Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ «ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»


ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΝΩΣΑΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε., ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΘΑ ΑΠΟ   «ΑΔΕΛΦΙΚΗ» ΑΝΑΦΛΕΞΗ!Φώτο « ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ με τα γυμνά ποδαράκια του ασκητής στο Θεοβάδιστο Όρος του Σινά»

Προσοχή ξεχάσαμε τα Βαλκάνια αλλά τα Βαλκάνια δεν μας ξέχασαν. Μυρίζει μπαρούτι.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μήπως ξεχνάμε την ΑΠΕΙΛΗ;
«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Και μια που λέμε για Βαλκάνια . Φαίνεται ότι την μετακίνηση των νεοεισερχομένων από τον Έβρο μέσα στην χώρα την κάνουν οι Βαλκάνιοι γείτονες, με το αζημίωτο φυσικά.


Αυτοί που ναρκοθέτησαν τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ πόντισαν νάρκες και στο ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο για να σκάσουν παράλληλα.
Βαλκάνια –ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο στον ίδιο άξονα κρίσης.


Πάντα ο πνευματικός νόμος λειτουργεί στην εντέλεια. Πείραξαν την ιστορία της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας και τα Βαλκάνια θα αλλάξουν την ιστορία και τα σύνορα τους με ότι αυτό συνεπάγεται για το άμεσο μέλλον. 

« Η κατάσταση σήμερα στη Βαλκανική χερσόνησο, 20 χρόνια, μετά τη λήξη των πολέμων και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δεν είναι ειδυλλιακή, αντιθέτως…. 

Τα κράτη που σχηματίστηκαν παραμένουν αδύναμα, τα σύνορα που χαράχτηκαν τότε αμφισβητούνται, ισχυρά εθνικιστικά κινήματα συγκινούν σημαντικά τμήματα του πληθυσμού της Βαλκανικής, επομένως, παραμένει σε εκκρεμότητα, η σταθερότητα, η ασφάλεια και η εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών. 

Επιπλέον, τη «μάχη» της πολιτικής επιρροής στη Βαλκανική χερσόνησο, δίνουν, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία, η Γαλλία και η Γερμανία, αφού διακυβεύονται, σημαντικά γεωπολιτικά και γεω-ενεργειακά συμφέροντα.» Άρθρο του Χρήστου Καπούτση 

« Η Ρωσία επικροτεί το βέτο του Μακρόν σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία»

Ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ επικροτεί την αντίθεση του Εμανουέλ Μακρόν στη διεύρυνση, μια ένδειξη για το πως το Κρεμλίνο εκμεταλλεύεται την «καταστροφική διπλωματία» του Γάλλου προέδρου, για να τονίσει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes, επικαλούμενο δημοσίευμα των «Financial Times». 

Ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ, βετεράνος πρέσβης του Κρεμλίνου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι ο Μακρόν «έχει λόγο» να πει πως η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα τις εντάσεις μεταξύ των μελών, προτού προχωρήσει σε ενταξιακές συνομιλίες με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Τα σχόλια του Μακρόν σχετικά με ζητήματα που κυμαίνονται από τη διεύρυνση της ΕΕ μέχρι τον «εγκεφαλικό θάνατο» του ΝΑΤΟ, προκάλεσαν έντονη κριτική από ορισμένους συμμάχους γιατί παρουσιάζεται η Ευρώπη ως αδύναμη, ενώ άλλοι σχολιαστές τα έχουν επαινέσει ως σημείο προσοχής για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων….

Η Ρωσία, σημειώνει το δημοσίευμα, είναι μία από τις πολλές ανταγωνίστριες δυνάμεις που αγωνίζονται για εξουσία στη Βόρεια Μακεδονία, στην Αλβανία και σε άλλα τέσσερα κράτη στα Δυτικά Βαλκάνια, τα οποία περιβάλλονται από χώρες μέλη της ΕΕ και επιδιώκουν να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

Η Γαλλία ήταν η μόνη που αντιτάχθηκε στην έναρξη των συνομιλιών ένταξης με τα Σκόπια τον περασμένο μήνα και προσχώρησαν οι Κάτω Χώρες και η Δανία, εμποδίζοντας και την Αλβανία.» Νοέμβριος 18, 2019. 16:21


« Πρίστινα. Μετά από τρεις δεκαετίες, η Μόσχα προσπαθεί να ανακτήσει την επιρροή της στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Το “Front Line” μέσω μιας ανάλυσης υπογραμμίζει τα οφέλη που είχαν οι διάφορες χώρες από την ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ευρώπη και τον αγώνα της Ρωσίας στην επιστροφή της επιρροής της.

Όσον αφορά την όπλιση της Σερβίας από τη Ρωσία, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Ενβέρ Χασάνι, λέει ότι περισσότερο φόβος και εκβιασμός προς την Ευρώπη.


«Με αυτό η Σερβία δηλώνει δύο πράγματα: 

Πρώτον, δεν ενοχλείται εάν δεν εισέλθει στην ΕΕ 
και δεύτερον, ότι το Κοσσυφοπέδιο για αυτήν δεν έχει χαθεί ακόμη. Αυτό το σκεπτικό, ωστόσο, δεν είναι εντελώς μη πραγματικό, αφού ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν αναγνωρίσει την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία», ανέφερε.

Γέροντας: « θέλουν να μας στείλουν όλοι τους αδιάβαστους, αλλά η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΣ διάβασε τις προθέσεις τους και σκεπάζει γρήγορα – γρήγορα την Ελλάδα με το Μαφόριο ΤΗΣ»


Βαλκάνια –ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο στον ίδιο άξονα κρίσης.


Στην πρωτεύουσα Σκόπια οι σλάβοι φωνάζουν σε συγκεντρώσεις « θάνατος στους Αλβανούς»

Το Κόσοβο μυρίζει μπαρούτι.

Η Βόρειος Ήπειρος ωδινάται

Η Σερβία γνωρίζει τι παίζεται σχετικά με τις αλλαγές των συνόρων και την Μεγ. Αλβανία.

Τα δυτικά Βαλκάνια φαίνεται να φόρτωσαν εδώ και καιρό με πυρήνες τζιχαντιστών.

Η Τουρκία κάθε ώρα που περνάει γίνεται ΣΚΕΤΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η απειλή είναι από την Αλβανία , έλεγε πριν χρόνια ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και να σήμερα παίζει στα πρωτοσέλιδα.

«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή» «Μαρτυρίες Προσκυνητών» Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Σελ. 384 – 385 Νικολάου Α. Ζουρνατζόγλου 


Δεν πρέπει να είσαι προφήτης ή γεωπολιτικός αναλυτής για να καταλάβεις τι μας έρχεται…

Όταν εκραγούν τα Βαλκάνια συμφέρει σε πάρα πολλούς να ανάψει φωτιές το ΑΙΓΑΙΟ και η Κύπρος . Για πολλούς λόγους…

« ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΡΕΘΙΣΟΥΝ τους τούρκους, για να μας επιτεθούν, για να κάνουν την δουλειά τους» . Κομβική φράση του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού πριν χρόνια.

Στήνουν αριστοτεχνική παγίδα στον Ερντογάν και αυτός το γνωρίζει πολύ καλά.

Η παγίδα είναι το ΑΙΓΑΙΟ- από Καστελόριζο και πάνω ( όχι τόσο η Κύπρος γιατί εκεί κυκλοφορούν ξένοι στόλοι)

Η δαγκάνα της παγίδας είναι το κομμάτι του Βόρειου Αιγαίου με τα νησιά του που σχετίζεται με τα Στενά του Βοσπόρου και τον 25ο Μεσημβρινό.

Το δόλωμα πάνω στην παγίδα είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ.

Πιθανή Ελληνοτουρκική σύγκρουση δεν θα απορρυθμίσει μόνο το εσωτερικό της Ελλάδος αλλά και αυτό της τουρκίας με πολιτειακή κρίση και δραματική ανατροπή των τουρκο- ρωσικών σχέσεων.

Τις ημεροχρονολογίες τις γνωρίζει μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ, αλλά υπάρχουν ψυχές δικαίων που μας προειδοποιούν «είστε τόσο κοντά που δεν το φαντάζεστε πόσο ξαφνικά θα γίνουν όλα»  

Να γιατί συμβαίνουν όλα αυτά ..για τα πνευματικά μας χάλια. Ο πόλεμος είναι η βέργα, πού ο Θεός τιμωρεί τα παιδιά του, για να τα αποτρέψει από την καταστροφή. 

«Επειδή οι άνθρωποι μιλούν για ειρήνη με τούς φίλους τους, όμως στην καρδιά τους στήνουν παγίδες. Γιατί δε θέλω να τούς επισκεφτώ; Λόγω αυτής της διπροσωπίας και της υποκρισίας τους, τα πτώματα θα κείτονται σαν κοπριά στα χωράφια και πίσω από τούς θεριστές σα χερόβολα κι ούτε ένας δε θα βρεθεί να τους περισυλλέγει (Ίερ. 9, 8-22).

 Η μεγάλη υποκρισία κυριάρχησε στους ηγέτες των χριστιανικών λαών, που αν και μιλούσαν διαρκώς για την ειρήνη στην πραγματικότητα κρυφά έκλειναν συμφωνίες ο ένας με τον άλλον. Και κάθε κρυφή συμφωνία τους σήμαινε πόλεμο. 

Τους ασεβείς θα παραδώσει στη μάχαιρα, λέγει ο Κύριος (Ίερ. 25, 31). Τους παρέδωσε και θα τους παραδώσει.»  

Ο πόλεμος είναι η βέργα, πού ο Θεός τιμωρεί τα παιδιά του, για να τα αποτρέψει από την καταστροφή.»

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς http://apantaortodoxias.blogspot.com


Από πολιτικούς δεν σωζόμαστε ..μόνο από ΑΓΙΟΥΣ όταν κάνουν την δική τους « πολιτική» Το ξέρετε καλύτερα από μένα… ΠΡΟΣΕΥΧΗ – ΜΕΤΑΝΟΙΑ – ΕΓΓΡΗΓΟΡΣΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ για να γλυτώσουμε από το τρελοκομείο που μας περιζώνει» συμπλήρωσε ο ταπεινός γέροντας.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου