Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ; Η ΔΡΑΧΜΗ Ή ΤΟ ΕΥΡΩ;


Δ
ΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ Ή ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ;

2 ΒΙΝΤΕΟ
Γράφει ο Νίκος Καραβαζάκης

Στην ακόλουθη δέσμη-πρόταση:

1)Ίδρυση δημοσίας Τράπεζας επενδύσεων και δανείων επιχειρήσεων με εγγυημένο κεφάλαιο και αντίκρισμα σε δημόσια ακίνητη περιουσία. 


Εκδίδει ανταλλάξιμες ομολογίες αγοράς παγίων και για αμοιβές. 

Χρηματοδοτεί μικρές και μεσαίες παραγωγικές μονάδες. 

Τα εισαγόμενα κεφαλαιουχικά καλύπτονται από τα κρατικά συναλλαγματικά αποθέματα. 

2) Αύξηση μισθών και συντάξεων του δημόσιου με διατακτικές που ανταλλάσσονται μόνο με εγχώρια παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, με τελικό αποδέκτη το ελληνικό δημόσιο (φόροι κλπ). 

3) Φορολογούνται τα καθαρά υπόλοιπα εισοδημάτων αφού αφαιρεθούν όλες οι δαπάνες εγχωρίων αγαθών με αποδείξεις, οπότε δηλούται και εισπράττεται όλος ο ΦΠΑ. 4) Τιτλοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο 10% της πιθανής αξίας τους και με διπλάσιο επιτόκιο του διατραπεζικού.

Προκειμένου να χρηματοδοτηθεί άμεσα η οικονομία μας και οι επενδύσεις και η κατανάλωση, τι μπορεί να αντιταχθεί; Δεδομένου πως τίποτε εξ αυτών δεν απαγορεύεται από την ΕΕ στην Ευρωζώνη.

Μιλάμε πολιτικά όπως πολιτική είναι όλη αυτή η οικονομική κατάσταση που οδηγηθήκαμε. Οι ημεδαποί ευρωπαίοι συμπολίτες μας, ποιά άρνηση έχουν να αντιτάξουν σε αυτές τις προτάσεις; Η κυβέρνηση, τα κόμματα; 

Οπότε είναι πασιφανές, γίνεται πασιφανές, πως δεν υπάρχει «ναι ή όχι στο ευρώ» αλλά το ερώτημα είναι: Ποιά εθνική οικονομική πολιτική επιλέγουμε; Των δανεικών και της εξάρτησης ή της παραγωγής και της ανεξαρτησίας; Πολιτικά μιλώντας και μόνον, χωρίς ιδεολογίες και ιδεοληψίες, χωρίς διχασμό.

Και μάλιστα καθώς δεν απαγορεύεται η χρηματοδότηση με άλλα αξιόγραφα, της κυβέρνησης, των δήμων κ.ά.

Νίκος Καραβαζάκης
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΡΑΧΜΗ ΚΙ ΟΧΙ ΕΥΡΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου