Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ...8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ «ΟΧΙ» ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Η εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» διενήργησε  δημοσκόπηση με τη εντελώς συστημική δημοσκοπική εταιρία "Μέτρον Ανάλυσις" για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, το 61% των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί να γίνει δημοψήφισμα, αν οι πολιτικοί βρουν  κοινά αποδεκτή λύση στις διαπραγματεύσεις, 


Εκεί όμως που τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά, είναι όσον αφορά στην ονοματολογία. Σε συντριπτικό για συστημική δημοσκοπική εταιρία ποσοστό, σχεδόν 8 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν ότι απορρίπτουν έναν συμβιβασμό που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Μάλιστα, τονίζουν ότι δε θεωρούν αποδεκτό κανένα από τα τρία ονόματα που έχουν ακουστεί και περιλαμβάνουν, όπως «Άνω Μακεδονία» (όχι 78%), «Νόβα Ματσεντόνιγια» (όχι 77%) και «Νέα Μακεδονία (όχι 82%)».

Όπως καταλαβαίνει καθένας, όταν ένα συστημικό μέσο δίνει 80% ΟΧΙ στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, σε πραγματικά επίπεδα είναι πάνω από 95%...

Οπότε η ψευτοαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα διανοηθεί να τολμήσει να σκεφτεί καν την περίπτωση δημοψηφίσματος.

Όμως η λαϊκή Εθνοσυνέλευση της Θεσσαλονίκης έχει δρομολογήσει εξελίξεις, έχει δημιουργήσει πολιτική παρακαταθήκη και εφ΄όσον θα έχει όπως φαίνεται συνέχεια στο Σύνταγμα, θα πυροδοτήσει λαϊκές εκρήξεις που μπορεί να φέρουν τα απάνω κάτω όχι μόνο στο Μακεδονικό αλλά και στην μέχρι τώρα ἁναπόφευκτη"οικονομική και όχι μόνον υποτέλεια της χώρας!


ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου