Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ;



25  ΜΑΡΤΙΟΥ 1821: Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 
25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; 





Γράφει ο Γεωκών

Η λαμπρότερη επέτειος του νεότερου Ελληνισμού είναι η 25η Μαρτίου 1821 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΤΙΝΑΞΙΝ ΖΥΓΟΥ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΩΝ 

Το Ελληνικό Έθνος εξεγείρετο σύσσωμον δια να αποκτήσει την Ελευθερία του, ο αγώνας του σκληρός και άνισος, χιλιάδες εχθροί έσφαζαν και λεηλατούσαν, αλλά ο τότε Ελληνισμός δεν λύγισε , πολέμησε με πείσμα, και με την δύναμη Του Θεού στο τέλος νίκησε, ποτέ δεν σκέφθηκαν ότι ο εχθρός μπορούσε να τους νικήσει λόγω αριθμητικής υπεροχής του. 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1821 ΕΛΕΓΑΝ : Κι’αν πεθάνωμεν, πεθαίνουμε για την πατρίδα μας για την Θρησκείαν μας και πολεμούμε όσον   μπορούμε εναντίον της τυραγνίας,  ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ. 

Η Επανάστασις του 1821 είναι αποτέλεσμα του ακατανίκητου πόθου της λευτεριάς, πηγάζει από την επιθυμία του Έλληνα να διώξει το βαρύ πέπλο της σκλαβιάς του. 

Φόρεσαν και τότε το 1821 όπως σήμερα 2019 οι Έλληνες τον ακάνθινο στέφανο, και ανέβηκαν και ανεβαίνουν ακόμη τον Γολγοθά τους . 

Σταυρώθηκε από την Σουλτανική βία η Ελλάδα το 1821 ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 2019 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΑΣ ΤΗΣ 

ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ «ΕΞΕΛΙΠΟΝ» ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ, ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ «ΤΡΙΗΜΕΡΟΝ» 

ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΘΕΟΣ ! 

2019…Έλληνες, Είμαστε οι προνομιούχοι της ιστορίας, διότι με βαθειά ευθύνη προς το όνομα που έχουμε, προς την ιστορία που πρέπει να συνεχίσουμε και να λαμπρύνουμε , με το μέτωπο ψηλά θα δημιουργήσουμε το νέο Ελληνικό θαύμα, με όπλα το καθήκον,την τιμήν και την θυσίαν , θα δώσουμε την μάχη για την Ελλάδα μας, για την Ορθοδοξία μας απέναντι σε όσους θέλουν να μας αλλάξουν σαν έθνος, να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά μας, να χλευάσουν τη θρησκεία μας και την πίστη μας 

Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για να κρατηθούν όρθια τα Ιερά και Όσια, η ορθοδοξία αντιστέκεται έστω με τους ελάχιστους ιερείς που καθημερινά δίνουν σιωπηλά και ταπεινά τον αγώνα τους για το καλό των Ελλήνων. 

Ως Έλληνες έχουμε υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια να μην υποταχθούμε. Είμαστε καταδικασμένοι να πολεμήσουμε.



5 σχόλια:

  1. Ποιοι θα πολεμήσουν;Οι αριστεροί, οι ομοφυλόφιλοι, οι μαμακηδες με το φραπέ και το κινητό ή οι χιλιάδες νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ:“Σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια ο καθένας μας πρέπει να κάνει ό,τι γίνεται ανθρωπίνως και ό,τι δεν γίνεται ανθρωπίνως να το αφήνει στον Θεό.
      Έτσι θα έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ότι κάναμε εκείνο πού μπορούσαμε. Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι προγονοί μας από τους τάφους.”

      Διαγραφή
  2. Όχι γιατί τώρα ειναι η περιοδος που οι Έλληνες περιμένουν να τους ΞΑΝΑ-ματασωσουν οι εταίροι διαιρέτες τους,οι καλοί χριστιανουληδες πατριωτουληδες δεξιοί του Μητσοτάκη
    Και όσο αυτοι(ελληνες)αναμένουν σωσιμο δεν είναι ικανοί να σωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδελφοί μου, αντί να κάνουμε προσωπικές εκτιμήσεις, που κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι από εμάς θα κάνουμε λάθος, ας καταφύγουμε στη σιγουριά των λεγομένων Αγίων ανθρώπων και Πατέρων μας, σύγχρονων και παλαιότερων, ανθρώπων των οποίων οι εκτιμήσεις δεν λαθεύουν διότι ήταν πλήρεις Χάριτος και Πνεύματος Αγίου...Εάν ακούσατε ή διαβάσατε από ΕΝΑΝ από αυτούς ότι η Ελλάδα θα χαθεί...τότε ναι...να πέσουμε σε κατάθλιψη...αλλά λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι έχει ειπωθεί για την Ελλάδα και τη συνέχειά της, άσχετα από τις σκληρές δοκιμασίες που περνά και θα περάσει λόγω της αμετανοησίας των Ελλήνων...Ο πόλεμος είναι πρωτίστως πνευματικός, εκεί θα πρέπει να δώσει ο καθένας τις μάχες του..Ας στηριχτούμε με θάρρος στις προρήσεις των Αγίων του Θεού, που έγιναν στόμα Του, ακριβώς για να γνωρίζουμε και να μην απελπιστούμε...Χρόνια Πολλά και ευλογημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1821 - ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ σήμερα θέλουν να εξαφανίσουν...!!!

    NEO BINTEO:
    https://www.youtube.com/watch?v=62nFhcaoPTs

    1821 - Αγώνας για την Ελευθερία, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

    Από τα απομνημόνευμα των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης:

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
    "Γλυκώτερον πράμα δεν είναι άλλο από την πατρίδα και θρησκεία. Όταν δι᾿ αυτά τον
    άνθρωπον δεν τον τύπτη η συνείδησή του, αλλά τα δουλεύη ως τίμιος και τα προσκυνή, είναι ο πλέον ευτυχής
    και πλέον πλούσιος."

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:
    "Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε
    ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ"

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ:
    "Ο Έφορος της Ελλάδος Θεός ενέπνευσεν εις τας καρδίας των εχθρών μας άκραν δειλίαν και φόβον. Ελπίζω δε εντός ολίγου, με την βοήθειαν του Τιμίου Σταυρού και των θεοπειθών της πατρίδος ευχών, να σας χαροποιήσω…"

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ:
    "Μία δύναμις με άρπαξε από την λιτανεία πριν φύγουμε από τα Ψαρά για την Χίο. Μία δύναμις θεϊκή με γιγάντωσε… Αυτή η θεία δύναμις μου έδωσε θάρρος δια να φθάσω με το πυρπολικό μου στην τουρκική Ναυαρχίδα…
    Οι Τούρκοι ήταν τόσοι, ώστε εάν έπτυον επάνω μας θα μας έπνιγαν αναμφιβόλως…
    "Εις το όνομα του Κυρίου", φώναξα εκείνη τη στιγμή. Έκανα τον Σταυρό μου και πήδηξα στη βάρκα. Οι φλόγες του πυρπολικού μεταδόθηκαν στην Ναυαρχίδα που τινάχθηκε στον αέρα και παρέσυρε στον θάνατο χιλιάδες Τούρκους…"

    ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ:
    " Έχασα τον σύζυγόν μου. Ευλογητός ο Θεός!
    Ο πρεσβύτερος υιός μου έπεσε με τα όπλα ανά χείρας. Ευλογητός ο Θεός!
    Ο δεύτερος και μόνος υιός μου, 14ετής την ηλικίαν, μάχεται μετά των Ελλήνων και πιθανώς να εύρη ένδοξον θάνατον. Ευλογητός ο Θεός!
    Υπό το σημείον του Σταυρού θα ρεύση επίσης το αίμα μου. Ευλογητός ο Θεός!
    Αλλά θα νικήσωμεν, ή θα παύσωμεν μεν ζώντες, αλλά θα έχωμεν την παρήγορον ιδέαν, ότι εν τω κόσμω δεν αφήσαμεν όπισθεν ημών δούλους τους Έλληνας"

    ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ:
    " Το Ελληνικόν Έθνος, αφ’ ού υπέκυψεν εις τον βάρβαρον και σκληρότατον ζυγόν της Οθωμανικής τυραννίας, υστερήθη όχι μόνον την ελευθερίαν του, αλλά και παν είδος μαθήσεως… και ήτον ενδεχόμενον να εκλείψη διόλου από το Έθνος η Ελληνική γλώσσα, εάν δεν την διέσωζεν η Εκκλησία προς ήν οφείλεται και κατά τούτο ευγνωμοσύνη.
    Η Ιστορία και το μέλλον της Ελλάδος στηρίζονται πάνω σε τρεις λέξεις:
    ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΑΤΡΙΣ."

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:
    "Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρη πίσω την υπογραφή του.!"

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
    "Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ᾿αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν
    φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης..."

    ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ (ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ):
    " Έλληνες, ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος σε Θεό και σε Πατρίδα!
    Σ’ αυτά τα δύο σας εξορκίζω, ή να νικήσουμε, ή να πεθάνουμε κάτω από την Σημαία του Χριστού...!!!"

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
    "Εσύ, Κύριε, θ᾿ αναστήσης τους πεθαμένους Έλληνες, τους απογόνους αυτεινών των περίφημων ανθρώπων, οπού στόλισαν την ανθρωπότη μ᾿αρετή. Και με την δύναμή σου και την δικαιοσύνη σου θέλεις να ξαναζωντανέψης τους πεθαμένους και η απόφασή σου η δίκια είναι να ματαειπωθή Ελλάς, να λαμπρυθή αυτείνη και η θρησκεία του Χριστού και να υπάρξουν οι τίμιοι και οι αγαθοί άνθρωποι, εκείνοι οπού ᾿περασπίζονται το δίκιον
    και οι ανθρωποφάγοι- ο Άδης θα τους ρουφήση και οι άνθρωποι οι τίμιοι θα τους αναθεματούν κατά τα έργα τους
    και οι προδότες της πατρίδος και οι αγορασμένοι - κακόν μπελά να τους δώσης..."

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΤΗ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΙΑ,
    ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ.!

    ΕΛΛΗΝΕΣ,
    Η ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,
    ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή