Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΤΟΝ ΜΠΕΡΝΣ, ΤΟΝ ΠΑΙΡΝ΄Σ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ;


ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΕΡΝΣ:ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
Ερωτηματικά και προβληματισμός από την τοποθέτηση του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα

Η τοποθέτηση του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, σε ερώτηση που δέχτηκε για τη στάση της χώρας του σε υποθετικό στρατιωτικό χτύπημα της Τουρκίας στην Ελλάδα, προκάλεσε ερωτηματικά και προβληματισμό στην ελληνική πλευρά, από διπλωματικής άποψης.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του συνεδρίου του Delphi Forum και της Καθημερινής, που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, ο Μπερνς ερωτήθηκε «αν Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία» και η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Λυπάμαι που το λέω, αλλά, αν η Ελλάδα χρειαστεί τη στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ».

Ο κ. Μπερνς συνέχισε αναφέροντας πως «τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης» και συμπληρωσε «δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος», αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδεχόμενη κρίση θα έχει αφετηρία την Τουρκία.

Δείτε τα σχετικά tweets της δημοσιογράφου Λένας ΑργύρηΣε ερώτηση του @tamisellis «αν Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με Τουρκία» o @RNicholasBurns λέει «λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από Πρόεδρο Τραμπ

Προβολή εικόνας στο Twitter

108 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Τα Υπουργεία Εξωτερικών κ Άμυνας ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης/δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου