Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ;

ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 


Τού Φοίβου Κλόκκαρη*

Η Τουρκία υλοποιεί σταδιακά, αδίστακτα και μεθοδικά τον στρατηγικό στόχο της, που έθεσε από τη δεκαετία του 1950, να θέσει υπό τον έλεγχο της τήν Κύπρο.Μέχρι σήμερα πέτυχε να τήν διχοτομήσει και να τήν αλλοιώσει δημογραφικά.

Προς ολοκλήρωση τού στόχου της συνεχίζει την επιθετική πολιτική της κατά τής Κυπριακής δημοκρατίας (ΚΔ) σε όλους τούς τομείς.

Στον στρατιωτικό τομέα :προωθήσεις στη νεκρή ζώνη, παραβιάσεις τήςΑΟΖ και τού εναερίου χώρου τήςΚΔ , συνεχή ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής(ΤΔΚ) και των στρατιωτικών υποδομών τους,κατασκευή οχυρωματικών έργων, επεμβάσεις στήν κλειστή περιοχή Αμμοχώστου ,απειλές κατά τήςΚΔ  για τό <<Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο >> της κ.ά. 

Στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα : επιδιώκει διεθνή αναγνώριση τού ψευδοκράτους, στο οποίο  επιδίδεται με ξέφρενους ρυθμούς σε σφετερισμό και  παράνομη ανάπτυξη χιλιάδων στρεμμάτων γής που ανήκουν σέ Έλληνες τής Κύπρου.

Τά ΗΕ παραμένουν αδρανή στην αυθαιρεσία και παρανομία του ισχυρού.Στο κυπριακό η Τουρκία επιδιώκει   λύση συνομοσπονδίας δύο κρατών, που  μετατρέπει το νησί σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Στον δημογραφικό τομέα :Έχει τουρκοποιήσει και εξισλαμίσει πλήρως τις κατεχόμενες περιοχές, με μαζική εμφύτευση Τούρκων εποίκων, τζαμιών και ιμάμηδων.

Εκρίζωσε τον Ελληνικό πληθυσμό που πλειοψηφούσε συντριπτικά και εφάρμοσε φρικτό μηχανισμό εθνοκάθαρσης με διάπραξη εγκλημάτων κατά τής ανθρωπότητας που έμειναν ατιμώρητα.

Το ίδιο απεργάζεται και για τις ελεύθερες περιοχές στις οποίες προωθεί  παράνομα μουσουλμάνους μετανάστες, που έφθασαν στο ανησυχητικό ποσοστό  6% τού πληθυσμού.

Η Τουρκία υλοποιεί στην Κύπρο σχέδιο εθνοκάθαρσης  με στόχο να εκριζώσει τονΧριστιανικό Ελληνισμό και να εμφυτεύσει τον Τουρκικό ισλαμισμό. Να μετατρέψει τούς Έλληνες τής Κύπρου σε μιά  ανίσχυρη μειοψηφία.

Όσοι επιβιώσουν, να αναγκασθούν να μεταναστεύσουν  από    φόβο για την ζωή και την ευημερία τους.Ο ισλαμικός φανατισμός επιβάλλει  ανελεύθερο πολιτισμικό περιβάλλον  σκοταδισμού και καταπολεμά τον χριστιανισμό και τον δυτικό τρόπο ζωής.

Η εθνική ασφάλεια τήςΚΔ παρουσιάζει μεγάλη τρωτότητα λόγω τής συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας και τής αποδυναμωμένης στρατιωτικής ισχύος τής ΚΔ.Οι ΤΔΚ επιπέδου Σώματος Στρατού παραμένουν παράνομα  επί μισό αιώνα στο νησί, εκσυγχρονίζονται συνεχώς και ενισχύονται με βαρέα επιθετικά οπλικά συστήματα(πρόσφατα με αυτοκινούμενα πυροβόλα 155χιλ).

Έχουν δυνατότητα να επιτεθούν αιφνιδιαστικά κατά των ελευθέρων περιοχών, με αποστολή να εξυπηρετήσουν τήν τουρκική στρατηγική τού εξαναγκασμού.Δηλαδή με την απειλή ή χρήση στρατιωτικής ισχύος να αναγκάσει τους Έλληνες της Κύπρου να αποδεχθούν λύσηΤουρκικών όρων στο Κυπριακό.

Η στρατιωτική ισχύς τήςΚΔ είναι αποδυναμωμένη.Είχε επικρατήσει η λανθασμένη  «σχολή σκέψης» ότι οι μικρές χώρες είναι μάταιο να δίδουν βαρύτητα στη στρατιωτική ισχύ.

Αυτό είχε ως συνέπεια την μεγάλη συμπίεση τών προϋπολογισμών άμυνας και την απότομη μείωση τής στρατιωτικής θητείας, χωρίς να έχει μεταβληθεί η τουρκική απειλή, με αρνητικές επιπτώσεις στο αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς(ΕΦ)(μέσα, οπλικά συστήματα ,επάνδρωση, ετοιμότητα, ηθικό) .

Είχε ως συνέπεια και την απαράδεκτη σύγκλιση στις συνομιλίες για το Κυπριακό, να αφοπλισθεί το κυπριακό κράτος μετά τη λύση, όπως προέβλεπε και το σχέδιο Ανάν.Το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ) είναι ανενεργό από το 2000 και η Τουρκία κυριαρχεί στόν θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου-Ρόδου.


Στον διπλωματικό τομέα, ηΚΔ εμμένει στη λύση τήςΔΔΟ στο Κυπριακό, παρά το γεγονός ότι την απέρριψε ο Κυπριακός Ελληνισμός με το δημοψήφισμα τού 2004 για το σχέδιο Ανάν(ΔΔΟ) και παρά το γεγονός ότι αυτή η λύση δεν οδηγεί σε κανονικό δημοκρατικό κράτος.Καταλύει τήνΚΔ, νομιμοποιεί την διχοτόμηση, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τήν ενότητα του κράτους, την δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων και την αρχή τής ασφάλειας, αφού το κυπριακό κράτος δεν θα έχει δικαίωμα να έχει ένοπλες δυνάμεις.  Αυτά τα δυσμενή στοιχεία τής ΔΔΟ, περιλαμβάνονται στις συγκλίσεις των διακοινοτικών συνομιλιών.Με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας(πολιτική κατευνασμού),ηΔΔΟ κατέληξε σε συγκαλυμμένη μορφή συνομοσπονδίας δύο κρατών, που δεν διαφέρει πολύ από την λύση δύο κρατών(συνομοσπονδία δύο κρατών)που υποστηρίζει σήμερα η Τουρκία.Είναι τραγικό να επιδιώκεται επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακο, όταν οι δύο λύσεις που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων(ΔΔΟ, δύο κράτη)είναι τουρκικών όρων.Παρόμοια λύση με τήνΔΔΟ επιβλήθηκε στηΒοσνία και παρέλυσε η λειτουργία τού κράτους.Με τηνΔΔΟ θα αναβιώσουν τα εφιαλτικάΒΕΤΟ τών Τουρκοκυπρίων, που  επέβαλαν ηΤουρκία και Βρετανία στο σύνταγμα τού 1960 τήςΚΔ, και οδήγησαν το κράτος σε λειτουργικό αδιέξοδο.Η ανάγκη εξεύρεσης μηχανισμού επίλυσης αδιεξόδων στηνΔΔΟ( αναζητείται ακόμα!) ,όπως οι 3 ξένοι δικαστές στό σχέδιο Ανάν, καταπατά την αρχή τής λαικής κυριαρχίας.Καμιά σύγχρονη δημοκρατία δεν έχει μηχανισμό επίλυσης αδιεξόδων ούτε χρειάζεται γιατί εφαρμόζεται η βασική δημοκρατική αρχή τής πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων και δεν προκαλούνται αδιέξοδα .


Στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, η παρούσα κυβέρνηση δεν τήρησε την προεκλογική δέσμευση τού προέδρου τήςΚΔ, να ενισχύσει τήν αποτρεπτική ικανότητα της :(1)δεν τηρήθηκε η  δέσμευση   για αύξηση τού προϋπολογισμού(ΠΥ) άμυνας σε ποσοστό 2% επί τούΑΕΠ .


Ο ΠΥ άμυνας τού 2024, περιορίσθηκε στο ανεπαρκές ποσοστό του 1,8% (2)με πρόταση νόμου τής κυβέρνησης, που υπερψηφίσθηκε από την βουλή(μόνο δύο βουλευτές ενός κόμματος την καταψήφισαν),μειώθηκε ο συντελεστής έκτακτης εισφοράς για την άμυνα από το 30% στο 17%.


Η τροποποίηση τού νόμου  μειώνει κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ τις ετήσιες εισφορές για την άμυνα, σε μιά περίοδο που ηΤουρκική απειλή μεγεθύνεται και οι ανάγκες εκσυγχρονισμού των  μέσων τήςΕΦ αυξάνονται(3) έγινε λανθασμένος χειρισμός τής κρίσης στην περιοχή τού Χ. Πύλα.

Η «συναντίληψη» τήςΚΔ με τα ΗΕ, ουσιαστικά εξυπηρετεί την επιδίωξη τών ΤΔΚ, που χρονολογείται από το1974, για κατασκευή δρόμου εντός της νεκρής ζώνης, που θα παρακάμπτει τις Βρετανικές βάσεις και θα συνδέει το κατεχόμενο Χ. Άρσος με το τουρκικό φυλάκιο, που εγκατέστησαν παράνομα οι ΤΔΚ το1974 στις παρυφές τού Χ. Πύλα.Ο δρόμος εξυπηρετεί τίς επιθετικές δυνατότητες  τώνΤΔΚ.


Για να ανακοπεί η  πορεία τουρκοποίησης τής Κύπρου πρέπει να  αναθεωρηθεί η πολιτική τής ΚΔ :(1)νά ενισχυθεί επειγόντως η στρατιωτική ισχύς της(ΕΦ-ΔΕΑΧ-συμμαχίες),(2)να απορριφθεί η λύση ΔΔΟ , να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό στην ορθή βάση του ώς θέμα εισβολής, κατοχής, εποικισμού , εθνοκάθαρσης και(3) να τεθεί φραγμός στη δημογραφική αλλοίωση. Προυποθέσεις για τήν αναθεώρηση :

(1)Η συνειδητοποίηση τών θανάσιμων κινδύνων από την επιθετικότητα τής Τουρκίας και την υποστήριξη εφαρμογής λύσηςΔΔΟ,

(2)η κατανόηση τής αξίας της στρατιωτικής ισχύος(παραγωγός ασφάλειας) για την επιβίωση μας  και η αύξηση τών χρηματικών πόρων πρός ενίσχυση της.


Η μόνη ελπίδα να απαλλαγούμε από την τουρκοβρετανική ΔΔΟ, στην οποία είναι  εγκλωβισμένες, η κυβέρνηση μας  και οι πολιτικές ηγεσίες τών περισσοτέρων κομμάτων, είναι η αφύπνιση τού λαού.


Αν ο λαός ενημερωθεί αντικειμενικά και διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις, που τού καλλιεργούν ότι “ηΔΔΟ επανενώνει τήνΚύπρο και αποτρέπει την διχοτόμηση”,θα ανατρέψει αυτή τη λύση ,που οδηγεί στην τουρκοποίηση τής Κύπρου.


Λευκωσία Ιανουάριος 2024

*αντιστράτηγος ε.α. 


1 σχόλιο:

  1. Εμμανουήλ (Ομάδα Ιωάννης Κομνηνός)26 Ιανουαρίου 2024 στις 11:38 μ.μ.

    Ακούω τι έχει να πει ο στρατηγός εν αποστρατεία Φοίβος Κλοκκαρης για τα Κατωθεν τα οποία συνέβαιναν από την ΕΠΟΧΉ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΆΤΕΥΜΑ. ποιά μέτρα πήρατε ο ΙΔΙΟΣ για να τα αποτρέψετε σαν ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ε. Φ γιατί έχουμε την εντύπωση ότι ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΉΡΑΤΕ αλλά ούτε καν ασχοληθήκατε με τα ανωθεν; Διαψευδετε περί πεταμενων πολυβολειων σε αποθήκες (με τη δικαιολογία ότι δε σας επιτρέπουν τα Ηνωμένα Έθνη να τα τοποθετήσετε); Διαψευδετε περί κατεστραμενων ορυγματων κατά μήκος της πράσινης γραμμής; Διαψευδετε περί αποναρκοθετησης στα πλαίσια "Μέτρων Οικοδόμησης καλής εμπιστοσύνης;" Διαψευδετε περί μονίμων αξιωματικών ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ που ήσασταν ενεργός στο στράτευμα οι οποίοι ΕΠΡΑΤΤΑΝ τα ανωθεν; Διαψευδετε για τη κατάργηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και των κοινών ασκήσεων από την εποχή που ήσασταν ενεργός στο στράτευμα;; ΕΠΊΣΗΣ ζητάμε να μάθουμε Τι κάνατε προσωπικά όταν είδατε να χρησιμοποιούν τους κληρωτους οπλίτες σαν μέσο έλεγχου και εφαρμογής των ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ μέτρων εγκλεισμού; (ή μήπως για εσάς δεν ήταν φασιστικα μέτρα εγκλεισμού),; Αναφέρατε το παραμικρό όταν γνωρίζοντας όλα τα ανωθεν είδατε να δίνουν τιμητικες σε όποιον Κληρωτο Στρατιώτη δεχόταν το Γενετικό Σκεύασμα; Θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις
    https://ioanniskomninos.blogspot.com/2024/01/blog-post.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή