Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΑΠΡΑΓΗ ΕΦΥΓΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 
 
Δεν κατέληξαν σε συμφωνία για μια δανειακή σύμβαση τρόικα και κυπριακή κυβέρνηση, έπειτα από πολυήμερες σκληρές διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
 


Η τρόικα αναχωρεί την Πέμπτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η διαβούλευση θα συνεχιστεί με τηλεδιασκέψεις. Δεν αποκλείεται πάντως νέα επίσκεψη της τρόικας ώστε να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Ανοικτά παραμένουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θέματα του φυσικού αερίου,της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών.
Για το θέμα των ημικρατικών η τρόικα φαίνεται ότι επιμένει μόνο στην ιδιωτικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών.

Εξάλλου, στο θέμα της αποκοπής μισθών των δημοσίων υπαλλήλων προτείνει αύξηση κατά 3%, ώστε το αρχικό κατώτατο ποσοστό που ήταν 6,5% να γίνει 9,5% και το ανώτατο που ήταν 12% να γίνει 15%.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διαπραγματευτική ομάδα της κυπριακής κυβέρνησης, κατά τη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, διασφάλισε να συνεχίσει να επιμετράται στην αύξηση των συντάξεων η αύξηση των μισθών και όχι μόνο ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτών, όπως ήταν η απαίτηση της τρόικας.
Αναφορικά με το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα γίνει η αναλογιστική μελέτη το2014 και όπως φαίνεται έχει συμφωνηθεί ότι δεν θα περιλαμβάνονται τα 7,2δισ. ευρώ, τα οποία οφείλει το κράτος στο Ταμείο.
Με αυτό ως δεδομένο, το έλλειμμα θα πρέπει να καλυφθεί είτε με αύξηση των εισφορών, είτε με μείωση των συντάξεων, ίσως και με αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου