Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΤΟ ΝΑΤΟ DE FΑCΤO ΗΤΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ...

ΜΗΝΥΜΑ ΡΩΣΙΑΣ: ΝΑΤΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕ FAB-3000 - Ο ZELENSKY ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΑΝ 120 DRONES



Το ρωσικό σχέδιο έχει σημειώσει εντυπωσιακή επιτυχία, αποδυνάμωσαν την άμυνα των Ουκρανών στο Donbass λόγω του Kharkiv και τώρα προελαύνουν… στην περιφέρεια του Donetsk

(upd 40) Ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα… στην Δύση, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να νικήσει την Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν μια συγκλονιστική προέλαση στο Chasiv Yar που το περικύκλωσαν και επίσης ακόμη πιο εντυπωσιακά κερδίζουν 1,5 χιλιόμετρο την ημέρα δυτικά της Avdiivka.

Η προέλαση δυτικά της Avdiivka είναι συγκλονιστική, όσο οι Ουκρανοί έχουν παγιδεύσει δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις στο Kharkiv… ο ρωσικός στρατός προχωράει σε όλο το Donbass.

Το ρωσικό σχέδιο έχει σημειώσει εντυπωσιακή επιτυχία, αποδυνάμωσαν την άμυνα των Ουκρανών στο Donbass λόγω του Kharkiv και τώρα προελαύνουν… στην περιφέρεια του Donetsk.
Εν τω μεταξύ ο Ρωσικός στρατός στο Kharkiv χρησιμοποίησε την FAB-3000, το αποκαλούμενο θηρίο, μια νέα βόμβα ολίσθησης η οποία καταστρέφει στην κυριολεξία τα πάντα…

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει, ο Ουκρανικός στρατός διαλύεται, ο Ουκρανικός λαός χάνει την εμπιστοσύνη του στον διεφθαρμένο Zelensky και η Ουκρανική οικονομία καταρρέει… και η Δύση ακόμη ελπίζει ότι θα νικήσει την Ρωσία…

Η ματαιότητα της Δύσης και η υστερία της που δεν μπορεί να αποδεχθεί την ήττα.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η Ρωσία δεν βλέπει νόημα να εξαπολύσει ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα, τουλάχιστον όχι ακόμη - H Ρωσία θα το πάει μέχρι τέλος

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin είπε ότι η αντίδραση της Δύσης στο πρόσφατα προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο της Ρωσίας ήταν η αναμενόμενη.

Αλλά οι λογικοί πολιτικοί θα σκεφτούν τις πρωτοβουλίες του Κρεμλίνου εάν θέλουν να τερματίσουν τη σύγκρουση.
Υπενθύμισε επίσης ότι το ουκρανικό καθεστώς ξεκίνησε επιθετικότητα κατά των Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του Luhansk πριν ακόμη γίνουν μέρος της Ρωσίας.

Οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα μπορούσαν να γίνουν «ακόμα και αύριο», αλλά η Ρωσία θα συμπεριλάβει την τρέχουσα πραγματικότητα στο έδαφος.

Δεν είναι τόσο σημαντικό πού μπορεί να ξεκινήσει ο διάλογος: η ρωσική πλευρά έχει περιγράψει τις προτάσεις της.

Αλλάζει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας

Η Ρωσία σκέφτεται πιθανές αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα.
Αυτό οφείλεται στη μείωση του ορίου για τη χρήση πυρηνικών όπλων στη Δύση.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν βλέπει νόημα να εξαπολύσει ένα προληπτικό χτύπημα — τουλάχιστον όχι ακόμη.
Η Δύση, σημείωσε, δεν εγκαταλείπει τα σχέδια να επιφέρει μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία αλλά αυτό απλά δεν μπορεί να συμβεί.

Για τη Ρωσία, αυτή η στρατηγική ήττα σημαίνει το τέλος της ως κράτος.
Αυτό σημαίνει το τέλος της χιλιόχρονης ιστορίας του ρωσικού κράτους.

Νομίζω ότι αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους.
Και τότε το εγείρεται το ερώτημα: γιατί να φοβηθούμε.
«Δεν είναι καλύτερα να πάμε μέχρι το τέλος», τόνισε ο Putin.

O Zelensky είναι παράνομος

Οι ουκρανικές αρχές «δεν ενδιαφέρονται για τη διεξαγωγή εκλογών», επομένως θα καθυστερήσουν αιτήματα όπως η κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων.

«Υπάρχει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ουκρανίας: η θητεία είναι πενταετής», υπενθύμισε ο Putin.
Ο Πρόεδρος πιστεύει ότι η Δύση θα «καρφώσει» τις αντιδημοφιλείς αποφάσεις στον Zelensky.

Για το λόγο αυτό δεν βιάζονται να το αλλάξουν.

Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προμηθεύει όπλα στη Βόρεια Κορέα

Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προμηθεύει όπλα σε άλλες χώρες όπως η Βόρειος Κορέας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.

«Όσοι προμηθεύουν αυτά τα όπλα πιστεύουν ότι δεν βρίσκονται σε πόλεμο μαζί μας, συμπεριλαμβανομένης της Βορείου Κορέας, ότι διατηρούμε το δικαίωμα να προμηθεύουμε όπλα σε άλλες περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη τις συμφωνίες μας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, μην το αποκλείσετε ούτε αυτό», τόνισε ο Putin.

Αδιανόητη σφαγή – Οι Ουκρανοί έχασαν 13.070 στρατιώτες σε συγκρούσεις με τους Ρώσους σε μόλις 7 μέρες

Οι Ουκρανοί έχασαν 4.290 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες) σε συγκρούσεις με τη ρωσική νότια ομάδα μάχης την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (21/6/2024).

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 4.290 στρατιωτικό προσωπικό, ένα γερμανικής κατασκευής άρμα Leopard, 19 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού 

M113 αμερικανικής κατασκευής, 53 οχήματα, 47 πυροβόλα καθώς και δύο εκτοξευτές MLRS. », αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η ρωσική ομάδα μάχης Κέντρο απέκρουσε 31 αντεπιθέσεις και η Ουκρανία έχει χάσει έως και 2.530 στρατιώτες, ενώ στις μάχες με την ανατολική στρατιά, το Κίεβο απώλεσε 970 στρατιώτες.

Η ομάδα μάχης Δύση απέκρουσε 12 αντεπιθέσεις και το Κίεβο έχει χάσει έως και 3.330 στρατιώτες, ενώ στις μάχες με τη βόρεια ομάδα, το Κίεβο έχει χάσει έως και 1.980 στρατιώτες.

Επιπλέον, η ανατολική ομάδα μάχης έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του οικισμού Zagornoye στην περιοχή Zaporizhia, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Volodin (Δούμα Ρωσίας): Η επένδυση ΗΠΑ, Ευρώπης σε Zelensky… δεν απέδωσε για 5 λόγους

Η επένδυση των ΗΠΑ και της Ευρώπης στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky δεν απέδωσε και θα τον ξεφορτωθούν υποστηρίζει ο Vyacheslav Volodin, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, ο οποίος μάλιστα επικαλείται πέντε λόγους για αυτήν την απόφαση.
«Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να απαλλαγούν από τον Zelensky.

Οι επενδύσεις της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών δεν απέδωσαν καρπούς.

Ήρθε η ώρα να τον ξεφορτωθούν» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Volodin, ο οποίος μάλιστα επικαλείται πέντε λόγους για αυτήν την απόφαση.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

- το χαμηλό επίπεδο στήριξης προς τον Zelensky από τους Ουκρανούς πολίτες

- την παρανομία του Zelensky

- ο πρόεδρος της Ουκρανίας και τα τσιράκια του έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών

- οι αποτυχίες του καθεστώτος του Κιέβου στο πεδίο της μάχης και
- η χρεοκοπία της Ουκρανίας.

Σε αυτό το σημείο ο Volodin υπενθύμισε πως η προεδρική θητεία του Zelensky έχει λήξει επίσημα, επισημαίνοντας πως η δημοτικότητα του ανέρχεται μόλις στο 17%, με στοιχεία Μαΐου.
«Στα τέλη του 2023 το εθνικό χρέος της Ουκρανίας έφτασε στο 80% του ΑΕΠ.

Χωρίς χρήματα από την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες, το Κίεβο δεν μπορεί να εκπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του προς τους πολίτες.

Μέχρι στιγμής το Κίεβο έχει αποτύχει να συμφωνήσει σε μια αναδιάρθρωση του χρέους του, ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

Η Παγκόσμια Τράπεζα πιστεύει ότι εάν το 2025 οι δυτικοί πιστωτές αρνηθούν να διαγράψουν τα χρέη του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων των χρεών των ιδιωτικών εταιρειών και τραπεζών, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία» υποστήριξε ο Volodin.

The Spectator (Βρετανικό περιοδικό): Έτσι τελειώνει ο πόλεμος - Η Ρωσία κρατά τα εδαφικά κέρδη και η Ουκρανία μένει εκτός ΝΑΤΟ

Πολλοί διεθνείς διπλωμάτες αναμένουν ότι η ουκρανική σύγκρουση θα τελειώσει με κατάπαυση του πυρός, με τη Μόσχα να διατηρεί τα εδαφικά της κέρδη και το Κίεβο να μένει εκτός ΝΑΤΟ, αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό περιοδικό The Spectator την Παρασκευή (21/6/2024) επικαλούμενο πρώην ανώτερο δυτικό αξιωματούχο.

«Είναι καταστροφικά προφανές πώς θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος.
Κατάπαυση του πυρός κατά μήκος της γραμμής ελέγχου, συν εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο εκτός πλήρους ένταξης στο ΝΑΤΟ. Καμία επίσημη παραχώρηση εδαφών.

Η Ουκρανία γίνεται σαν την Κύπρο - ένα μέλος της ΕΕ που δεν αναγνωρίζεται ότι έχει διχοτομηθεί », ανέφερε ο πρώην αξιωματούχος.

Ο κόσμος φαίνεται να κινείται σε μια κατεύθυνση κατάπαυσης πυρός μετά την πρόσφατη ελβετική διάσκεψη για την Ουκρανία, η οποία φέρεται να έδειξε ότι η διεθνής υποστήριξη για έναν πόλεμο φθοράς μειώνεται και πως η εποχή των συμβιβασμών αρχίζει.

Πρώην ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky είπε στο The Spectator ότι, αντί να γίνει «ένα νέο σημείο αναφοράς διεθνούς υποστήριξης» για το Κίεβο, η διάσκεψη έδειξε μόνο ότι η Ουκρανία δεν έχει τον Παγκόσμιο Νότο στο πλευρό της.

Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Συνομιλίες με ΗΠΑ για μείωση των πυρηνικών μόνο υπό δύο όρους

Θα μιλήσουμε με τις ΗΠΑ για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (START) μόνο εάν η Ουάσινγκτον σταματήσει να προμηθεύει με όπλα το Κίεβο και εάν εμποδίσει την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υποστήριξε ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Οι Αμερικάνοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους πάντες σαν να είναι ηλίθιοι.

Φανταστείτε εάν η ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου είχε προσεγγίσει τη Σοβιετική Ένωση με μια πρόταση να συμπεριλάβει σε ένα ξεχωριστό διαπραγματευτικό έγγραφο το θέμα των περιορισμών στην παραγωγή όπλων, όπως π.χ. τανκ, μαχητικά ή πυραύλους BM-13 Katyusha.

Και έλεγε, να περιορίσουμε την παραγωγή τους.
Παραλογισμός, τρέλα ή παραλήρημα;

Οι ΗΠΑ προτείνουν αρκετά σοβαρά στη Ρωσία να διαπραγματευτεί το θέμα μιας νέας συνθήκης για τη μείωση των στρατηγικών επιθετικών όπλων» επισήμανε ο Medvedev.
«Εμείς, λένε, θα προμηθεύσουμε τους νεοναζί με όλα τα είδη όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των αεροσκαφών, και θα συζητήσουμε μαζί σας τη νέα Συνθήκη START.
Τι αγενή, κυνικά πλάσματα!
Όχι.
Α
υτό θα είναι πιθανό μόνο εάν αρνηθούν να δώσουν όπλα στο καθεστώς Bandera και μπλοκάρουν την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ» σημείωσε ο Medvedev.

Καμία ισχύ οι αποφάσεις του Zelensky - Είναι εγκληματίας, απατεώνας

Οι προεδρικές αποφάσεις του Volodymyr Zelensky δεν έχουν καμία νομική ισχύ υποστήριξε ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, υποστηρίζοντας πως για τον Zelensky το ουκρανικό Σύνταγμα δεν είναι τίποτα παρά… ένα κουρελόχαρτο.

Σύμφωνα με τον Medvedev, ο Zelensky σφετερίστηκε την εξουσία πολύ πριν από την λήξη και επισήμως της προεδρικής του θητείας, στις 21 Μαΐου του 2024, κατηγορώντας τον ότι έχει διαπράξει μια σειρά κρατικών

Όπως λέει ο Medvedev, σύμφωνα με το άρθρο 75, ορίζεται ότι το μόνο νομοθετικό σώμα στην Ουκρανία είναι το Κοινοβούλιο, η Verkhovna Rada.

Το άρθρο 106 του Συντάγματος ορίζει ότι ο αρχηγός του κράτους «υπογράφει νόμους που εγκρίθηκαν από τη Verkhovna Rada της Ουκρανίας» και επίσης «έχει το δικαίωμα βέτο στους νόμους που εγκρίθηκαν από τη Verkhovna Rada με την επιστροφή τους για 
επανεξέταση από τη Verkhovna Rada».

Σύμφωνα με τον Medvedev, με αυτόν τον τρόπο, το Σύνταγμα της Ουκρανίας προβλέπει τη μόνη πιθανή περίπτωση που ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να μην υπογράψει νόμο - εάν χρησιμοποίησε το βέτο και επέστρεφε τους νόμους στο κοινοβούλιο για επανεξέταση.
«Ωστόσο, ο ηγέτης της εγκληματικής αυτής κοινότητας, ο Zelensky ως πρόεδρος, δεν υπέγραψε και δεν επέστρεψε για επανεξέταση στο κοινοβούλιο (δεν άσκησε βέτο) έως και 32 νόμους που ενέκρινε η Verkhovna Rada.

Σκεφτείτε το, απλά τους έκρυψε κάτω από το τραπέζι, αποκρύπτοντας τους από τον λαό παρά το γεγονός ότι αυτοί καθόριζαν ένα ευρύ πλέγμα ζητημάτων.

Το έκανε περιστασιακά από το 2020 και συστηματικά από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Ρωσία άρχισε να πολεμά το καθεστώς Bandera» είπε ο Medvedev.
«Ο παράνομος πλέον αρχηγός ενός ετοιμοθάνατου κράτους έχει διαγράψει το συνταγματικό καθεστώς της Verkhovna Rada ως του μόνου αντιπροσωπευτικού νομοθετικού σώματος.

Την ίδια στιγμή, υπό το πρόσχημα ενός μη εξουσιοδοτημένου διατάγματος, ο Zelensky το 2019 εμπιστεύτηκε τον έλεγχο στον επικεφαλής του γραφείου του, Andrei Ermak, ο οποίος έγινε, στην πραγματικότητα, «ο νο2 στη χώρα 404 (ή ο νο1;), ετοιμάζοντας προτάσεις για υπογραφή νόμων ή για την εφαρμογή του δικαιώματος βέτο σε αυτούς» επισημαίνει ο Medvedev.

«Με πιο απλά λόγια, μπήκε σε μια εγκληματική συνωμοσία μαζί του για χάρη του σφετερισμού της εξουσίας.

Το συμπέρασμα είναι απλό: αυτοί οι χαρακτήρες της οπερέτας μετατράπηκαν σε εγκληματίες το 2020.
Ο στόχος τους είναι απλός: να εγκαθιδρύσουν τη δική τους δικτατορία.

Το γεγονός ότι οι παράνομες ενέργειές τους δεν συνάντησαν την κατάλληλη αντιπολίτευση στην Ουκρανία, οδήγησαν τελικά στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» υποστήριξε ο Medvedev, αναφέροντας πως είναι απατεώνες και δεν έχουν δικαίωμα να εκδίδουν οδηγίες μια και οι πράξεις που εκδίδουν είναι παράνομες και δεν υπόκεινται σε εκτέλεση» ανέφερε ο Medvedev.

Ουκρανοί άπλωσαν σημαία στο Euro που έγραφε «Zelensky κάνε εκλογές» - Οι Γερμανοί διοργανωτές έσπευσαν να την κατεβάσουν

Οργισμένη εμφανίστηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova με την απροθυμία των ΗΠΑ να ζητήσουν τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.

Με τον τρόπο αυτό η Zakharova σχολίασε την εμφάνιση ουκρανικής σημαίας με αίτημα για εκλογές στην ποδοσφαιρική διοργάνωση UEFA Euro 2024, που διεξάγεται στη Γερμανία.
Μια ουκρανική σημαία με το αίτημα «Δώστε μας εκλογές» απλώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της φάσης των ομίλων μεταξύ Ουκρανίας και Σλοβακίας την Παρασκευή (21/6/2024).

Το πανό αποσπάστηκε από την ασφάλεια περίπου στο 25ο λεπτό.
«Κοιτάζω την Ουάσιγκτον και είμαι σοκαρισμένη: οι Αμερικανοί απαιτούν να γίνονται εκλογές στη Βενεζουέλα σχεδόν κάθε μισό χρόνο, ενώ στην Ουκρανία δεν θέλουν άλλες.
Γιατί; Επειδή ελέγχουν τον Zelensky απευθείας», είπε η Zakharova, σύμφωνα με την Sport-Express.

To 65% των Ουκρανών θέλει δημοψήφισμα για μία ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία

Η άρνηση των Ουκρανών στο ενδεχόμενο παραχωρήσεων σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη από ένα think tank με έδρα το Κίεβο.

Η ίδια δεξαμενή σκέψης διαπίστωσε επίσης ότι η πλειονότητα των Ουκρανών αναγνωρίζει ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας δεν είναι ο λόγος για τον οποίο ο Volodymyr Zelensky δεν μπόρεσε να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε όταν εξελέγη πρόεδρος το 2019, η πιο διάσημη από όλες ο τερματισμός της διαφθοράς.

Αν και η πλειονότητα των Ουκρανών εξακολουθεί να αντιδρά στο ενδεχόμενο να γίνουν συμβιβασμοί στις διαπραγματεύσεις, το ποσοστό έχει μειωθεί από 80% τον Μάιο του 2022 σε 58% σήμερα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου από τις 26 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου.

Συνολικά το 30% των ερωτηθέντων δεν συμφώνησε με την ιδέα να αντιταχθούν στις δεσμεύσεις προς τη Μόσχα για κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με την έρευνα που περιελάμβανε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με 2.011 Ουκρανούς.

Διαπιστώνεται επίσης ότι το 65% των Ουκρανών είναι υπέρ ενός δημοψηφίσματος για τυχόν πιθανούς όρους μιας συμφωνίας.
Την ίδια στιγμή μόλις το 34% υποστηρίζει τον πρόσφατο νόμο για την επιστράτευση.

Αν και η Ουκρανία έχει εξασφαλίσει δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα δυτική βοήθεια, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βάλει στο στόχαστρο τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας και η προσπάθεια του Ουκρανού προέδρου Volodymr Zelensky να κερδίσει περισσότερη διεθνή υποστήριξη σε πρόσφατη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία δεν πέτυχε τους στόχους της.

Ανώτατος αξιωματούχος ΗΠΑ: Η Ουκρανία δεν έχει καμία τύχη στον πόλεμο με τη Ρωσία

Η πιθανότητα κάποιας σημαντικής επιτυχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης παραμένει χαμηλή, έγραψε ο Seymour Hersh, βραβευμένος με Pulitzer Αμερικανός δημοσιογράφος, στην πύλη του Substack, επικαλούμενος Αμερικανό αξιωματούχο.

«Ο αξιωματούχος είπε ότι η πιθανότητα σημαντικής επιτυχίας στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας παραμένει χαμηλή, δεδομένης της τεράστιας δύναμης στρατού και εξοπλισμού της Ρωσίας», έγραψε ο Hersh, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον και το Κίεβο αναφέρθηκαν σε κάποιες επιτυχίες του ουκρανικού στρατού κοντά στο Kharkiv, αλλά απέκρυψαν ότι μέλη της 92ης ταξιαρχίας εφόδου, μιας από τις πιο επίλεκτες μονάδες της Ουκρανίας, πρόσφατα περικυκλώθηκε και αιχμαλωτίστηκε από ρωσικά στρατεύματα.

Ο Hersh περιέγραψε την εξωτερική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ως «καταστροφή», καθώς «συνεχίζει να στέλνει δισεκατομμύρια στην Ουκρανία» και προτρέπει τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ να κάνουν το ίδιο.

Τζέιμς Σταυρίδης (πρώην επικεφαλής ΝΑΤΟ στην Ευρώπη): Να παρακολουθούμε στενά την συμμαχία Ρωσίας και Βιετνάμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Βιετνάμ μετά την επίσκεψη του προέδρου Putin στο Ανόι, δήλωσε ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Τζέιμς Σταυρίδης σε συνέντευξή του στο MSNBC.

«Πρέπει επίσης να παρακολουθήσουμε αυτή την πλευρά».
Ο Σταυρίδης παραδέχτηκε ότι τον προβληματίζουν τα πλάνα από τη συνάντηση του Putin με τον Βιετναμέζο πρόεδρο.

Τόνισε επίσης ότι σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία ξένων εταίρων.
Ο Putin έφτασε στο Βιετνάμ στις 19 Ιουνίου, μετά από κρατική επίσκεψη στη Βόρειο Κορέα.
Αυτό είναι το πέμπτο ταξίδι του Putin στο Βιετνάμ.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Ο Biden κάνει λάθος όταν λέει για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ – Οι ανησυχίες της Ρωσίας είναι εύλογες

O πρόεδρος των ΗΠΑ Biden κάνει λάθος όταν μιλά για το μέλλον της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε o υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος Trump.
«Ο Biden τα λέει όλα λάθος.
Και ένα από τα λάθη του είναι ότι είπε:
«Η Ουκρανία θα είναι στο ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο Trump, οι ανησυχίες της Ρωσίας στο πλαίσιο της πιθανής ανάπτυξης συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα είναι κατανοητές.
«Αν ήσασταν στη Ρωσία, δεν θα ήσασταν ευτυχισμένοι και αυτό δεν θα ήταν ποτέ αντικείμενο διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Trump.
Επίσης πρόσθεσε ότι αν γίνει πρόεδρος, δεν θα στείλει αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, αλλά κατανοεί γιατί η Γαλλία εκφράζει διαφορετική θέση.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024.

John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Θα σταλούν μόνο πύραυλοι Patriot, NASAMS στην Ουκρανία, όχι τα ίδια τα συστήματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν μόνο πυραύλους αναχαίτισης για τα συστήματα αεράμυνας Patriot και NASAMS στην Ουκρανία, όχι τα ίδια τα συστήματα, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Kirby.

«Αυτή τη στιγμή απλά δεν έχουμε επιλέξιμα συστήματα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής.
Άρα ήταν κάτι που εξετάσαμε, αλλά αυτή τη στιγμή η εστίαση θα είναι πραγματικά στους ίδιους τους πυραύλους» τόνισε ο John Kirby.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ουάσιγκτον να στείλει όλες τις νέες παρτίδες Patriot και NASAMS στην Ουκρανία εις βάρος άλλων πελατών, ο Kirby σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν επί του παρόντος διαθέσιμα νέα συστήματα αυτού του τύπου, προσθέτοντας ότι, ενώ η Ουάσιγκτον εξέτασε αυτήν την επιλογή, μόνο οι πύραυλοι βρίσκονται στο επίκεντρο του Λευκού Οίκου σε αυτό το σημείο.

Παράλληλα, ο John Kirby πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέτασε τη δυνατότητα να παραδώσει τα ίδια τα συστήματα.
«Προσπαθήσαμε να ρίξουμε μια ματιά στο ευρύτερο σύστημα - τους εκτοξευτές, τα συστήματα ραντάρ, όλα αυτά - και νομίζω ότι θα ήμασταν ανοιχτοί σε αυτό», είπε.

«Όπως είπα, είμαστε ανοιχτοί να συνεχίσουμε να εξετάζουμε την πιθανότητα ανακατεύθυνσης των ίδιων των συστημάτων».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται στενά με άλλες χώρες, στην Ευρώπη και πέρα από την Ευρώπη, που διαθέτουν τέτοια συστήματα σχετικά με την προθυμία τους να συνεισφέρουν αυτά τα συστήματα στην Ουκρανία.

«Θα το περιέγραφα ως μια παράλληλη προσπάθεια.
Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό στο μέλλον» τόνισε ο John Kirby.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ρεαλιστική η ειρηνευτική πρόταση του Putin – Είναι η 4η από τη Ρωσία

Η ειρηνευτική πρόταση για την Ουκρανία που διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι η πιο ρεαλιστική υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, τονίζοντας πως αυτή είναι η τέταρτη πρόταση ειρήνης που καταθέτει η Ρωσία σχετικά με τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

Σε δηλώσεις του ο Lavrov υποστήριξε πως βάσει της πρότασης του Putin, τα εδάφη που σαφώς και ξεκάθαρα, ορίζονται ως έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Σύνταγμα της, πρέπει να απελευθερωθούν πλήρως από τα ξένα στρατεύματα.

«Και στρατεύματα, και εκπαιδευτές, και μισθοφόροι και φυσικά και όπλα» είπε ο Lavrov, ο οποίος αναφερόμενος στη Διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία, υπογράμμισε πως η παγκόσμια πλειοψηφία δεν ήθελε να υπογράψει τελεσίγραφα που απευθύνονταν στη Ρωσία.

«Το όλο ζήτημα με την Διάσκεψη στην Ελβετία ήταν να εδραιώσει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος κρατών γύρω από την ειρηνευτική φόρμουλα του Zelensky.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατάλαβαν ότι η παγκόσμια πλειοψηφία δεν ήθελε να υπογράψει τελεσίγραφα προς τη Ρωσία, όπως αποχώρηση από την Κριμαία, αποχώρηση από το Donbass, συμφωνία για αποζημίωση και πολλά άλλα, τα οποία είναι απολύτως μη ρεαλιστικά, αν όχι σχιζοφρενικές απαιτήσεις.

Όλα αυτά η παγκόσμια πλειοψηφία δεν θέλησε να τα υπογράψει» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Orban: Καμία συμμετοχή της Ουγγαρίας – Η Δύση πλησιάζει στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και δεν πρόκειται να παράσχει ούτε στρατεύματα, ούτε όπλα ούτε χρήματα διαμηνύει ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban.
Ο Orban υπενθύμισε πως όλα αυτά τα προβλέπει η συμφωνία που είχε με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg καθώς και με τον διάδοχο του, Mark Rutte.
«Οι δυτικές χώρες πλησιάζουν στην πρώτη γραμμή και τώρα επεμβαίνουν άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία» τόνισε ο Orban, επισημαίνοντας πως είναι τελείως ανεδαφικές οι ελπίδες της Δύσης να νικήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Julian Repke (Bild): Οι Ρώσοι έριξαν στο Kharkiv την βόμβα FAB-3000, βόμβα 3 τόνων

Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν την εναέρια βόμβα FAB-3000 με μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) για πρώτη φορά κοντά στο Kharkiv, ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος της γερμανικής Bild Julian Repke.

«Σήμερα η Ρωσία έριξε την πρώτη βόμβα FAB-3000 M-54 UMPC στην Ουκρανία στο χωριό της πρώτης γραμμής Liptsy, στην περιοχή Kharkiv», τόνισε ο Repke.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε βίντεο που τραβήχτηκε από ρωσικό drone και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, το οποίο καταγράφει μια πανίσχυρη έκρηξη.

Τον Μάρτιο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη μαζικής παραγωγής εναέριων βομβών υψηλής εκρηκτικότητας FAB-3000 τριών τόνων.

Όπως είπε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov, η εναέρια βόμβα τριών τόνων έχει τέτοια καταστροφική δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισβάλει σε ιδιαίτερα οχυρωμένες περιοχές, επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες θα τη μετατρέψουν πρακτικά σε όπλο υψηλής ακρίβειας.

Τρομερό το εύρος καταστροφής της βόμβας FAB-3000 M-54 UMPC

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τη νέα βόμβα FAB-3000 M-54 με μια ενιαία μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) για να χτυπήσουν τις ουκρανικές θέσεις στην Περιφέρεια του Χάρκοβο για πρώτη φορά, αντιπροσωπεύοντας μια νέα ικανότητα των Ρώσων με υψηλή δυνατότητα καταστροφής εάν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τέτοια όπλα ανεμπόδιστα.

Ρωσικές πηγές ενίσχυσαν ευρέως πλάνα από το πρώτο χτύπημα FAB-3000 M-54 εναντίον ενός αναφερόμενου ουκρανικού σημείου ανάπτυξης στο ω της Περιφέρειας Kharkiv, στις 20 Ιουνίου, σημειώνοντας ότι η βόμβα προκάλεσε σημαντική καταστροφή παρόλο που προσγειώθηκε 10 μέτρα μακριά από τον προβλεπόμενο στόχο.

Οι ρωσικές πηγές εξήραν την παραγωγή των FAB-3000, αλλά σημείωσαν ότι το βάρος και οι γενικές τους διαστάσεις θα τα καθιστούσαν πολύ δύσκολη στην τοποθέτηση σε πολλά είδα αεροσκαφών.

Το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πώς να εκτοξεύουν FAB-3000 είναι μια σημαντική εξέλιξη και θα αυξήσει το καταστροφικό δυναμικό των συνεχιζόμενων επιθέσεων με βόμβες ολίσθησης της Ρωσίας εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων και υποδομών.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αυξήσει τη χρήση καθοδηγούμενων βομβών ολίσθησης κατά της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια του Kharkiv, με καταστροφικό αποτέλεσμα, και εάν οι ρωσικές δυνάμεις μπορέσουν να εκτοξεύσουν μαζικά FAB-3000 (ή ακόμη πιο βαριές κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης την FAB-5000) θα μπορούν να προκαλούν ακόμη πιο εκτεταμένες ζημιές στις θέσεις της πρώτης γραμμής της Ουκρανίας και στις κρίσιμες υποδομές.

Το χτύπημα της 20ης Ιουνίου 2024 δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβές, αλλά η ακτίνα καταστροφής του FAB-3000 θα αντισταθμίσει την έλλειψη ακρίβειας, ειδικά εάν οι ρωσικές δυνάμεις είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσουν σε κλίμακα αδιαμφισβήτητη όπως έχει κάνει η ρωσική αεροπορία με τις FAB-500

Politico: Οι ΗΠΑ επιμένουν χτυπήματα στην Ρωσία με αμερικανικά όπλα μόνο στις γειτνιάζουσες περιοχές

Η πολιτική των ΗΠΑ εξακολουθεί να απαγορεύει στις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν στρατιωτικούς στόχους με όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ στο επιχειρησιακό και βαθύ πίσω μέρος του ρωσικού εδάφους.

Το Politico ανέφερε στις 20 Ιουνίου ότι ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ επανέλαβαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις όταν οι Ρώσοι επιτίθενται στην Ουκρανία πέρα από τα διεθνή σύνορα, δηλαδή κοντά στις περιφέρειες Sumy, Chernihiv και Kharkiv της Ουκρανίας, δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ.

Κατά τους αμερικανούς οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν HIMARS οπλισμένα με GMLRS για να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις που προετοιμάζονται ή επιτίθενται στην Ουκρανία, αλλά πιθανόν να μην χτυπήσουν όλους τους νόμιμους ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους στην εμβέλεια των ουκρανικών HIMARS χρησιμοποιώντας GMLRS στο Belgorod ή στις Περιφέρειες Kursk και Bryansk.

Το Politico αναγνώρισε ότι Ουκρανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προέτρεψαν την κυβέρνηση Biden να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς της και να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει όλους τους νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.
Η πολιτική των ΗΠΑ εξακολουθεί να προστατεύει τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρησιακών οπισθίων και βαθέων οπισθίων της Ρωσίας, και η πολιτική των ΗΠΑ εξακολουθεί να απαγορεύει στις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν το ATACMS οπουδήποτε στη Ρωσία

Η Ουκρανία πραγματοποίησε μαζική επίθεση σε αρκετούς δήμους στη νότια Ρωσία με drones

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στις περιοχές Yeisk, Seversk και Temryuk στην περιοχή Krasnodar της νότιας Ρωσίας με drones, ανακοίνωσε το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων της περιοχής.
«Στην περιοχή Temryuk, θραύσματα χτύπησαν έναν ξενώνα στον οικισμό Volna.

Δεν αναφέρθηκαν νεκροί ή τραυματισμοί».
Επίσης, μια επίθεση drone αποκρούστηκε στην περιοχή Yeisk, δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές σε αστικές υποδομές»

«Ως αποτέλεσμα μιας μαζικής επίθεσης drone στην περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Ιουνίου, αναφέρθηκαν ζημιές στον τερματικό σταθμό λεωφορείων Yuzhny στην πόλη Krasnodar «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από πτώση θραυσμάτων drone σταθερής πτέρυγας».

Alexey Kushch (Ουκρανός οικονομολόγος): Το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της Ουκρανίας καταρρέει

Το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της Ουκρανίας, που βασίζεται στην εξαγωγή γεωργικών προϊόντων και τη μετανάστευση εργατικού δυναμικού, βιώνει κατάρρευση, δήλωσε ο Ουκρανός οικονομολόγος και αναλυτής Alexey Kushch.

«Η κατάρρευση του μοντέλου ανάπτυξης «σιτηρών και εγκεφάλων» της Ουκρανίας , που «προωθήθηκε» όλα αυτά τα χρόνια σε διεθνή φόρουμ, ειδικά στο Davos, είναι γεγονός τονίζει ο Alexey Kushch.
Η Ουκρανία, όπως σημείωσε ο Kushch, εξήγαγε τρεις τύπους πρώτων υλών: γεωργικούς, ψηφιακούς (τομέας πληροφορικής) και εργατικούς πόρους.

«Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εξαιρετικά φτωχό μοντέλο και, επιπλέον, τρομερά ασύμφορο για την ανάπτυξη της χώρας, που εξαντλεί τους πόρους της και ακυρώνει το μέλλον».

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, ο τομέας της πληροφορικής χρειάζεται σταθερή υποδομή και χαμηλά ρίσκα, καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι το 20% των ειδικών σε αυτόν τον τομέα έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Στον τομέα της εργατικής μετανάστευσης, πριν από τη σύγκρουση, λειτουργούσε το μοντέλο «κερδίζουμε στην Ευρώπη - επενδύουμε στην Ουκρανία», αλλά τώρα έχει αλλάξει: μετακόμιση στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική.

Ως αποτέλεσμα, οι μεταφορές εργατικών μεταναστών από το εξωτερικό στην Ουκρανία έχουν μειωθεί απότομα, είπε ο Kushch.
«Σχετικά με τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων: είναι προφανές ότι τα προβλήματα logistics και μεταφορών θα αυξηθούν, πρέπει να μάθουμε να ζούμε χωρίς τον παράγοντα των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας καθώς μπορούν να αποκλειστούν ανά πάσα στιγμή», προειδοποίησε ο οικονομολόγος Alexey Kushch.

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 114 ουκρανικά drones… σε μια νύχτα – Στόχος Κριμαία, Krasnodar, Volgograd

Στην αναχαίτιση και εξουδετέρωση 114 ουκρανικών drones προχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας η ρωσική αεράμυνα.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στόχοι των επιθέσεων ήταν η Κριμαία, το Krasnodar και το Volgograd.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε 70 drones στην Κριμαία, 43 στην περιφέρεια Krasnodar και ένα στο Volgograd ενώ ο ρωσικός στρατός εξουδετέρωσε έξι ουκρανικά ναυτικά drones στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Στo Krasnodar λόγω της πτώσης συντριμμιών drone ένας εργαζόμενος σε λεβητοστάσιο σκοτώθηκε ενώ ζημιές επίσης αναφέρθηκαν σε κτήρια γραφείων διυλιστηρίου.

Οι Ρώσοι με 14 χτυπήματα ακριβείας εξαφάνισαν στρατιωτικά αεροδρόμια και μισθοφόρους στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν 14 χτυπήματα ακριβείας εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών αεροδρομίων και θέσεων μισθοφόρων την περασμένη εβδομάδα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή (21/6/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 15-21 Ιουνίου του 2024, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 14 συνδυασμένες επιθέσεις με όπλα ακριβείας και drones από αέρα και από γη, χτυπώντας αποθήκες στρατιωτικού εξοπλισμού, υποδομές στρατιωτικών αεροδρομίων, ηλεκτρικούς υποσταθμούς, στρατιωτικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις και χώρους προετοιμασίας ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Χτύπησαν επίσης χώρους προσωρινής ανάπτυξης εθνικιστικών σχηματισμών και ξένων μισθοφόρων», ανέφερε.

Η ρωσική προέλαση λαμβάνει διαστάσεις έκρηξης – Χάνει συνεχώς εδάφη ο Ουκρανικός στρατός

Εν μέσω των συνεχιζόμενων βαριών μαχών, οι πρώτες γραμμές έχουν αρχίσει να κινούνται προς νέες κατευθύνσεις στην Ουκρανία.
Ο ρωσικός στρατός εξαπολύει νέες επιθετικές επιχειρήσεις, αναγκάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να αναπτύξουν τα εξαντλημένα αποθέματά τους σε εκτεταμένα μέτωπα.

Την ίδια ώρα, χτυπήματα ακριβείας από ρωσικά drones και πυραύλους σφυροκοπούν τα ουκρανικά μετόπισθεν.
Το βράδυ της 20ης Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά επιδρομών στις οπίσθιες περιοχές της Ουκρανίας.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Dnipro, όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά.

Ρωσικά πλήγματα έπληξαν στόχους στην πόλη Krivyi Rig.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στόχος ήταν στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Η περιοχή Vinnytsia δέχτηκε επίσης ρωσική επίθεση.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές σε ορισμένες στρατηγικές εγκαταστάσεις υποδομής.

Μια σειρά από εκρήξεις χτύπησαν γύρω από το Κίεβο.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Brovary.
Σύμφωνα με τοπική αναφορά, ρωσικά UAV καμικάζι προκάλεσαν ζημιές στην ουκρανική αεράμυνα κοντά στην πρωτεύουσα.

Οι παραμεθόριες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία σφυροκοπούνται σε καθημερινή βάση.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές και πυραυλικές δυνάμεις καταστρέφουν το ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει συσσωρευτεί κοντά στις γραμμές του μετώπου.
Συγκεκριμένα, μαζικά χτυπήματα ξεκίνησαν στην περιοχή του Kharkiv σε καθημερινή βάση.

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις καταγράφηκαν στο Kharkiv στις 19 Ιουνίου.
Ένα στρατόπεδο που χρησιμοποιείται για τη στέγαση Ουκρανών στρατιωτικών και ξένων μισθοφόρων στην περιοχή δέχτηκε επίθεση.

Την ίδια μέρα, ένα άλλο κύμα ρωσικών επιδρομών έπληξε τη νότια περιοχή της Οδησσού.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο λιμάνι του Chernomorsk και στο χωριό Karolino-Bugaz που βρίσκεται νότια της Οδησσού.
Μια άλλη εγκατάσταση αναψυχής που χρησιμοποιούσε ο ουκρανικός στρατός καταστράφηκε.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να φτάσουν στις ρωσικές πίσω εγκαταστάσεις με τα drones καμικάζι τους.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 15 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν σε έξι ρωσικές περιοχές.
Ως αποτέλεσμα της μαζικής επίθεσης με drone, ξέσπασε φωτιά σε μονάδα αποθήκευσης πετρελαίου στην Adygea.
Ένας άλλος στόχος ήταν το διυλιστήριο πετρελαίου Afipsky αλλά το drone δεν το έφτασε.
Μια άμαχος γυναίκα σκοτώθηκε όταν ένα UAV έπεσε στο σπίτι της.

Η μεγάλη αντεπίθεση στο Donbass

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση σε νέα κατεύθυνση στο μέτωπο του Donbass.
Μετά από παρατεταμένη παύση, ο ρωσικός στρατός προχώρησε προς την πόλη Toretsk που βρίσκεται στα σύνορα των Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και Luhansk.
Το μέτωπο παραμένει σχεδόν αμετάβλητο εκεί από το 2014.

Οι επιθέσεις αιφνιδίασαν τις ουκρανικές δυνάμεις όταν ξεκίνησαν μια εναλλαγή στρατιωτικού προσωπικού στην περιοχή.
Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να παραδεχτεί την απώλεια πολλών σημαντικών οχυρών κοντά στο Pivnichne.
Μόνο την περασμένη ημέρα, ο ρωσικός στρατός επέκτεινε τη ζώνη ελέγχου του κατά περίπου 1,5 χιλιόμετρο στην περιοχή.

Στην περιοχή του Chasiv Yar ο ρωσικός στρατός περικυκλώνει την πόλη και είναι θέμα χρόνου να πέσει… παρ΄ ότι καλά οχυρωμένη.
Ωστόσο εκεί που σημειώνεται έκρηξη προέλασης είναι δυτικά της Avdiivka εκεί η Ουκρανία έχει χάσει τα περισσότερα εδάφη της σε ελάχιστο χρόνο.

Οι Ουκρανοί χάνουν 1,5 χιλιόμετρο σε βάθος την ημέρα…













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου