Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

KAI ME AΛΛO AIMA ΒΑΦTHKAN ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ

 

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

 
 
 

Ο οικοδόμος Γιώργος Χατζής 60 χρόνων, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στην Σιάτιστα στις 29 Αυγούστου προκειμένου να πάει στο ΙΚΑ να εισπράξει την σύνταξή του βρέθηκε νεκρός, απαγχονισμένος από ένα βράχο, έχοντας δώσει ο ίδιος τέλος στην ζωή του όταν πληροφορήθηκε ότι του είχαν κόψει την πενιχρή αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε!Εκείνη την ημέρα πήρε τηλέφωνο της γυναίκα του και της είπε: «Γυναίκα δεν θα γυρίσω σπίτι. Δεν έχω τίποτα να προσφέρω. Είμαι ένα σκουπίδι. Σας αγαπώ όλους. Να προσέχεις τα παιδιά…»

 Για τέσσερα χρόνια του δόθηκε αναπηρική σύνταξη 350 ευρώ και μαζί με τα 50 ευρώ του ΕΚΑΣ έπαιρνε 400 ευρώ που ήταν και τα μοναδικά χρήματα που έμπαιναν σπίτι μας», λέει η σύζυγος του αυτόχειρα.

Τον Φεβρουάριο το ΙΚΑ ενημέρωσε τον ανάπηρο οικοδόμο πως η σύνταξη αυτή θα κοβόταν ανοίγοντας έναν φαύλο κύκλο αιτήσεων, ατελείωτων ωρών αναμονής από γραφείο σε γραφείο και αγωνίας. Στις 29 Αυγούστου του απάντησαν ότι του κόπηκε η σύνταξη!

Σακατεμένος από το ατύχημα που δεν του επέτρεπε να ξαναβρεί μεροκάματο σε κάποια οικοδομή ο Γιώργος Χατζής λύγισε κάτω από το βάρος της φτώχειας και της απελπισίας. Κάποιοι του έκοψαν τη σύνταξη… κι αυτός αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του.

Πριν λίγες μέρες ένας βοσκός, στην ορεινή βραχώδη περιοχή της Γαλατινής, αντίκρισε έναν ανθρώπινο σκελετό σε προχωρημένη αποσύνθεση να κρέμεται από τον βράχο!
Ένας ακόμα Έλληνας νεκρός θυσία στον "Μινώταυρο" των Μνημονίων. Μπορεί να είναι όμως "ήσυχος" εκεί που βρίσκεται: Η κυβέρνηση ψήφισε να πάρουν οι τράπεζες τα 48 δισ. ευρώ "Για να βρούν τα παιδιά του δουλειά", όπως είπε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς την βραδιά που ψηφίστηκε το επαίσχυντο Μνημόνιο ΙΙΙ.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου