Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ" ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ...

ΠΩΣ ΝΑ "ΕΞΑΙΡΕΘΕΙΤΕ" ΑΠΟ ΤΟ  «ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ»ΤΗΣ BIG TECH


Γράφει ο Ράιαν Ριβέρα


Κρίσιμα Βήματα Που Πρέπει Να Κάνετε Τώρα Για Να Προστατεύσετε Την Ταυτότητα, Τα Περιουσιακά Στοιχεία Και Την Κυριαρχία Σας Από Τις Ελίτ Της Big Tech

 Η πρώτη έκδοση αυτού του άρθρου έτυχε θετικής υποδοχής. Ευχαριστώ όλους όσους αφιέρωσαν χρόνο για να μου στείλουν σχόλια. Με βάση αυτό, ενημέρωσα το περιεχόμενο και επέκτεινα το άρθρο με τις τελευταίες εξελίξεις και περισσότερες επιλογές που πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι.

 Η κατάσταση της τεχνολογίας είναι ένας συνεχώς μεταβαλλόμενος κόσμος και συγχαρητήρια σε όλους εσάς που παρακολουθείτε ενεργά.

Το σύστημα κοινωνικής βαθμολόγησης είναι ήδη εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι επιπτώσεις του στη ζωή μας και στα παιδιά μας είναι τεράστιες.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το θέμα, η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας έχει εφαρμόσει ένα «σύστημα βαθμολόγησης» για να μετρήσει την «αξιοπιστία» των ατόμων και των επιχειρηματικών οντοτήτων στην Κίνα.

Οι Κινέζοι πολίτες παρακολουθούνται και παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο, με τις συνέπειες να είναι δυνητικά ολέθριες. Αυτή η βαθμολογία συνδέεται με τις υπηρεσίες στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών απασχόλησης, της δυνατότητας χρήσης συστημάτων μεταφορών και της πρόσβασης σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ενώ μπορεί να πιστεύουμε ότι κάτι τόσο οργουελιανό δεν μπορεί να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη ζωντανή ιστορία της δημοκρατίας και των ανοιχτών ελευθεριών, όπως αναφέρθηκε σε αυτό το άρθρο, αυτό το σύστημα είναι ήδη εδώ. 

Έχει εφαρμοστεί αθόρυβα μέσω της εταιρικής επιχειρηματικής κοινότητας. Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας είναι εδώ και καιρό πρόθυμες να καταχραστούν τους όρους των συμφωνιών παροχής υπηρεσιών προς όφελός τους. Η πρακτική αυτή έχει πλέον φτάσει σε νέο υψηλό επίπεδο μετά την πανδημία COVID-19.

Η επιχειρηματική κοινότητα έχει αγκαλιάσει μια κουλτούρα «αφύπνισης». Ήταν πολύ πρόθυμη να χρησιμοποιήσει ισχυρές πρακτικές όπως λογοκρισία, μαύρη λίστα και ακύρωση λογαριασμών για να «αποτρέψει» τους πελάτες της από κακή συμπεριφορά.

Όμως, ακόμη πιο ανησυχητικός, ο μυστικός κυβερνητικός εξαναγκασμός της επιχειρηματικής κοινότητας (όπως η συμπαιγνία της κυβέρνησης Μπάιντεν με το Facebook για τη λογοκρισία της κριτικής για την πανδημία COVID) εγείρει ένα φάντασμα που απειλεί τις ελευθερίες μας.

Πρέπει να μειώσουμε την εξάρτησή μας από την Big Tech και άλλες «woke» εταιρείες. Θυμηθείτε, μπορείτε να ελεγχθείτε μόνο στο βαθμό που η ζωή σας εξαρτάται από τις υπηρεσίες τους.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε τώρα για να προστατευτείτε:

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προστατεύουν το απόρρητό σας - Χρησιμοποιήστε υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Protonmail ή το Vivaldi που δίνουν έμφαση στο απόρρητο

Η υπηρεσία Gmail της Google δεν είναι "δωρεάν". Σε αντάλλαγμα, τους παρέχετε δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός προφίλ μάρκετινγκ για εσάς και θα τροφοδοτηθούν στα συστήματα AI τους. 

Είχα συστήσει προηγουμένως το Tutanota, αλλά κυκλοφορούν φήμες ότι οι υπάλληλοί του διαβάζουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρηστών, οπότε θα περίμενα να δω πριν το εγκρίνω.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Google ή το Bing για να κάνετε αναζητήσεις στον ιστό και χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες εναλλακτικές λύσεις: Brave Search, Metager, Ghostery, Qwant, Mojeek, DuckDuckGo ή StartPage

Η σύγκριση και η αντιπαραβολή αυτών θα έπαιρνε ένα άρθρο από μόνο του και θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να ερευνήσετε τις διαφορές. Το DuckDuckGo είναι ίσως το πιο mainstream από την παραπάνω λίστα, αλλά πρόσφατα, έχουν αναπτύξει στενότερους δεσμούς με τη Microsoft και χρησιμοποιούν περισσότερα αποτελέσματα αναζήτησης από το Bing, το οποίο έχει μεγαλύτερες ποσότητες λογοκρισίας. 

Δεν λέω να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε, αλλά απλώς να γνωρίζετε και να προσέχετε.

Διακοπή περιήγησης στον ιστό χρησιμοποιώντας το Google Chrome ή τον Microsoft Edge – Ούτε η Google ούτε η Microsoft ενδιαφέρονται για το απόρρητό σας. 

Αντ 'αυτού, αφιερώστε χρόνο για να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση όπως το Opera, το Waterfox, το Brave, το Epic ή τον παππού του απορρήτου του προγράμματος περιήγησης, Tor Browser

Σημείωση: Το Brave βασίζεται στην έκδοση ανοιχτού κώδικα του προγράμματος περιήγησης Chrome που ονομάζεται Chromium. Απαιτείται κάποια προσοχή, καθώς εξακολουθεί να είναι δυνατό για την Google να τοποθετήσει "κερκόπορτες" που ενδέχεται να ενσωματωθούν ακούσια στο Brave.

Προτιμήστε το Rumble, το Odysee ή το Bitchute για παρακολούθηση βίντεο και εγκαταστήστε το Adblocker όταν παρακολουθείτε στο YouTube. Είναι εναλλακτικοί ιστότοποι κοινής χρήσης βίντεο στο Youtube. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη ταιριάξει με το εύρος και την ποιότητα του περιεχομένου του Youtube. 

Τουλάχιστον, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Brave και να εγκαταστήσετε την επέκταση Adblocker για να αποκλείσετε αυτές τις ενοχλητικές διαφημίσεις. Σημείωση: Η Google λαμβάνει μέτρα για την πάταξη του Adblocker, επομένως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ή να μην λειτουργήσει στο μέλλον.

Απορρίψτε οποιαδήποτε λύση αποθήκευσης cloud χωρίς κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης - Συγγνώμη Google Drive, Microsoft cloud storage, Amazon Drive και Apple iCloud, αλλά δεν κάνετε την περικοπή απορρήτου. Αυτές οι υπηρεσίες εξακολουθούν να επιτρέπουν στην Big Tech να εξετάζει και να ελέγχει το περιεχόμενό σας. 

Αντ 'αυτού, επιλέξτε μια υπηρεσία που διαθέτει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης στην οποία η εταιρεία δεν μπορεί να δει το περιεχόμενό σας. Υπάρχουν πολλοί πάροχοι που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, αλλά μερικά παραδείγματα είναι το Sync, το Icedrive και το Tresorit.

Ξεφορτωθείτε τις μη ασφαλείς υπηρεσίες κοινής χρήσης φωτογραφιών και επιλέξτε μία με ενσωματωμένο απόρρητο - Χρησιμοποιώντας το Google Photos, το Instagram, το Facebook, το Flickr και το προσωπικό των βασικών υπηρεσιών κοινής χρήσης φωτογραφιών σας εκθέτει στο Big Tech που κρατά τις φωτογραφίες σας όμηρο.

 Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία κοινής χρήσης φωτογραφιών που δίνει έμφαση στο απόρρητο, όπως το Smugmug ή το Cryptee.

Επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε ασφαλή τηλεδιάσκεψη που προστατεύει το απόρρητο - Πολλοί από εμάς που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε το Zoom για τηλεδιάσκεψη απογοητευτήκαμε από την πρόσφατη ανακοίνωση ότι το Zoom θα αρχίσει τώρα να τροφοδοτεί τα δεδομένα σας στο AI. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε τηλεδιάσκεψη προσανατολισμένη στο απόρρητο όπως το Jitsi και το Whereby.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα αναγνωριστικά σας Google και Facebook για σύνδεση σε άλλους ιστότοπους - Όσο περισσότερο βασιζόμαστε στην κεντρική αναγνώριση ιστού για σύνδεση σε ιστότοπους, τόσο πιο εξαρτημένοι γινόμαστε. Δεν θέλετε να κλειδωθείτε έξω από βασικούς ιστότοπους εάν η Google αποφασίσει να ακυρώσει τον λογαριασμό σας. 

Αντ 'αυτού, δημιουργήστε μεμονωμένους λογαριασμούς για όλους τους ιστότοπους.
Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Amazon και παραγγείλετε απευθείας από παρόχους ή αγοράστε τοπικά - Πολλοί από εμάς εξαρτόμαστε από τις αγορές στο Amazon για τα προϊόντα μας και αυτό μας κάνει να εξαρτόμαστε από έναν κεντρικό πάροχο. 

Αντ 'αυτού, παραγγείλετε απευθείας από τους ιστότοπους των παρόχων, ας πούμε Walmart.com, Target.com ή BarnesandNoble.com, ή ακόμα καλύτερα, στοχεύστε στην υποστήριξη επιχειρήσεων από τούβλα και κονίαμα.

Στοχεύστε να χρησιμοποιείτε μετρητά όποτε μπορείτε - Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών παρακολουθούν τη χρήση των δαπανών μας και χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να τροφοδοτήσουν τα συστήματα AI τους ή να πουλήσουν τις πληροφορίες σας σε τρίτες εταιρείες μάρκετινγκ. 

Τα μετρητά είναι βασιλιάς στο ότι δεν μπορούν να εντοπιστούν. Στοχεύστε να το χρησιμοποιήσετε όποτε μπορείτε για να υποστηρίξετε επιχειρήσεις από τούβλα και κονίαμα.

Αποθηκεύστε τοπικά αντίγραφα όλων των δεδομένων σας σε πολλούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους - Θα πρέπει να διατηρείτε όλα τα αντίγραφα των δεδομένων και των φωτογραφιών σας σε τοπικούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Είναι εύκολο να αγοράσετε χώρο αποθήκευσης μεγέθους terabyte από τη Seagate και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας. 

Είναι σημαντικό να διατηρείτε πολλά αντίγραφα για πλεονασμό.
Σκεφτείτε την αποκέντρωση και τον πλεονασμό για όλες τις χρήσεις σας - Το ρητό των Navy Seal "One is none, two is one" ισχύει εδώ. 

Εάν έχετε μόνο ένα από κάτι (ας πούμε email, αποθήκευση φωτογραφιών, λύση τηλεδιάσκεψης, τοπική εξωτερική αποθήκευση κ.λπ.), τότε είστε απροστάτευτοι όσον αφορά την αποτυχία. Χρειάζεστε πολλά αντίγραφα των πάντων. Μου αρέσει να έχω τουλάχιστον τρία αντίγραφα οποιωνδήποτε σημαντικών δεδομένων.

Μπορεί να βρείτε τα παραπάνω τρομακτικά. Μπορεί να σκέφτεστε, "Από πού να ξεκινήσω;" Θα συμβούλευα να ξεκινήσετε μικρά. Απλώς επιλέξτε κάτι στην παραπάνω λίστα και απλώς κοιτάξτε το. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το εργαλείο ή να διαβάσετε πώς το εργαλείο βοηθά στην προστασία του απορρήτου σας καλύτερα από το "mainstream" ισοδύναμο. Στη συνέχεια, αλλάξτε αργά τη χρήση σας στο νέο εργαλείο.

Με την εφαρμογή των παραπάνω λύσεων, μπορείτε να μειώσετε δραστικά την εξάρτησή σας από τις Big Tech και να προστατευτείτε από τις προσπάθειές τους για εξαναγκασμό καθώς αναπτύσσουν το σύστημα κοινωνικής πίστωσης. Αφιερώνοντας αυτόν τον χρόνο τώρα και μαθαίνοντας πώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα, μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο ελευθερίας σας και να προστατεύσετε την ταυτότητα, τα περιουσιακά στοιχεία και την ασφάλειά σας.

Θυμηθείτε τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών Big Tech. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν εξάρτηση, έτσι ώστε οποιοδήποτε εργαλείο προσφέρουν να γίνει τόσο βαθιά ριζωμένο μέρος της ζωής σας που είστε πρόθυμοι να ανταλλάξετε την ιδιωτικότητά σας και τελικά την ελευθερία σας για αυτήν. Κάνουν άμεσα έσοδα από τη χρήση σας.

Επειδή δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις εταιρείες Big Tech, εναπόκειται σε εμάς να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας σχετικά με την τεχνολογία και πώς να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία. Δεν είναι δύσκολο! Χρειάζεται λίγος χρόνος και προσπάθεια, αλλά τότε θα προστατευτείτε. Η αποκέντρωση και ο πλεονασμός είναι τα βασικά ζητήματα.

Η δύναμη ήταν πάντα δική μας να αποσυνδεθούμε και έτσι να αρνηθούμε σε αυτές τις εταιρείες Big Tech την προσοχή και τα έσοδα που είναι η ψυχή τους. Αναλαμβάνοντας συλλογικά δράση, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα στις Big Tech ότι οι μηχανορραφίες τους στη ζωή μας δεν θα είναι πλέον ανεκτές.

Η δύναμη και η ελευθερία στη συνέχεια επιστρέφουν πίσω στο άτομο, αναμφισβήτητα εκεί όπου πρέπει να παραμείνουν.


1 σχόλιο:

  1. Όταν νιώθουμε πικραμένοι και διαβάζουμε π.χ. το «Θεοτοκάριο» του Αγίου Νικοδήμου ή τον «Ικετήριο Κανόνα» στον Ιησού Χριστό, η πίκρα αυτή αλλάζει. Δεν αλλάζουν οι συνθήκες της ζωής μας, ούτε βρίσκουμε απαραίτητα αυτό που θέλουμε, απλά αλλάζει η ύπαρξή μας γιατί την σκεπάζει η Χάρη του Θεού. Και μπορεί να πάρουμε αντικαταθλιπτικά και η πίκρα να είναι πίκρα και τίποτε να μην έχει νόημα. Γιατί τα φάρμακα καταστέλλουν τα συμπτώματα της ασθένειας και βοηθάνε, αλλά η ουσιαστική θεραπεία γίνεται μέσα στην Εκκλησία με τη Χάρη του Θεού.

    Τη στιγμή που νιώθουμε ότι μας έχει αδικήσει όλος ο κόσμος, τη στιγμή που νιώθουμε ότι το σύμπαν ολόκληρο έχει συνωμοτήσει εναντίον μας να σκεφτούμε Ποιον προσκυνάμε και λατρεύουμε. Αυτόν που Τον αδίκησαν όλοι. Κάτω από τον Σταυρό στάθηκε μόνο η Παναγία και ο αγαπημένος μαθητής, κανείς άλλος. Να πάρουμε κουράγιο και να πούμε ότι εμείς δεν πάθαμε και τόσο μεγάλο κακό και να παρακαλέσουμε: «Χριστέ μου, που σε σταυρώσανε, βοήθησε κι εμένα που σταυρώνομαι, εν τινί μέτρω, μήπως βρω κι εγώ Ανάσταση». Αλλάζει η ύπαρξή μας την ώρα εκείνη.

    Αρρωσταίνουμε και φοβόμαστε ότι θα πεθάνουμε. Και αμέσως σκεφτόμαστε ότι ζούμε μες στην Εκκλησία και λέμε τόσο ωραία πράγματα γύρω από την Ανάσταση. Παίρνουμε κουράγιο και θυμόμαστε ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος και ότι δεν ζούμε για να ζήσουμε σε αυτή τη ζωή. Κάνουμε το κρεβάτι του πόνου άμβωνα, γινόμαστε κήρυκες και δίνουμε θάρρος στους άλλους. Και ένας άλλος που δεν ζει μες στην Εκκλησία τα βλέπει κωλυόμενα και προτιμάει να πεθάνει γρηγορότερα να τελειώνει.

    Όσοι είναι έξω από την Εκκλησία πορεύονται σε δρόμο χωρίς ελπίδα και ο διάβολος δεν έχει λόγο να τους πολεμήσει. Η Εκκλησία είναι νοσοκομείο και ο Χριστός αγκαλιάζει και σκεπάζει και θεραπεύει τις ασθένειές μας και μας ανέχεται όλους. Θέλει όλοι να είμαστε Ένα καθώς Αυτός και ο Πατήρ και το Πνεύμα το Άγιον. Μας θέλει ενωμένους. Να Τον συναντούμε καθημερινά και να Τον παρακαλούμε για τα προβλήματά μας. Κι ο Θεός θα δίνει απαντήσεις και λύσεις στα αδιέξοδά μας.

    Η μεγαλύτερη δωρεά που έχει κάνει ο Θεός στους ανθρώπους είναι η Εκκλησία του Χριστού. Μας έχει δώσει τον Παράδεισο από τώρα και όσοι το έχουν καταλάβει, το γεύονται, ζουν αυτή την πραγματικότητα. Είναι η διαρκής αγαπητική κίνηση του Θεού προς τον άνθρωπο. Όλοι οι άγιοι της εποχής μας έζησαν μέσα στην Εκκλησία και για την Εκκλησία και όλη τη δόξα τη θέλουν για την Εκκλησία του Χριστού.

    ΖΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Από το βιβλίο: π. Γεώργιος Σχοινάς, Η Καρδία μου ενώπιόν Σου. Αθήνα 2022, σελ. 35.

    ΑπάντησηΔιαγραφή