Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΟΣΟΣ ΛΟΙΜΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ GAY PRIDE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΝΟΝΙΚΗ


 Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

H Εκκλησία συνιστά σε όσους “εις Χριστόν εβαπτίσθησαν” , συγκεκριμένο τρόπο ζωής, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, που αναφέρεται στις σχέσεις με τον Θεό, τον «πλησίον», και τον εαυτό τους.

Ο συγκεκριμένος αυτός τρόπος ζωής, είναι ουσιώδης και καθοριστικής σημασίας, γιατί, εάν μερικώς παραμεληθεί, έχει ως συνέπεια να θέτει ο “βαπτισθείς εις Χριστόν” τον εαυτόν του εκτός Εκκλησίας, αφού παύει να είναι αγωνιζόμενο τουτέστιν «ζωντανό» μέλος της Εκκλησίας.

Στις 17-2-2024 με την δημοσίευση του νόμου 5089 ( Φ.Ε.Κ Α΄ 27), θεσμοθετήθηκε ως “γάμος” η συμβίωση των ομοφυλοφίλων ζευγαριών.

Έχουν παρέλθει 4 μήνες από την έκδοσή του και μέχρι σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν έχει εκδώσει κείμενο προς τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας μας, αλλά και προς τους πιστούς, ως όφειλε (άρθ. 4 του Ν. 590/1977), που να περιέχει σαφείς οδηγίες για το πως θα αντιμετωπίζουν τα ζητήματα που ανακύπτουν από την έκδοση του νόμου αυτού, όπως είναι η αντιμετώπιση και προς εκείνους που μετέχουν σε Gay Pride όπως τώρα στις εκδηλώσεις των από σήμερα έως τις 29 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και προς όσους είναι οι διοργανωτές και οι οικονομικοί υποστηριχτές των.

Παρά την παροχή εξουσιοδότησης από την Ιεραρχία προς κάθε Επίσκοπο “να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του και κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του, σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και τον θεσμό της οικογένειας” δυστυχώς μόνο μία αγρυπνία που θα τελεστεί την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα, στον ιερό ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου στη Θεσσαλονίκη.

Δηλαδή ο Επίσκοπος Θεσσαλονίκης αρκείται μόνο σε αυτό! Δεν έχει άλλους Ιερούς Ναούς η πόλη του; Δεν έχει άλλους ενορίτες; Δεν αντιλαμβάνεται ότι η αντίδρασή του αποδεικνύεται ότι είναι άνευρη, χλιαρή και μάλλον “αποκοιμίζει” το ποίμνιο που ο Κύριος του εμπιστεύτηκε.

Άλαλα είναι δυστυχώς τα χείλη των Επισκόπων μας, των διαδόχων των Αποστόλων, ως προς το ζήτημα αυτό, με εξαίρεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων και των πρώην Καλαβρύτων και Θεσσαλονίκης.

Στάση, που σημαίνει μερική εγκατάλειψη της “διακονίας του λόγου”, η οποία, σύμφωνα με την πράξη των Άγίων Αποστόλων, είναι το κύριο μέρος της όλης διακονίας των .

“Διακονία του λόγου”, που οφείλουν και προς τα λαϊκά μέλη της Εκκλησίας του Χριστού που πιστεύουν ότι με το βάπτισμά των “Χριστόν ενεδύθησαν” και αγωνίζονται να μένουν ενωμένοι μέσω της Θείας Κοινωνίας μαζί Του και προς εκείνους που ως “άσωτοι υιοί” απέχουν από την ζωή της ενορίας των και τα μυστήρια της Εκκλησίας και προς εκείνους που Τον αρνούνται με λόγια ή με έργα.

Η ανακοίνωση των θέσεων της Ιεραρχίας στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και η διάθεση σχετικού φυλλαδίου «Προς τον Λαό» μέσω των Ιερών Ναών έχει ξεχασθεί και οπωσδήποτε δεν συνιστά συνέχιση του οφειλόμενου διαρκή αγώνα μπροστά στην διαρκή οργανωμένη επίθεση των σκοτεινών δυνάμεων των οργάνων της “Νέας Τάξης Πραγμάτων” του “Μετανθρωπισμού”.

Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ή δεν κάνει η Ιεραρχία ως προς το ζήτημα της στάσης απέναντι στον ανωτέρω νόμο και σε εκείνους που τον υπερψήφισαν και απ΄έναντι στους χορηγούς, διοργανωτές και τους μετέχοντες στο Gay Pride στη Θεσσαλονίκη, όσοι μένουμε πιστοί στη χριστιανική πίστη μας θα πρέπει να θυμούμαστε ότι:

Η νομιμοφροσύνη του Χριστιανού προς τους φορείς των εξουσιών υπόκειται στην προϋπόθεση ότι ενεργούν ως διάκονοι του Θεού για το καλό των ανθρώπων (Προς Ρωμαίους επιστολή Αποστ. Παύλου Κεφ. 13 στ. 4). Άλλως ισχύει η διακήρυξη του Αποστόλου Πέτρου προς το “συνέδριο”-δικαστήριο “πειθαρχείν δει Θεω μάλλον ή ανθρώποις” (Πράξεις Αποστόλων Κεφ. Ε στ. 29).

Να σημειώσουμε εδώ ότι η κατηγορία εναντίον των Αποστόλων συνίστατο στο ότι κήρυτταν το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας, δηλαδή ασκούσαν την “διακονία του λόγου” στη πρώτη Χριστιανική Εκκλησία.

Ως πιστοί ας μιμούμαστε τους χριστιανούς των πρώτων Εκκλησιών που αποδέχονταν τους κρατικούς θεσμούς μόνο εάν οι νόμοι και οι διαταγές των ασκούντων την εξουσία Αυτοκρατόρων δεν έρχονταν σε αντίθεση με τις εντολές του Ευαγγελίου, όπως μας βεβαιώνει ο φιλόσοφος και μάρτυς Ιουστίνος . “…..πείθονται τοις κειμένοις νόμοις και τοις ιδίοις βίοις νικώσι τους νόμους ” (Προς Διόγνητον 5, 10).

Τέλος έκκληση κάνω προς τους απλούς Ιερείς μας, που ιστορικά ήταν πάντα με τον πιστό αγωνιζόμενο λαό, να υλοποιήσουν την διάταξη του άρθρου 8 παρ. 5 του κανονισμού υπ΄ αριθ. 305/2018 «Περί Εφημερίων και Διακόνων» (ΦΕΚ Α΄ 153/22.8.2018) σύμφωνα με την οποία ο κάθε εφημέριος Ιερέας στην Ενορία του, με μέριμνα του οφείλει να συντάσσει και να διατηρεί κατάλογο των ενοριτών της κάθε Ενορίας , στους οποίους βεβαίως δεν θα γίνονται δεκτοί όσοι δημόσια ομολογούν ότι δεν μετέχουν στα μυστήρια της Εκκλησίας ή δηλώνουν άθεοι.

Ο ανωτέρω κατάλογος να συντάσσεται και να επικαιροποιείται κατ΄έτος με την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Έτσι θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι. Ο απόστολος Παύλος στην Α’ προς Κορινθίους επιστολή (κεφ. 14ο στ. 23 έως 33) μάς ομιλεί για την συνάθροιση σύναξη των Χριστιανών και την συμπεριφορά τους σε αυτήν.

Η κατάρτιση του καταλόγου των ενοριτών της κάθε Ενορίας είναι αναγκαία “εκ των ουκ άνευ” και για την ολοκληρωμένη, την ουσιαστική λειτουργία της Ενορίας στις μέρες που ζούμε.


Νικήτας Αποστόλου









 


5 σχόλια:

  1. "Ανήκω σε μένα".

    Δεν ανήκεις σε σένα ταλαίπωρε.
    Ανήκεις στο Θεό που σε δημιούργησε από το μηδέν, από την ανυπαρξία, ή ανήκεις στον ανθρωποκτόνο σατανά που θέλει να σε καταστρέψει πάνω στη γη και στην αιώνια μεταθανάτια ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ.
    ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΔΕΝ ΑΠΟΘΑΡΗΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΗΤΑ
    ΣΥΜΕΩΝ Ο ΑΓΑΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άραγε προτιμάμε οι Έλληνες τα παιδιά μας να παρελαύνουν υπερήφανα στα pride, τα αγόρια μας χεράκι με αγόρια και τα κορίτσια μας χεράκι με κορίτσια ή να μας σφάζουν λάθρο ισλαμιστές τζιχαντιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ὌΧΙ, Ἠ ! ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙς ΔΙΌΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ !

      Διαγραφή
  4. 5:04 Τι ερώτηση είναι αυτή παλι; Ούτε το ένα ούτε το άλλο βέβαια δεν θα άρεσε σε κανέναν ανθρωπο! Αυτά με τις παρελάσεις"υπερηφάνειας" όπως και οι λαθρο, πάνε πακέτο χεράκι χερακι και βάσει ατζεντας. Ξεχασατε να ρωτήσετε εάν θα προτιμούσαμε τα μπόλια από την "κλιματική κρίση" κοκ. Οι Έλληνες όσο δεν αντιδρουμε, θα ζήσουμε κι άλλα πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή