Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 
ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
(ΒΙΝΤΕΟ)

 

 
 
Ο Θρύλος των Επιστημών είναι μια σειρά βραβευμένων γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέα Michel Serres και αναφέρεται στο "θαύμα των Ελλήνων".


Σημ. Οίμου-Αθήνας:
Αφού δεν είμαστε άξιοι εμείς παρα μόνο για ραγιαδισμούς και αυτομαχαιρώματα, ανέλαβαν οι γάλλοι να διδάξουν στον κόσμο την σοφία και την αγάπη με την οποία οι πρόγονοί μας "γέννησαν" τις επιστήμες...
 

 
Η έκρηξη των γνώσεων και των επιστημών απο τον 6ο έως και τον 4ο π.Χ. αιώνα οφείλεται στους Έλληνες και στην καθαρότητα του πνεύματός τους.


 
Σε ένα μικρό ηλιόλουστο κομμάτι γης, την Ελλάδα, γεννήθηκαν οι επιστήμες που εξακολουθούν να μας οδηγούν μέχρι σήμερα και οι οποίες αποτελούν το καύχημα του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου. 

 
Ο Ηράκλειτος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Όμηρος , ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, ο Εύδοξος, ο Διοσκουρίδης και άλλοι πολλοί Έλληνες πατέρες των επιστημών, της ποιητικής, της ιατρικής, της χαρτογραφίας, των μαθηματικών, της γεωμετρίας, μάς ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο των προγόνων μας...
 





 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΒΑΡΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ!!!
 
 

2 σχόλια:

  1. Μια παρατήρηση για το εξαιρετικό κατά τ' άλλα ντοκυμαντέρ. Στο σημείο 45:18 που διαβάζει τον όρκο του Ιπποκράτη, έχει παραλείψει το ‘’Επίσης δεν θα δώσω σε καμία γυναίκα φάρμακο εκτρωτικό’’. Μοιάζει σαν να θέλουν να κρύψουν την αντίθεση ανάμεσα στην σύγχρονη, νομιμοποιημένη παιδοκτονία και την ηθική στάση των αρχαίων σ' αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή