Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΕΧΕΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΧΘΡΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!

ΣΤΗ ΛΑΘΟΣ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΛΝΕΙ S 300 ΚΑΙ TOR M1 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ F-35 – ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΡΩΣΙΑΣ

Βαθαίνει η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στην ουκρανική σύγκρουση - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει στο Κίεβο εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί από τη Ρωσία, γεγονός που προκαλεί την οργή της Μόσχας

Στην ιστορικά λανθασμένη πολιτική της απέναντι στη Ρωσία επιμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία βαθαίνει την εμπλοκή της στην ουκρανική σύγκρουση, χάνοντας οριστικά τη φιλία της Μόσχας.

Η ελληνική πλευρά υπερτονίζοντας σε ευρωατλαντισμό αναλαμβάνει να στείλει εξοπλισμό στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ λόγω αδυναμίας αποστολής οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο έχουν μετακυλίσει τη στρατιωτική ενίσχυση του καθεστώτος Zelensky στις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο εξοπλισμός, που στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία, εντάσσεται στο πακέτο της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τα F35.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δική της συμφωνία με τις ΗΠΑ η Τουρκία δεν ανέλαβε καμία υποχρέωση να αποστείλει στρατιωτικό υλικό στο Κίεβο.

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken στην Κρήτη (6/1/2024) και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε αποκλειστικά για την ενίσχυση της Ουκρανίας, θέμα που συνδέθηκε απόλυτα με τα F35.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει σε αυστηρούς τόνους την Αθήνα να μην μεταφέρει όπλα ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία και κάνει λόγο για «παράλογη επίδειξη εχθρότητας».


Η συμφωνία μεταφοράς των όπλων στην Ουκρανία

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου και όχι μόνο, η Ελλάδα δέχθηκε να μεταφέρει εξοπλισμό σοβιετικής κατασκευής που διαθέτει στην Ουκρανία με αντάλλαγμα ένα πακέτο βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δώσει εντολή για τη μεταφορά συστημάτων και εξοπλισμού που δεν χρησιμοποιούνται από τον Ελληνικό Στρατό στην Ουκρανία.
Πρόκειται για εξοπλισμό, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για λόγους…Νατοϊκής πίστης και υπακοής της Αθήνας.

Η επιστολή Blinken

Πριν την επίτευξη συμφωνίας ο Blinken είχε αποστείλει επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό προτείνοντας τη μεταφορά ή την πώληση των όπλων με αντάλλαγμα τη βοήθεια από την Ουάσιγκτον ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για τις αμυντικές δυνατότητες που η Ελλάδα μπορεί να μεταβιβάσει ή να πουλήσει στην Ουκρανία.

Εάν αυτά ενδιαφέρουν την Ουκρανία και εκκρεμεί αξιολόγηση της κατάστασης και της αξίας τους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μπορούμε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες πιθανής πρόσθετης χρηματοδότησης για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μέχρι το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε ο Blinken στην επιστολή του.

Η Ελλάδα δίνει στην Ουκρανία S300 και TOR M1 που πήρε από τη Ρωσία

Στην επιστολή αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας Excess Defense Articles (EDA), ο Ελληνικός Στρατός θα παραλάβει δύο αεροσκάφη C-130H Hercules, 10 κινητήρες για αεροσκάφη P-3B Orion και 60 μαχητικά οχήματα Bradley.

Η Αθήνα θα έχει επίσης τη δυνατότητα να αποκτήσει έως και 40 νέα αεροσκάφη F-35, τρία περιπολικά σκάφη κλάσης Protector και ποικιλία οχημάτων.

Αναφέρεται επίσης η εξέταση αιτημάτων για προμήθεια τεσσάρων LCS (Littoral Combat Ships), παραδόσεις αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 Stratotanker και νέων αεροσκαφών C-130J Super Hercules.

Ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να μεταφέρει μια ευρεία γκάμα όπλων σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας υψηλής ικανότητας.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διατηρεί σύνταγμα που αποτελείται από τέσσερα συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας S-300PMU-1 με οκτώ πυροσβεστικές μονάδες και 32 εκτοξευτές στην Κρήτη.

Το S-300PMU-1 μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους 48N6, ενώ έχει βεληνεκές έως και 195 χιλιόμετρα.

Η Ελλάδα παρέλαβε τουλάχιστον 175 πυραύλους από τη Ρωσία μαζί με τα συστήματά της.


Να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός Στρατός χρησιμοποιεί τέσσερα Tor-M1 με 16 εκτοξευτές πυραύλων, ενώ διαθέτει 21 συστήματα με 84 εκτοξευτές. Το Tor-M1 έχει εμβέλεια 25 χιλιομέτρων.

Επίσης ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει 39 συστήματα Osa-AKM με τουλάχιστον 120 εκτοξευτές.

Ειδικά το Tor-M1 είναι το ικανότερο αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα στην διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων, σε υπηρεσία με τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία.

Το εν λόγω σύστημα με μεγάλο αριθμό χρηστών παγκοσμίως είναι βασικό κομμάτι της «αντιαεροπορικής ομπρέλας» της χώρας.


Χάνεται οριστικά και αμετάκλητα η φιλία της Ρωσίας

Η Ελλάδα έχει ήδη αποστείλει στην Ουκρανία φορτία όπλων, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων οχημάτων μάχης πεζικού και εκατοντάδες αντιαρματικές ρουκέτες, μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24/2/2024.

Η απόφαση να παρασχεθούν πιο προηγμένα όπλα στο καθεστώς του Κίεβο και μάλιστα αυτά που προμηθεύτηκε από την ίδια τη Ρωσία θα επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα.
Βέβαια πρόκειται για εξοπλισμό, που δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα στο πεδίο της μάχης αλλά προκαλεί την οργή της Ρωσίας και η Ελλάδα χάνει οριστικά και αμετάκλητα μία παραδοσιακή φίλη – χώρα.

Αυστηρή ρωσική προειδοποίηση στην Ελλάδα για τους S -300

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει σε αυστηρούς τόνους την Αθήνα να μην μεταφέρει τους S-300 στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα ήταν «παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία».

«Μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, καθώς η ελληνική κοινή γνώμη είναι ήδη ανήσυχη», έχει διαμηνύσει η ρωσική διπλωματία.

Το Ria Novosti εξήγησε ότι η μεταφορά όπλων ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία, υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, θα σήμαινε ότι η ελληνική αεράμυνα θα στερηθεί των δυνατοτήτων που η τουρκική πλευρά δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα μία αντικατάσταση των S-300 με τους Patriots που θα μείωνε την εμβέλεια της επίγειας αεράμυνας από 150 σε 75 χιλιόμετρα».

O Μητσοτάκης δέχθηκε το τελεσίγραφο Blinken

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη στις 6/1 απέσπασε την υπόσχεση της Ελλάδας να χορηγήσει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία, όπως είχε αποκαλύψει το Sputnik.
Ο Blinken είχε παρουσιάσει στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ένα ταπεινωτικό «τελεσίγραφο» όταν επισκέφθηκε τη χώρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έλαβε μόλις λίγες ημέρες προθεσμία για να αποφασίσει για αποστολή νέων οπλικών συστημάτων στο καθεστώς του Κιέβου.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, εν μέσω της αυξανόμενης δυσκολίας να εξασφαλίσουν περισσότερα πακέτα βοήθειας στο Κίεβο λόγω της «ουκρανικής κόπωσης» οι Αμερικανοί κατέφυγαν στον εκβιασμό.

Οι Ρώσοι υπενθυμίζουν με νόημα ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
«Η Ελλάδα έχει ήδη δώσει τα πάντα, έχει υποβαθμίσει την εθνική της άμυνα, ειδικά στα νησιά, για να στηρίξει την Ουκρανία με αμυντικό υλικό», επισημαίνει η Μόσχα.

Τον Αύγουστο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα με τον Μητσοτάκη ότι οι δύο πλευρές είχαν επίσης υιοθετήσει μια κοινή δήλωση στην οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύει την Ελλάδα να συνεχίσει τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Επιπλέον, η Αθήνα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταδικάσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από δυτικές χώρες και κατηγόρησε τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ότι προσπαθεί να παρατείνει τη σύγκρουση.Οι Ουκρανοί αποκαλύπτουν τον οπλισμό που στέλνει η Ελλάδα

Τον οπλισμό, που έστειλε και η Ελλάδα στην Ουκρανία, αποκάλυψε πρόσφατα το καθεστώς του Κιέβου μέσω ευχητηρίων μηνυμάτων προς τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ κάνοντας λόγο για τα όπλα της νίκης.
Όπως αποκάλυψαν οι Ουκρανοί, η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε το φορητό σύστημα αεράμυνας (MANPADS) το FIM-92 Stinger.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2023 το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σε ένα ιδιότυπο καλεντάρι με τον οπλισμό, που έχει λάβει από το ΝΑΤΟ, αναφέρεται στο αμερικανικό φορητό σύστημα αεράμυνας (MANPADS) το FIM-92 Stinger.

«Ο κατάλογος των χορηγών είναι μακρύς και περιλαμβάνει την Ολλανδία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ιταλία, τη Δανία και την Ελλάδα.

Το όπλο έχει αποδείξει την αξία του στην προστασία των στρατευμάτων της πρώτης γραμμής και των υποδομών από ρωσικά ελικόπτερα, αεροσκάφη και πυραύλους», αναφέρει χαρακτηριστικά το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

1 σχόλιο:

  1. Στη λάθος πλευρά της ιστορίας είμαστε όχι όταν δεν πάμε με τους Ρώσους αλλά όταν εγκαταλείπουμε τον Θεό Πατέρα μας. Έχουμε ξεφύγει πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή