Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024

ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΡΟΝΙΚΟ ΒΗΜΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ:«ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΝΔ»
ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:
«ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ...» 



Διαγραφή Σαμαρά.

Για μια ακόμη φορά ο Καραμανλής ο ρυθμιστής των εξελίξεων.. τι θα πράξει;

Και είναι ο ρυθμιστής γιατί ένας από τους λόγους που έπεσε ο Σαμαράς ήταν ότι πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κ Καραμανλή.. Τώρα αυτός ο τελευταίος έχει τον τελευταίο λόγο… κι αυτή τη φορά πρέπει.. να μιλήσει!!

Τελικά τη 17 Νοέμβρη χτύπησε … ο Σαμαράς! 
Μήνυμα ”αποκατάστασης” της Δημοκρατίας;

Υπάρχει τεράστια κοινωνική κρίση ο Μητσοτάκης δεν είναι αποκομμένος μόνο από τη βάση της ΝΔ όπως τον καταγγέλει ο Σαμαράς αλλά πολύ περισσότερο από τον ίδιο το λαό..… Ο κόσμος είναι στα κάγκελα……στα πεσμένα κάγκελα της Δημοκρατίας.. στην Πατησίων!!

Υπάρχει παρατεταμένη πολιτική κρίση .. οικονομική κατάρρευση και πνευματική παρακμή άνευ προηγουμένου..Είναι η πιο σκοτεινή περίοδος της μεταπολίτευσης… Τα ”ήρεμα νερά” του άκρατου εφησυχασμού της παραπαίουσας χώρας ήρθε να ταράξει η παρέμβαση του Σαμαρά….

Ο Μητσοτάκης διέγραψε το Σαμαρά που απαίτησε παραίτηση Γεραπετρίτη για ελληνοτουρκικά και πρότεινε Καραμανλή για ΠτΔ.. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Α΄ Γενικού Διευθυντή του ΥΠΕΞ που κατηγόρησε τον Γεραπετρίτη για μυστική διπλωματία και ενδοτισμό στα ελληνοτουρκικά..


Η απάντηση Σαμαρά στη διαγραφή του

”Αποκομμένος από τη βάση, οδηγεί ένα κόμμα που λίγο πια μοιάζει με τη Νέα Δημοκρατία . Μιλούσα, μίλησα και θα μιλάω μόνο γι αυτά που απασχολούν την Ελλάδα. Ας μας πει λοιπόν πού κάνω λάθος.

Στην woke ατζέντα, που ενώ ο ίδιος την έφερε στην Ελλάδα, μετά την εκλογή Τραμπ μιλάει ξαφνικά για την τυραννία της μειοψηφίας; Μήπως στη σκευωρία Νοβαρτις; Ή μήπως επειδή πρότεινα τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Για την πατρίδα θυσίασα τα πάντα, μέχρι και την υγεία μου. Κανείς όμως δεν μπορεί να μου επιβάλει να θυσιάσω και τη συνείδησή μου. Κριτής όλων μας θα είναι ο λαός και η ιστορία»




Η διαγραφή

Σε ανακοίνωσή του, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρει:

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πρώην Πρωθυπουργοί έχουν το ειδικό προνόμιο να διατυπώνουν κατά καιρούς τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για ζητήματα πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξή του, ωστόσο, δεν διατύπωσε απόψεις. Αλλά εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στο σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Επιπλέον, με τρόπο ανοίκειο και προκλητικό, υιοθέτησε ακραία ψεύδη, διαστρεβλώνοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών οι οποίες έχουν διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας “χαριεντίζονταν” με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας.

Τέλος, η άκαιρη συζήτηση στην οποία επέμεινε γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά προσβολή για το πρόσωπο και τον θεσμό του αρχηγού του κράτους.

«Αυτό επεδίωξε»

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν ούτε ανεκτά, ούτε αποδεκτά. Η κοινωνία έχει αφήσει πίσω, εδώ και χρόνια, λογικές πολιτικής «καμαρίλας» και συμπεριφορές που διαπνέονται από το κομματικό “γινάτι”. Όσοι, δε, οραματίζονται μία συρρικνωμένη ΝΔ στο μέτρο του 18%, ας αναλογιστούν ότι, με τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μέχρι σήμερα τρεις εθνικές εκλογές με ποσοστά της τάξεως του 40%.

Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, με τη σημερινή συνέντευξή του, θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, αυτό επεδίωξε. Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Η Κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της, χωρίς τον κ. Σαμαρά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Βήμα», ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ζητεί, δε, την παραίτηση του Γιώργου Γεραπετρίτη για χειρισμούς του ΥΠΕΞ στα ελληνοτουρκικά. Ο πρώην πρωθυπουργός καυτηριάζει εδώ και καιρό κυβερνητικές πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προκαλέσει αρκετούς «πονοκεφάλους» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τι προηγήθηκε...

1 Παραίτηση Γεραπετρίτη ζητά ο Σαμαράς και προτείνει Καραμανλή για ΠτΔ

2 Παραιτήθηκε ο Α΄ Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ διαφωνώντας με την πολιτική παραχωρήσεων στην Τουρκία και αφήνοντας καίριες αιχμές για μυστική διπλωματία καθώς αποκλείστηκε από τη συνάντηση με επιτελείο Φιντάν αν και όπως λέει κατά αναλογία της τούρκικης αντιπροσωπείας όσο και της σύνθεσης αυτής όφειλε να μετέχει.Παραίτηση Γεραπετρίτη ζητά ο Σαμαράς και προτείνει Καραμανλή για ΠτΔ

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο ίδιος ζήτησε μάλιστα αυτή τη φορά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι κεντρώα πολιτική ο μόνιμος «κατευνασμός» των τουρκικών προκλήσεων».

Σε αυτό το σημείο επιχειρεί να υποδείξει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «στείλει σπίτι τους» όποιους δηλώνουν ότι στο όνομα της «φιλίας και ηρεμίας» με την Τουρκία. Και διερωτήθηκε «γιατί να χαρακτηριστεί μειοδότης κάποιος που ακολουθεί τη σταθερή εθνική γραμμή; Δεν λέγονται ποτέ τέτοια πράγματα!».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στην woke ατζέντα και στην επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετήθηκε και για την αλλαγή Προέδρου της Δημοκρατίας προτείνοντας τον Κώστα Καραμανλή κάνοντας λόγο για «καλύτερη επιλογή».

2. Την παραίτησή του στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη υπέβαλε ο Α΄ Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ πρέσβης Ρούσος Κούνδουρος ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην συνεχιζόμενη υλοποίηση της μυστικής ατζέντας συνομιλιών με την Τουρκία η οποία ουσιαστικά βαίνει κατά των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Ρ.Κούνδουρος στην επιτολή του στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Γ.Γεραπετρίτη και Χ.Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα ο ίδιος δεν εκλήθη στην συνάντηση αυτή και αυτό σε αναντιστοιχία με την τουρκική αντιπροσωπεία.

Όπως παράλληλα επισημαίνει ο πρέσβης δεν ελήφθησαν υπόψη από το ΥΠΕΞ κανένας προβληματισμός του ιδίου περί του υφιστάμενου ελληνοτουρκικού διαλόγου, καίτοι ο ίδιος είχε εκφράσει εγγράφως τις απόψεις του πριν την συνάντηση της 8ης Νοεμβρίου.

Όπως φαίνεται από την επιστολή ο Ρ.Κούνδουρος ουσιαστικά με την παραίτησή του επιχειρεί να «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου» βλέποντας ότι ο «διάλογος» που εξελίσσεται βαίνει κατά των εθνικών συμφερόντων.

Αυτά ενώ σε μερικές εβδομάδες εκκρεμεί η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2025 στη Βουλή, που ισοδυναμεί με διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου