Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΣΤΑ 10.000 Μ. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ

ΒΙΝΤΕΟ



Ο Σπύρος Γιαννιώτης,  αν και αρχικά  βρέθηκε πολύ πίσω, με ένα καταπληκτικό φίνις κατάφερε να έρθει πρώτος.

Ο Αυστραλός Πουρτ πήρε σημαντική διαφορά, από τα πρώτα κιόλας μέτρα της κούρσας αφήνοντας πίσω του όλους τους υπόλοιπους κι αυτή η εικόνα συντηρήθηκε μέχρι τα τελευταία 1.500 μέτρα. Μετά, όμως, από μία ώρα και σαράντα λεπτά ο Αυστραλός έδειξε σημάδια κόπωσης, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να τον πλησιάσουν.



Ο Γιαννιώτης στα 500 μέτρα πριν τον τερματισμό άρχισε τη μεγάλη του επίθεση και στο τελευταίο 100άρι μπήκε μπροστά κάνοντας εκπληκτικό σπρίντ με τον Φέρτμαν να τον ακολουθεί και έτσι να φτάσουμε σε ένα δραματικό φινάλε. 



Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι προηγείται του Ολλανδού και το ηλεκτρονικό χρονόμετρο δείχνει ότι ο Ολλανδός τερμαρίζει 0,7 δεύτερα μετά τον Γιαννιώτη. Αργότερα η "Επιτροπή" έκλεψε το μετάλλιο από την Ελλάδα και το έδωσε στην Ολλανδία αντιστρέφοντας τους όρους και μηδενίζοντας την διαφορά.


Η Ελληνική αποστολή κατέθεσε ένσταση. Το μεγαλείο όμως του Έλληνα κολυμβητή και το ήθος του φαίνεται  από το γεγονός ότι όταν έμαθε πως η ελληνική πλευρά έχει σκοπό να καταθέσει ένσταση για το μετάλλιό του, διαφώνησε και επέμεινε να μην κατατεθεί, θεωρώντας πως οι αγώνες πρέπει να κρίνονται εντός αγωνιστικών χώρων.


Με την διαδικασία της ένστασης, η Ελληνική πλευρά ζητάει να αναγνωριστεί ο Γιαννιώτης ως ισονίκης, προκειμένου να δοθούν δύο χρυσά μετάλλια, αφού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Γιαννιώτης τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Ολυμπιονίκη, Φέρι Βίρτμαν.

Για αυτό και τα μέλη της ελληνικής αποστολής μετά την απονομή κατέθεσαν ένσταση για απονομή δυο χρυσών μεταλλίων αφού οι δυο αθλητές είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο.

Το σκεπτικό των ανθρώπων της αποστολής έχει να κάνει και με το δεδικασμένο που υπήρξε στην κολύμβηση και στα 100 μέτρα πεταλούδα όπου δόθηκαν τρία ασημένια μετάλλια.

Δύσκολα βέβαια θα βγει κάτι απ’ αυτή την ένσταση όπως έλεγε και ο προπονητής του Γιαννιώτη, ο Νίκος Γέμελος, που τόνισε: «Δεν έχουμε τύχη, δύσκολα θα κερδηθεί αυτή η ένσταση».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης με το μεγαλείο ψυχής που διαθέτει είχε τονίσει με δηλώσεις του: «Η δεύτερη θέση για μένα είναι σαν πρώτη. Νιώθω μέσα μου απίστευτη χαρά».


Δείτε το βίντεο όπου φαίνεται σαφέστατα να καταγράφεται ηλεκτρονικά ο χρόνος του Γιαννιώτη 1:52:59.8  και η διαφορά του από τον Ολλανδό, που τερματίζει δεύτερος με χρόνο +0,7 δεύτερα μετά τον Γιαννιώτη.
  
  



ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΕΦΑΝ ΟΣΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΙΖΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΩΣ ΙΣΟΝΙΚΕΙΣ! ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ!

 ΑΛΛΑ ΠΟΥ; Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΕΩΣ ΠΟΤΕ; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου