Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ


ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Παρέμβαση στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ έκανε με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, υποστηρίζοντας ότι η Κομισιόν απαίτησε κατά τρόπο ανεπίτρεπτο "από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση" της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων αλλά και "να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους ισχυρισμούς".

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει ότι οι παραπάνω τοποθετήσεις "δεν θα επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους".

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει επίσης ότι η επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της από πολιτικούς και πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση.

"Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου ", αναφέρει.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου