Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΑΦΟΤΟΥ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΟΡΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ «ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΕΚΤΟΣ ΝΑΤΟ»...

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ! ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ ΚΑΤΑ ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΔΝΤ!ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΤΑ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ. ΣΑΦΑΡΙ ΦΩΤΙΑΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...
16 ΒΙΝΤΕΟ


ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ. Εξέγερση στην Κένυα ΚΑΤΑ ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΔΝΤ!!!! Εισβολή στη Βουλή που καίγεται μετά από λεηλασία. Ταραχές κατά φορομπηχτικού νομοσχεδίου. 

Όλα αυτά 2 μέρες αφότου ο Μπάιντεν όρισε τη χώρα ως «μεγάλο σύμμαχο εκτός ΝΑΤΟ»! 

Μάχες με πραγματικά πυρά οδομαχίες νεκροί και τραυματίες. Στις φλόγες παραδόθηκε το Δημαρχείο και το Ανώτατο Δικαστήριο! 

Επιχειρείται βίαιη καταστολή δεκάδες διαδηλωτές νεκροί . Βγήκε ο στρατός.. ΧΑΟΣ. Oι ΗΠΑ αποσταθεροποιούν τον πλανήτη χάριν της ηγεμονίας τους .

Για δύο ημέρες, στο Ναϊρόμπι της Κένυας, μαζικές διαδηλώσεις απαιτούν την αποχώρηση του προέδρου Γουίλιαμ Ρούτο, που χαρακτηρίζεται ως μαριονέτα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Ο Ρούτο παραχώρησε στο ΔΝΤ τις απαραίτητες εξουσίες για την ανάπτυξη ενός προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής και την έκδοση του οικονομικού νομοσχεδίου 2023/24 που σχεδιάζει να επιβάλει βαρείς φόρους στον λαό της Κένυας, ιδίως στο ψωμί, το φυτικό λάδι, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα μηχανοκίνητα οχήματα κ.λπ. Έκτοτε, η κυβέρνηση έχει εισαγάγει διάφορες τροποποιήσεις στο νόμο. Αυτό όμως δεν κατευνάζει τη λαϊκή οργή.

Ο Ρούτο έδωσε στην USAID την εξουσία να εκπονήσει μυριάδες νόμους, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για το κλίμα που προέβλεπε “Eco Levies” σε τοπικά κατασκευασμένα προϊόντα. Μετά τις διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση υποχώρησε και περιόρισε τις εισφορές στα εισαγόμενα προϊόντα.

Όλοι οι τομείς μαζί, δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει πουλήσει ο Ρούτο: παραγωγή τροφίμων, ζωική παραγωγή, νερό,… Τα πάντα…
Επιπλέον, ο Ρούτο στέλνει αστυνομικές δυνάμεις στην Αϊτή, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΑ ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΔΝΤ!!!!

Στην Κένυα διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο που το παρέδωσαν στις φλόγες αφού το λεηλάτησαν καθώς πέρασε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τα Οικονομικά, κλιμακώνοντας την λαϊκή Το νομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις φόρων.

Τις τελευταίες μέρες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε όλη την Κένυα, οδηγώντας σε αθρόες συλλήψεις πολιτών καθώς οι πολίτες αντιτίθενται σθεναρά στις προτεινόμενες αυξήσεις φόρων στη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει ολοένα και πιο σημαντική κρίση στην καθημερινή ζωή.

Σήμερα η πρωτεύουσα, το Ναϊρόμπι φλέγεται οδομαχίες εισβολή πολιτών σε κυβερνητικά κτίρια πρωτοφανείς εικόνες βίας ως και αποκεφαλισμοί.

Η κυβέρνηση έκανε κάποια βήματα πίσω τις προηγούμενες μέρες αφού ανακοινώθηκε μορατόριουμ για φόρο προστιθέμενης αξίας 16% στο ψωμί και φόρο 2,5% στα αυτοκίνητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Κένυας.

Επιπλέον, η κυβέρνηση εγκατέλειψε τα σχέδια για αύξηση των τελών μεταφοράς χρημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς και των φόρων στο ελαιόλαδο. Επιπλέον, καταργήθηκαν οι φόροι σε τοπικά είδη

Ωστόσο, δεν ικανοποίησε τους Κενυάτες με τις προσαρμογές που επανήλθαν στους δρόμους δριμύτεροι και ζήτησαν να καταργηθεί ολόκληρος ο νόμος.

«Απορρίπτουμε όλα αυτά», έγραψε ο John Wills Njoroge στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Επεισόδια και στη Μομπάσα ..

H εξέγερση επέρχεται καθώς μόλις τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όρισε την Κένυα ως «μεγάλο σύμμαχο εκτός ΝΑΤΟ» καθιστώντας την το πρώτο αφρικανικό έθνος της υποσαχάριας Αφρικής που λαμβάνει τον χαρακτηρισμό.

“Με την εξουσία που μου έχει ανατεθεί ως Πρόεδρος από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 517 του Νόμου περί Βοήθειας Εξωτερικών του 1961, όπως τροποποιήθηκε (22 U.S.C. 2321k) (ο «Νόμος»), ορίζω Η Κένυα ως σημαντικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών εκτός του ΝΑΤΟ για τους σκοπούς του Νόμου και του Νόμου περί Ελέγχου Εξαγωγών Όπλων», αναφέρεται σε υπόμνημα του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε για πρώτη φορά την απόφαση να αναδείξει την Κένυα σε αυτόν τον χαρακτηρισμό τον Μάιο, καθώς φιλοξένησε τον Κενυάτη Πρόεδρο Γουίλιαμ Ρούτο στον Λευκό Οίκο για μια πολυτελή κρατική επίσκεψη καθώς γιόρτασαν έξι δεκαετίες σχέσεων.

Η κίνηση έρχεται καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να απωθήσει την αυξανόμενη ρωσική και κινεζική επιρροή στην περιοχή.


To 1/3 των 51,5 εκατομμυρίων της Κένυα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας..Τις προηγούμενες μέρες σκοτώθηκαν κάποιοι διαδηλωτές και οι αρχές κατηγορήθηκαν για δυσανάλογη βία.

Ο Πρόεδρος Γουίλιαμ Ρούτο αναμένεται να απευθυνθεί στο έθνος για την αυθαίρετη βία που οδήγησε στον θάνατο δεκάδων διαδηλωτών και στην ιστορική εισβολή στο Κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος πέρασε την ημέρα στη Ναϊβάσα, καθώς η αστυνομία μαχόταν με διαδηλωτές. Θα πρέπει να είναι σχεδόν 500.000

Αρκετοί πυροβολήθηκαν μέσα και έξω από τη Βουλή. Πρώτη φορά στην ανεξάρτητη Κένυα

Ο Πρόεδρος Ρούτο θα πρέπει είτε να αναστείλει το νομοσχέδιο για τα Οικονομικά του 2024, να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να διαλύσει το υπουργικό του συμβούλιο ή να διαλύσει το κοινοβούλιο… λένε οι πηγές ..αν και το καλύτερο θα είναι να πάρει την α πτήση αν την προλαβαίνει για Νέα Υόρκη..

Υπάρχουν και οι πιο λογικοί όπως ο γερουσιαστής του Ναϊρόμπι, Έντουιν Σιφούνα, προτρέπει τον Πρόεδρο Γουίλιαμ Ρούτο να παραιτηθεί αμέσως καθώς έχει απογοητεύσει το έθνος της Κένυας.

Bουλευτής που ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου ο Chikati Murumba


με κάθε επιφύλαξη ότι ρώσικες σημαίες εμφανίστηκαν στις τάξεις των διαδηλωτών

Σαφάρι φωτιάς …




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου