. 


«Αυτό το οποίο συζητούν σήμερα οι θεσμοί είναι μια πολιτική επινόηση» τονίζει στη «Süddeutsche Zeitung» του Μονάχου ο Αμερικανός επενδυτής, ο οποίος έλαβε μέρος στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το βρετανικό περιοδικό «Economist» και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο χθες στη Φρανκφούρτη.

Τα ίδια έλεγε και πριν 6 μήνες με την διαφορά ότι τότε και μετά από εκτεταμένη έρευνα, ισχυριζόταν ότι το χρέος της Ελλάδας δεν ξεπερνά το 41% ενώ τώρα δηλώνει ότι: 

«Αν το ελληνικό χρέος υπολογιστεί βάσει των διεθνών στάνταρ, τότε φθάνει μόλις το 91% του ΑΕΠ. Ο υπολογισμός δεν πρέπει να γίνεται πλέον με βάση την ονομαστική αξία του δημόσιου χρέους, αλλά με βάση τη χρονική αξία των δανείων, με την οποία λαμβάνονται υπ' όψιν οι μέχρι τώρα ελαφρύνσεις, δηλαδή τα χαμηλότερα επιτόκια, η μεγαλύτερη διάρκεια εξόφλησης του χρέους και η μετάθεση του χρόνου έναρξης της αποπληρωμής των δανείων. Η Ελλάδα μπορεί και σήμερα να τα καταφέρει μόνη» είπε δυνατά στην αίθουσα του συνεδρίου, μεταδίδει η εφημερίδα του Μονάχου.

Αυτό που κανείς δεν πρόσεξε είναι ότι μέσα σε 6 μήνες, ο «φίλος» της Ελλάδας μεγαλοεπενδυτής, υπερδιπλασίασε την εκτίμησή του για το ύψος του ελληνικού χρέους! Από 41% σε 91% είναι μια τεράστια υπερδιπλάσια διαφορά 50%!!! 

Παρόμοια άποψη υποστήριξε στο συνέδριο και ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, μέλος της επιτροπής των Πέντε Σοφών της Γερμανίας. Εάν υπολογιστεί η χρονική αξία των δανείων, τότε η κατάσταση είναι λιγότερο δραματική. «Με το να επικεντρώνουμε στα υψηλά ποσοστά του χρέους, το πρόβλημα δραματοποιείται στη δημόσια συζήτηση. Η Γερμανία θα επωφελούνταν από έναν τέτοιο υπολογισμό του ελληνικού χρέους, διότι εάν βρισκόταν σε τόσο πολύ καλύτερη κατάσταση, η πολιτική σωτηρίας της Ελλάδας θα μπορούσε να μπει σαφώς ταχύτερα στο αρχείο» εκτίμησε.

Όλα αυτά τα λένε για να μην μειώσουν οι τοκογλύφοι το χρέος τώρα που στριμώχτηκαν οι Γερμανοί και πρέπει να πάρουν μια γεναία απόφαση απομείωσης έως και κατά 50% του ελληνικού χρέους...1 σχόλιο: