Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

TΩΡΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΗΓΕΤΙΣΚΟΥΣ ΜΑΣ

 
Bloomberg:
«Αν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα σταματήστε να της δανείζετε»
 
 
Το «Bloomberg» με αυτόν τον τίτλο, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα καταφέρει να σωθεί από την πλήρη καταστροφή, αφού, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται στη μέση μιας καταστροφικής κατάρρευσης της παραγωγής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ελληνικός λαός θα μπορέσει πραγματικά να σωθεί μόνο από τη στιγμή που οι δανειστές συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της και έτσι την «αναγκάσουν» να προχωρήσει χωρίς πρόσθετο δανεισμό.

Και μπορεί ένα ενδεχόμενο Grexit να φέρει μεγάλες αναταραχές, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο μόνο μέσα από μία τόσο σκληρή κατάσταση η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει πιο δυνατή.

Η σημερινή προσέγγιση των δανειστών που δανείζουν στην Ελλάδα με σκοπό την εξομάλυνση της κατάστασης και της μετάβασής της σε μια πιο βιώσιμη θέση, μόνο αυτό δεν έχουν τελικά πετύχει, σύμφωνα με το «Bloomberg», αφού τα δάνεια «τρέχουν», ενώ η Ελλάδα -αν και ακόμη στο ευρώ- παραμένει στα ίδια.

Κι αν οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αλλά και οι αυξήσεις φόρων στόχευαν στην αποκατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ούτε αυτό φαίνεται να δίνει τη λύση στην Ελλάδα, τονίζει το «Bloomberg».

Έτσι, η έξοδος από την Ευρωζώνη -όσο επώδυνη και επίπονη κι αν είναι- είναι η μόνη λύση! Αυτό είναι ένα θλιβερό συμπέρασμα, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται για πάντα, καταλήγει το πρακτορείο.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου