Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Η ΑΣΑΦΟΓΛΟΥ ΗΤΑΝ ΣΑΦΗΣ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΕΤΕ; Ή ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ; ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

ΑΣΑΦΟΓΛΟΥ: «Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΡΚΟ» Η ΑΘΗΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣ



Η κατάσταση στη Θράκη παραμένει έκρυθμη, με την ένταση να αυξάνεται συνεχώς. Κατά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή έστειλε το μήνυμα «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο».


Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στις ευρωεκλογές του 2024. Η πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), Τσιντέμ Ασάφογλου, δήλωσε ότι όσοι ψήφισαν ΚΙΕΦ αυτοπροσδιορίστηκαν ως «Τούρκοι».

Ωστόσο, το μεγάλο ζήτημα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Τουρκία εφαρμόζει οργανωμένο σχέδιο για την απόσπαση της Θράκης από την Ελλάδα. 

Αντί γι’ αυτό, η Αθήνα φαίνεται να παραμένει αδιάφορη, χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική για την κατάσταση, αρκούμενη σε αμυντικές τακτικές.

Σε ανάλογες περιπτώσεις, η ελληνική πολιτεία εντελώς διαφορετικά. Για παράδειγμα, αν ισχύει η Συνθήκη της Λωζάννης, γιατί ο Αρειος Πάγος επέτρεψε να συμμετέχει ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως «τουρκικό» στις εκλογές στη Θράκη, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τους αρμόδιους; 

Και την ίδια ώρα, άλλος φορέας διατάσσει το κλείσιμο του Συνδέσμου Φιλάθλων της Φενερμπαχτσέ στην Κομοτηνή εξαιτίας της ονομασίας «Δυτική Θράκη».

Κατά τα τέλη Μαΐου, όπως αναφέρει η Μαρία Ζαχαράκη, ο Σύλλογος Φιλάθλων Αθλητισμού – Πολιτισμού της Φενερμπαχτσέ Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή τέθηκε υπό κλείσιμο με απόφαση του Πρωτοδικείου Κομοτηνής για να αποφευχθεί η δημιουργία εντυπώσεων για τουρκική μειονότητα.

Το θέμα αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στον τουρκικό τύπο. Η Cumhuriyet δημοσίευσε στοιχεία κατακρίνοντας την ελληνική Δικαιοσύνη. Παράλληλα, η επικεφαλής του αποσχιστικού κόμματος παραμένει ανεμπόδιστη, ενώ κατηγορεί ανοικτά την ελληνική Πολιτεία και ζητά δικαιότερες εκλογές.

Κατά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, η τουρκική μειονότητα στη Θράκη έλαβε μήνυμα να ψηφίσει ομοεθνείς, επικαλούμενη τη φράση «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο».

Στην Αθήνα, η στάση των αρχών φαίνεται να αγνοεί τον αυξανόμενο κίνδυνο. Ασχολούνται κυρίως με φιλαθλητικούς συλλόγους και παραβλέπουν πιο σοβαρές καταστάσεις.

Η Cumhuriyet αναφέρει ότι ο σύλλογος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2022 με όλες τις απαραίτητες άδειες από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής. 

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2023 κατατέθηκε πρόταση για κλείσιμό του, η οποία αρχικά απερρίφθη. Αργότερα, το όνομα του συλλόγου κρίθηκε ως αναφορά σε τουρκική μειονότητα.

Επίσης, η εφημερίδα κατακρίνει την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία είχε ζητήσει το κλείσιμο του συλλόγου για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Η Αθήνα φαίνεται να κοιτάζει αδρανής καθώς η Άγκυρα συνεχίζει την πολιτική επιβολής της στη Θράκη. Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η αποσχιστική τάση στη Θράκη είναι πραγματική, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.






1 σχόλιο:

  1. ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΡΚΟ
    ΕΔΩ ΦΤΑΣΑΜΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ, ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΥΠΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή