Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ! ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΗΔΗ ΤΟ ΜΕΓΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!

«Ο ΑΓΙΟΣ – ΑΣΤΡΑΠΗ»! 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ
2 ΒΙΝΤΕΟ 


Βουλγάρικη ταινία για τον Άγιο Εφραίμ το Μεγαλομάρτυρα Νέας Μάκρης κάνει πρεμιέρα στη Σόφια! Τιτλοφορείται «Ο Άγιος – αστραπή»!..

Στις 18 Φεβρουαρίου στο Σινεμά «Ντομ να Κίνοτο» (Σπίτι του Κινηματογράφου) στην Σόφια στη Βουλγαρία θα παρουσιαστεί η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Ο Άγιος – αστραπή» για τον Άγιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης που έζησε τον 14ο αιώνα.

Η ταινία είναι του δημοσιογράφου Άγγελ Μπόντσεβ ο οποίος είναι και συγγραφέας βιβλίων με θρησκευτικό περιεχόμενο.

Η πρεμιέρα θα είναι στα βουλγάρικα αλλά στις 19 και 20 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν προβολές με ελληνικούς υπότιτλους οι οποίοι είναι μεταφρασμένοι από τον πρώην συνεργάτη μας στην Ελληνική Σύνταξη του Ράδιο Βουλγαρία (Βουλγαρική Ραδιοφωνία), Αλεξέι Σταμπολόβ.

Ο Άγιος Εφραίμ γεννήθηκε στα Τρίκαλα και 14 χρονών αναγκάστηκε να κρυφτεί από τα στρατεύματα του σουλτάνου Βαγιαζίτ στο Μοναστήρι «Ευαγγελισμός Θεοτόκου» κοντά στην Αθήνα. Έζησε εκεί 27 χρόνια μέχρις ότου μαρτύρησε μετά την καταστροφή του μοναστηριού από τους Οθωμανούς..


Η βουλγαρική ταινία του δημοσιογράφου Angel Bonchev “Ο Άγιος Αστραπή”, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Εφραίμ τον Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργό της Νέας Μάκρης, τιμήθηκε με το μεγαλύτερο βραβείο στη Βουλγαρία για τον αγώνα των νέων κατά των ναρκωτικών.Η ταινία παρουσιάζει πραγματικές θαυματουργές ιστορίες ανθρώπων από διάφορες χώρες που δείχνουν πώς ο Άγιος Εφραίμ ο Νέος έκανε θαύματα και οι άνθρωποι ξεφορτώθηκαν το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Το βραβείο προέρχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ1 σχόλιο:

  1. Ντοκιμαντέρ: Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ένας Άγιος των ημερών μας.

    https://www.pemptousia.tv/view/b/category/Documentaries/subCategory/ntokimanter_pnu8b/id/ntokimanter_o_osios_porfurios_o_kausokalubitis,_enas_agios_ton_imeron_mas_U8fgH/lang/el_GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή