Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ;;; Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ – ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΒΙΝΤΕΟ 


Το Ιράν έχει εκτεταμένα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είχαν «μεγάλο χέρι» στις πρόσφατες αναταραχές στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί σε συνάντηση ξένων διπλωματών στην Τεχεράνη τη Δευτέρα.

Η δήλωση έρχεται μετά από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των αρχών που ξέσπασαν στα τέλη του περασμένου μήνα που οδήγησαν σε δεκάδες θανάτους μεταξύ των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας και των πολιτών.

Πολλά τζαμιά, ιατρικά κέντρα και άλλα κτίρια έχουν πυρποληθεί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Αραγτσί, οι διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο «έγιναν βίαιες και αιματηρές για να δώσουν μια δικαιολογία» στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να παρέμβει στρατιωτικά στη χώρα.

«Έχουμε πολλά έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή των ΗΠΑ και του Ισραήλ στις τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων ημερών στο Ιράν», δήλωσε ο Αραγτσί.

Ο Αμπάς Αραγτσί πρόσθεσε ότι ένοπλοι πράκτορες εμφανίστηκαν μεταξύ των διαδηλωτών που ισχυρίζονταν ότι η Τεχεράνη «ηχογράφησε ηχητικά μηνύματα που λάμβαναν αυτοί οι τρομοκράτες που τους έδιναν εντολή να πυροβολήσουν εναντίον διαδηλωτών … εναντίον του προσωπικού ασφαλείας και της αστυνομίας… [και] σε ειρηνικούς πολίτες».

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «πολλοί από τους νεκρούς δέχθηκαν πυροβολισμούς από πίσω. Σημείωσε ότι η Τεχεράνη έχει ουσιαστικά στοιχεία ότι ορισμένοι πράκτορες έλαβαν άμεσες εντολές από ξένες δυνάμεις και επέμεινε ότι υπάρχει «ζωντανή απόδειξη ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν μεγάλο χέρι σε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι εισβολείς βοηθήθηκαν από την υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι «οι πράκτορες της Μοσάντ που μιλούσαν Φαρσί… [είχαν] διεισδύσει σε αυτές τις διαδηλώσεις».

Επέκρινε επίσης τις δυτικές κυβερνήσεις, λέγοντας ότι καταδίκασαν την αστυνομία του Ιράν αντί για τους «τρομοκράτες».

Οι δηλώσεις έρχονται αφότου ο Τραμπ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στις ιρανικές πόλεις στις 28 Δεκεμβρίου, σηματοδοτώντας τη χειρότερη αναταραχή των τελευταίων ετών. Οι διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια και αιτήματα ορισμένων διαδηλωτών για την αποκατάσταση της μοναρχίας.
Σε απάντηση, οι αρχές έκλεισαν τα τηλεφωνικά δίκτυα και το διαδίκτυο σε όλη τη χώρα.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι ΗΠΑ συμμετείχαν σε μια ισραηλινή επίθεση σε αρκετές από τις μεγαλύτερες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας αφού την κατηγόρησαν ότι επιδιώκει πυρηνικό όπλο – ισχυρισμούς που η Τεχεράνη αρνήθηκε, επιμένοντας ότι το πρόγραμμά της είναι καθαρά ειρηνικό.
Φιλοκυβερνητικές διαμαρτυρίες ως «σημάδι υποστήριξης» του κράτους σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο

Σε σύγκριση με το βράδυ της Πέμπτης, υπάρχει μια σημαντική χαλάρωση των αντικρατικών διαδηλώσεων.

Μάλιστα, σήμερα στην πρωτεύουσα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε μια διαδήλωση υπέρ του κράτους, καθώς και σε άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πολλοί ακολούθησαν μια υπέρ της κυβέρνησης διαδήλωση για να δείξουν ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αλληλεγγύη και ενότητα.

Έτσι η παρουσία του κόσμου σήμερα για την υποστήριξη της ισλαμικής χώρας δείχνει σημάδι στήριξης του κράτους, σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.



ΠΗΓΗ 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου