Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ



ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ!






Σε μια πρόκληση κατά της Ορθοδοξίας και του Ποντιακού Ελληνισμού προχώρησε η Άγκυρα η οποία μετά από πέντε συνεχή έτη κατά τα οποία επιτράπηκε από τις τουρκικές αρχές η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα,ανακάλεσε την άδεια και δεν θα επιτραπεί ο εορτασμός του Ιερού Δεκαπενταύγουστου του θερινού «Πάσχα» της Ελληνορθοδοξίας.


Η επίσημη αιτιολογία με βάση την οποία οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην κίνηση αυτή είναι ότι στο μοναστήρι γίνονται εργασίες αναστήλωσης καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στατικότητας.

Ωστόσο, κύκλοι του Πατριαρχείου  καθώς και εκπρόσωποι του ποντιακού ελληνισμού θεωρούν ότι η επίκληση προβλημάτων στατικότητας είναι προσχηματική, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ ξανά η λειτουργία της Μονής όπως αναφέρει το vimaorthodoxias.gr και ότι η κίνηση αυτή έχει να κάνει με την μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμική Δημοκρατία

Η ιστορική Μονή επαναλειτούργησε τον Ιούνιο του 2010, έπειτα από 88 χρόνια. Το τουρκικό κράτος είχε δώσει άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την Τουρκία να προσδοκά τόσο την έξωθεν καλή μαρτυρία για σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών όσο και σε οικονομικά οφέλη από την αύξηση των τουριστών στην Τραπεζούντα τις ημέρες αυτές.
Η άδεια να ανοίγει η Μονή για μία ημέρα το χρόνο ήταν διαρκής αφού δεν είχε χρονικό περιορισμό. Αλλά, στο τέλος Μαΐου οι τουρκικές αρχές ειδοποίησαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι ανακαλείται η άδεια, χωρίς να διευκρινίζουν εάν η ανάκληση θα ισχύσει μόνον για φέτος.

Εάν σκεφτεί κανείς ότι ο Ερντογάν φέτος στο Ραμαζάνι κατ ουσίαν μετέτρεψε σε τζαμί  την Αγία Σοφία, όπου έγιναν  αναγνώσεις του Κορανίου, τότε βλέπει ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο επιβολής του Ισλάμ στην Τουρκία και εξοβελισμού της Χριστιανοσύνης.

Σημειώνεται ότι όταν είχε πρωτοανοίξει η Παναγία του Σουμελά το 2010 οι Τούρκοι είχαν τρομάξει από το πλήθος των χιλιάδων πιστών που είχαν εισρεύσει, διότι δεν προέρχονταν από το εξωτερικό αλλά από το εσωτερικό της χώρας!

Τότε συνειδητοποίησαν ότι υπάρχουν εκατομμύρια κρυπτοχριστιανών στην Τουρκία που πιθανότατα κρύβονται στα αλεβιτικά στρώματα της τουρκικής κοινωνίας.

Οι Αλεβίτες είναι πάνω απο 15 εκατομμύρια. Είνα σιιτική αίρεση και έχουν χριστιανικές δοξασίες όπως τον τριαδικό Θεό. Η δε πώληση της Βίβλου στην Τουρκία το 2008 έφτασε τα 8.000.000 αντίτυπα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου