Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ


ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΙΕΡΩΝΥΜΟ.  EΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
ΟΙ ΗΠΑ «ΔΙΝΟΥΝ»ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ! 

Eνα συγκλονιστικό γεωπολιτικό παιγνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ελλάδα και τα Σκόπια στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης ΗΠΑ-Ευρώπης-Ρωσίας η οποία αποτελεί συνέχεια του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας.

Η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στερεί από την Ρωσία ένα εν δυνάμει ελεγχόμενο κράτος. Ετσι η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να τα δώσει όλα για μια τσάτρα-πάτρα λύση του ζητήματος ώστε να Σκόπια να προσχωρήσουν στο ΝΑΤΟ εξοργίζει τον Πούτιν. 


Η οργή του Πούτιν είναι μεγάλη, γι αυτό με αιχμή του δόρατος τους Ιβαν Σαββίδη και Μητροπολίτη Ανθιμο ετοιμάζει μεγάλες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη-στην πραγματικότητα κατά της κυβέρνησης αλλά και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που πήρε ανοιχτά το μέρος του Τσίπρα.

Οι ΗΠΑ με τη σειρά τους θέλουν το ταχύτερο την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και για να το επιτύχουν αυτό δίνουν στεγνά στον Τσίπρα στοιχεία για πασίγνωστους Ελληνες πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ των οποίων έχουν εντοπισθεί λογαριασμοί με μίζες ανά την υφήλιο!

Οι Γερμανοί με την σειρά τους θέλουν να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις εξελίξεις κι αυτό κάνει ακόμη πιο εκρηκτική την κατάσταση. Ακολουθεί το Χρονικό διαμελισμού και επεμβάσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία όπως το κατέγραψε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ και το ρεπορτάζ του Κουρδιστού Πορτοκαλιού για τα στοιχεία που δίνουν οι ΗΠΑ στην Αθήνα ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις (;) και να εξασφαλισθεί το ταχύτερο η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ>Κατεστραμένη γέφυρα ύστερα από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς το 1999

Πριν μία 15ετία, ξεκίνησαν στην πράξη οι από καιρό σχεδιαζόμενες επεμβάσεις δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα Βαλκάνια.

1991: Κροατία, Σλοβενία και ΠΓΔΜανακηρύσσουν η μία μετά την άλλη τηνανεξαρτησία τους απ’ την τότε Γιουγκοσλαβία. Με τις ευλογίες, πρώτα της Γερμανίας και του Βατικανού και εν συνεχεία της (τότε) ΕΟΚ.

1992: Ο πόλεμος σπαράσσει τον κροατικό, σερβοβοσνιακό και βοσνιακό πληθυσμό της διαλυμένης Γιουγκοσλαβίας. Οι μετέπειτα αποστολές κυανοκράνων του ΟΗΕ σε διάφορους «θύλακες ασφαλείας» επιτείνουν το δράμα στα θέατρα του πολέμου – ανατρέποντας σε ορισμένες περιπτώσεις τις ισορροπίες των συγκρουόμενων – ενώ τα διπλωματικά πήγαινε – έλα και ειρηνευτικά σχέδια Ευρωπαίων διαπραγματευτών προσκρούουν στις αντιδράσεις των ΗΠΑ. 

Ο βομβαρδισμός των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ κατά θέσεων των Σερβοβόσνιων είναι ο προάγγελος της «ειρήνης» που θα επιβάλλουν οι Αμερικανοί με τη συναίνεση των Ευρωπαίων…

1995: Υπογράφεται στο Ντέιτον η συμφωνία «τερματισμού» του πολέμου στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη με «αρχιτέκτονα» τον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Η συμφωνία συνυπογράφεται απ’ τους τότε ηγέτες της Κροατίας, Βοσνίας και Σερβίας (και εδώ υπάρχουν κάποιες απ’ τις ευθύνες του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς λόγω υποχωρητικότητάς του στις ιμπεριαλιστικές πιέσεις της τότε κυβέρνησης των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον…). 

Η Βοσνία μετατρέπεται σε προτεκτοράτο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ο λαός στενάζει υπό το βάρος της φτώχειας, της ανέχειας, από τις προσπάθειες ιμπεριαλιστικής πολιτικής χειραγώγησής του τις περιστασιακές κρίσεις αποσταθεροποίησης. Παράλληλα, ξεκινά στη Χάγη η βιομηχανία «απόδοσης δικαιοσύνης», όχι βεβαίως έναντι των ιμπεριαλιστών, αλλά έναντι των ηττημένων του πολέμου…

1997: Συνεχίζονται με τη (απ’ το εξωτερικό) δημιουργία, χρηματοδότηση και εκπαίδευση των Κοσσοβάρων Αλβανών αυτονομιστών του ΟΥΤΣΕΚΑ από Αμερικανούς και Ευρωπαίους των μυστικών υπηρεσιών.

1998: Αρχίζουν οργανωμένα οι πρώτες επιθέσεις του ΟΥΤΣΕΚΑ κατά Σέρβων στρατιωτικών και αμάχων στο Κοσσυφοπέδιο. Ο βρώμικος πόλεμος των ιμπεριαλιστών κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας εντείνεται, την ίδια χρονιά, με την προβοκάτσια τάχα Κοσσοβάρων Αλβανών «αμάχων» στο χωριό Ράτσακ. 

Ο τότε Αμερικανός επιβεβαιωτής του ΟΑΣΕ «επιβεβαιώνει» πως πρόκειται για «αθώα θύματα» του σερβικού στρατού, αν και τα στοιχεία Ευρωπαίων ιατροδικαστών δείχνουν αυτονομιστές του ΟΥΤΣΕΚΑ που σκοτώθηκαν σε μάχες…

1999: Ακολουθεί ο τραγέλαφος του δήθεν «ειρηνευτικού διαλόγου» μεταξύ Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών στο Ραμπουγέ της Γαλλίας. Το σαμποτάρισμα κάθε ελπίδας για «ειρηνευτική λύση» είναι συνεχές. 

Μεταξύ άλλων και απ’ τις λυσσαλέες προσπάθειες της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, που μεταξύ άλλωναπαιτεί απ’ τον τότε πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς την… ανάπτυξη των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο και στην υπόλοιπη επικράτεια της χώρας! Επειδή, τάχα, το ΝΑΤΟ μπορεί να …εγγυηθεί «ειρήνη και σταθερότητα» στο Κοσσυφοπέδιο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

24 Μάρτη 1999: Για 11 βδομάδες ξεκινά ο βρώμικος πόλεμος ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο. Χιλιάδες άμαχοι (ανεξαρτήτως εθνότητας…) σκοτώνονται και τραυματίζονται απ’ τις «έξυπνες βόμβες» του ΝΑΤΟ. 

Η στυγνή προπαγάνδα Αμερικανών και Ευρωπαίων στοχεύει, μεταξύ άλλων, και στη δαιμονοποίηση του τότε ηγέτη της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που αντιστέκεται στις ΝΑΤΟικές επιδρομές μέχρι τον Ιούνη της ίδιας χρονιάς. 

Τότε, με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ γίνεται «νομιμοποίηση» της ΝΑΤΟικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, που μετατρέπεται σε ένα ακόμη αδύναμο προτεκτοράτο και ταυτόχρονα σε μεγάλη ΝΑΤΟική βάση… 

Οι μειονότητες των Σέρβων και των Τσιγγάνων στο Κοσσυφοπέδιο υφίστανται το φονικό ανθρωποκυνηγητό των αυτονομιστών του ΟΥΤΣΕΚΑ που μεταλλάσσονται σε «Σώματα Προστασίας Κοσσόβου» και τα στελέχη του «βαφτίζονται» «κυβέρνηση» υπό τις διαταγές, πάντα, του Υπατου Εκπροσώπου του ΟΗΕ…

2000: Η «Σερβική Δημοκρατική Αντιπολίτευση» δημιουργείται στα θερμοκήπια της CIA στη Βουδαπέστη, ώσπουανατρέπει την κυβέρνηση Μιλόσεβιτς και προχωρά σε «μεταρρυθμίσεις» – σκούπα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου… Ο σερβικός λαός βυθίζεται ακόμη περισσότερο στη φτώχεια, ενώ παράλληλα στη νότια σερβική κοιλάδα του Πρέσεβο ο «Αλβανικός Απελευθερωτικός Στρατός» επιχειρεί να παίξει το ρόλο του ΟΥΤΣΕΚΑ στο Κοσσυφοπέδιο. Οι ιμπεριαλιστές δεν ενθαρρύνουν περαιτέρω τη δράση του. Αλλωστε, σχεδιάζουν τις επεμβάσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ….

2006: Το Φλεβάρη (και όχι το Γενάρη λόγω θανάτου του Κοσσοβάρου «προέδρου» Ιμπραήμ Ρουγκόβα) αρχίζουν στη Βιέννη οι (προαποφασισμένες…) συνομιλίες Αλβανών και Σέρβων, με τελικό στόχο μια «λύση για το καθεστώς» του Κοσσυφοπεδίου. 

Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για ένα δήθεν «ανεξάρτητο» Κοσσυφοπέδιο προβλέπουν νέες συνοριακές ανακατατάξεις στα Βαλκάνια και νέα δεινά για τους λαούς…

Οι Αμερικανοί στέλνουν 3 πασίγνωστους Έλληνες πολιτικούς στη φυλακή;


Για βόμβες που θα εκραγούν, από στιγμή σε στιγμή, κάνουν λόγο μερακλήδικοι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν οι οξυδερκείς, δύο πασίγνωστα ονόματα του χώρου της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται σε σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ελλάδα στο χώρο της Υγείας.
Εκτός από τους 2 νεοδημοκράτες είναι δεμένο και το όνομα Πασόκου.

Την ίδια στιγμή τουλάχιστο 6 εκατ. ευρώ εντοπίσθηκαν σε λογαριασμό προσώπου που εμπλέκεται σε μια άλλη σκοτεινή υπόθεση που άφησε άναυδη την κοινή γνώμη και τις γηραιές κυρίες της Φιλοθέης όταν έσκασε για πρώτη φορά.

Από το Μαξίμου ισχυρίζονται ότι οι Αμερικανοί έστειλαν τα στοιχεία και για τις δύο υποθέσεις που αφορούν τα δύο ηχηρά ονόματα (πασίγνωστα) του χώρου της ΝΔ και το έτερο όνομα του μερακλή Πασόκου.

Οσο αφορά τα εκαταμμύρια που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό προσώπου που εμπλέκεται σε σκοτεινή υπόθεση κι εδώ οι εξελίξεις θα είναι συναρπαστικές διαμηνύουν από το Μαξίμου και την ίδια στιγμή ανοίγουν σαμπάνιες στην υγειά του Ντόναλντ Τραμπ και της Μοσάντ.

Κι αν ως εδώ έχει λόγους να το γλεντάει το Μαξίμου, η συνέχεια θα είναι μάλλον δυσάρεστη για υπουργό της κυβέρνησης ο οποίος διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με επιχειρηματία των κατασκευών και όχι μόνο ο οποίος βρίσκεται πλέον στο έλεος της Δικαιοσύνης.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήταν στα πάνω του και επί διακυβέρνησης Καραμανλή και μοίραζε βίλες αφειδώς στο “ευρύτερο περιβάλλον” της εποχής. Αυτά σύφωνα με πληροφορίες που εμπλουτίζονται διαρκώς τις τελευταίες ώρες.
Τα καλύτερα έρχονται…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου