Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


15 ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ... 



Eίναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ένας τόσο μεγάλος ρωσικός στρατιωτικός σχηματισμός στη θαλάσσια περιοχή

Μεγάλος αριθμός ρωσικών πολεμικών πλοίων εθεάθη να πλέει πρόσφατα μεταξύ των ακτών της Συρίας και της Κύπρου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.
«Οι ειδικοί ανησυχούν σοβαρά για την παρουσία τουλάχιστον 15 ρωσικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται εδώ ένας τόσο μεγάλος στρατιωτικός σχηματισμός, ο οποίος δημιουργεί υποψίες σχετικά με το εάν η Ρωσία σκοπεύει να αναλάβει στρατιωτική ειδική επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστών χρησιμοποιώντας το ναυτικό», αναφέρει το AlMasdarNews.com.

Όπως αποτυπώνεται στον θαλάσσιο χάρτη, τα 15 ρωσικά πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια φαίνεται να βρίσκονται μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας, μαζί με μερικά πλοία βόρεια της Αιγύπτου και ένα άλλο κοντά στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου.


Σύμφωνα με το κανάλι Telegram, «ένα από τα τελευταία που εμφανίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Συρίας ήταν το δεξαμενόπλοιο του βόρειου στόλου του ρωσικού ναυτικού «Akademik Pashin».

Αυτή η μεγάλη συγκέντρωση πλοίων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού συνέπεσε χρονικά με μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ Τουρκίας, Κύπρου και Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς Αθήνα και Λευκωσία κατηγορούν την Άγκυρα για εισβολή στα χωρικά τους ύδατα.



Η Κύπρος θυμίζει Κριμαία. Με πλωτή γέφυρα 15 ρώσικων πολεμικών πλοίων η Ρωσία την ένωσε με τη Συρία. Πλωτό ρώσικο αδιαπέραστο πλέγμα στον Ερντογάν. 

Ποιός στ΄αλήθεια προασπίζεται την Κύπρο; 15 πολεμικά ρώσικα πλοία "έχτισαν" την Ανατολική Μεσόγειο…..και έπεται συνέχεια..


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου