Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η ΜΟΣΧΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


ΡΩΣΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ LEONID IVASOV: Ο ΠΟΥΤΙΝ «ΤΑΧΕΙ ΠΑΡΕΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη διάψευση όλων των τουρκικών δημοσιευμάτων ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, έχει συμφωνήσει με τον Ταιγίπ Ερντογάν και έχει δώσει την αδεία του για την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος, έκανε ο Ρώσος στρατηγός, Leonid İvaşov, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Cymhurriyet, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στην τουρκική επικαιρότητα.




Συγκεκριμένα ο Ρώσος στρατηγός Leonid İvaşov, πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Γεωπολιτικών Μελετών, με καυστικές δηλώσεις του διέψευσε όλες τις ειδήσεις που ανέφεραν οι η Ρωσία έχει συγκατατεθεί στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, γεγονός που ανατρέπει με εντυπωσιακό τρόπο όλες τις μέχρι τώρα αναφορές για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό, υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία και η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην πραγματικότητα δεν στρέφεται κατά του İSİS, γι’ αυτό και δεν έχει καμία έγκριση από την Ρωσία και από τον πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός, στις συζητήσεις που έγιναν στην Αγία Πετρούπολη μεταξύ του Ερντογάν και του Πούτιν είχε συζητηθεί η πιθανότητα τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Συρία, αλλά η Ρωσία δεν είχε δώσει την συγκατάθεση της και ο Πούτιν είχε διαφωνήσει όσον αφορά τους πραγματικούς στόχους μιας τέτοιας επιχείρησης γιατί όπως τόνισε, αντίκειται στην εδαφική κυριαρχία ενός ανεξάρτητου κράτους.


Αυτό είναι το πρώτο «χαστούκι» στην Τουρκιά για την στρατιωτική επιχείρηση της στην Συρία. Το δεύτερο χαστούκι που σήμερα δημοσιεύεται στον τουρκικό τύπο, είναι η αντίδραση του Ιράν το οποίο μετά από δυο μέρες σιωπής χτες με ανακοίνωση του εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Behram Kasımi, τονίζει ότι μια στρατιωτική επιχείρηση στο συριακό έδαφος πρέπει να έχει την έγκριση της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού, αλλιώς είναι παράνομη.

Μάλιστα!

ΝIΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου