Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΣΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ


ΟΧΙ ΠΡΟΤΟΓΝΩΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΛΕΙΟΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ 
Ο Γιώργος Βολουδάκης μας έστειλε ένα σχόλιο της θρασείας απάντησης του Πέτρου Τατσόπουλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το μήνημά του ΠτΔ προς τον Τσιτσιπά, με τίτλο «Ο Πρωτόγονος Εθνικισμός»

Το παραθέτουμε:

ΟΧΙ ΠΡΟΤΟΓΝΩΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΛΕΙΟΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ

Συνήθως δεν ασχολούμαι με τις εθνομηδενιστικές κορώνες των εντεταλμένων ή αυτόκλητων τιμητών του Ελληνισμού, όποιας «θέσεως», όποιου «τίτλου» κι αν είναι κάτοχοι.


Ο Π.Τατσόπουλος όμως, συγγραφέας της απάντησης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον έπαινό του προς τον Έλληνα τεννίστα Στέφανο Τσιτσιπά, υπερέβη τα εσκαμμένα της εθνομηδενιστικής θρασύτητας, συναγωνιζόμενος στην ύβρη κατά του Ελληνικού λαού, τον άλλο «δυστυχισμένο που είναι Έλληνας», τον αρχιερέα του εθνομηδενισμού Νίκο Δήμου.


Δεν γνωρίζω αν τα όσα έχει γράψει στα βιβλία που έχει εκδώσει ο Π. Τατσόπουλος είναι δόκιμα ή όχι, αλλά ο εθνομηδενισμός του αν και δεν είναι πρωτόγνωρος, είναι σίγουρα πρωτόλειος. 

Δεν έχω πολλά να πώ, όπως με πρωτόλειο θράσος είχε σχολιάσει τους ήρωες του 21 και μάλιστα τον Κολοκοτρώνη, σ΄εκείνη την επικίνδυνα ανιστόρητη εκπομπή του ΣΚΑΪ, έτσι και τώρα, ενώ θέλει να αποτρέψει τον ΠτΔ από την ταύτιση ενός σπουδαίου αθλητή με τον πραγματικό Έλληνα, εντελώς αδόκιμα και αυθαίρετα ταυτίζει εκείνος τον πραγματικό Έλληνα «με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ»!

Αυτός είναι κατά Τατσόπουλο ο πραγματικός Έλληνας και άρα δεν μπορούμε να ταυτίζουμε τον Τσιτσιπά με αυτό το «μίζερο είδος»...

Δεν νομίζω ότι αυτό το, ακόμη και σαν αστείο να ειπωθεί, φθηνό συμπέρασμα, αντέχει σε οποιαδήποτε κριτική, εγώ πάντως αντί άλλου επιχειρήματος, ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά ονόματα.

Ηράκλειτος, Ευριπίδης, Φειδίας, Αλέξανδρος ο Μέγας, Κωνσταντίνος ο Μέγας, Ιωάννης Βατάτζης, Βιτσέντσος Κορνάρος, Ιωάννης Καπποδίστριας, Διονύσιος Σολωμός, Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιώργος Σεφέρης και χιλιάδες άλλοι τεράστιοι Έλληνες των οποίων το άθροισμα των ονομάτων, σημαίνει ολόκληρο τον ανθρώπινο πολιτισμό!

Αν λοιπόν ο Τσιτσιπάς δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτούς λόγω μεγέθους, είναι άλλο ζήτημα, πάντως σίγουρα θα ήθελε να ταυτιστεί με τον Διαγόρα, τον Θεαγένη και τον Μίλωνα, τον Σπύρο Λούη, τον Παπανικολάου και τον μεγάλο τεννίστα Πέτρο Σάμπρα...

Το γιατί ο Π. Τατσόπουλος ως αντιπροσωπευτικούς Έλληνες βλέπει μόνο τους «φραπεδόβιους ρεμπεσκέδες» είναι ένα πρόβλημα της πνευματικής του όρασης...

Και μια απορία:Από όλα όσα έχει πει ή κάνει ο ΠτΔ, τον έπαινο προς τον Τσιτσιπά βρήκε να σχολιάσει ο Π. Τατσόπουλος; 

Αφού όπως λέει ο ίδιος γνωρίζονται, γιατί δεν τον ρώτησε ποτέ «με το θάρρος της παλιάς τους φιλίας», τι απέγινε εκείνη η επιστολή του ΠτΔ, τότε βουλευτού προς τον τότε υπουργό Οικονομικών και νυν κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, που απεδείκνυε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι παράλογος, κατασχετικός και άρα αντισυνταγματικός νόμος; Γιατί ο ΠτΔ δεν λέει τίποτε για τον ΕΝΦΙΑ σήμερα; 

Αυτή θα ήταν μια σίγουρα πιο χρήσιμη παρέμβαση του Π. Τατσόπουλου, αν εκείνος ενδιαφερόταν για την τύχη του Ελληνικού λαού, αλλά μάλλον θεωρεί ότι ο «φραπεδόβιος ρεμπεσκές» Ελληνικός λαός, σαν «τεμπέλης» που είναι, είναι και άξιος της τύχης του...

Τελευταίο σαν μια παραίνεση προς τον συνομήλικο Π.Τατσόπουλο:
Χάρηκα ιδιαίτερα που ο «Ουράνιος Κατασκευαστής των όντων» τον κράτησε στη γη και του έδωσε μια ακόμη ευκαιρία να Τον γνωρίσει.

Ας μη την αφήσει να πάει χαμένη...

Γιώργος Βολουδάκης
Λογοτέχνης
Ερευνητής Βιολόγος

      
Θυμίζουμε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έγραψε στον Τσιτσιπά:

«Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας».

Και η απάντηση του Τατσόπουλου στο Facebook με τίτλο «Ο Πρωτόγονος Εθνικισμός»:

 «Το να ταυτίζεις έναν μεγάλο αθλητή με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ, μόνο και μόνο επειδή αμφότεροι μοιράζονται την ελληνική ιθαγένεια, είναι ο ορισμός της κολακείας ενός λαού που θεωρείς ότι είναι καταδικασμένος να μην δραπετεύσει ποτέ από τη νηπιακή του ηλικία. Όχι, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας. Απέδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά και ταλέντο ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Ας απαλλαγούμε επιτέλους από αυτόν τον πρωτόγονο εθνικισμό που μας αποκοιμίζει. Με τον σεβασμό μου και το θάρρος της παλιάς μας φιλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου