Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!. ΙΔΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!Γράφει o Αθανάσιος Τσόκας

Αγαπημένοι μου Φίλοι!!!

Τώρα που οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό είναι σε πλήρη εξέλιξη και όπως δείχνουν τα πράγματα οι Πολιτικοί Ταγοί μας (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) έχουν αποφασίσει να εκχωρήσουν τη λέξη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", για μια σύνθετη ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, η ταπεινότητα μου από πατριωτικό και μόνο καθήκον, απεφάσισε να σας παρουσιάσει τα συγκλονιστικά και αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία από μια ανοιχτή επιστολή του Ιστορικού και Διδάκτορα της Θεολογίας κ. Πέτρου Γεωργαντζή (τρεις φορές βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών) προς τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τους τότε Βουλευτές τους Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Τα συγκλονιστικά ιστορικά ντοκουμέντα του Διδάκτορα κ. Πέτρου Γεωργαντζή αποδεικνύουν τα εξής :

1) Το έδαφος του κρατιδίου των Σκοπίων, δεν είναι Μακεδονικό έδαφος!!! (Ενώ δυστυχώς η Βικιπαίδεια στο Διαδίχτυο το παρουσιάζει ως Μακεδονικό)

2) Η σημερινή πρωτεύουσα του κρατιδίου των Σκοπίων τα "Σκόπια" από τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή εποχή ήταν πόλη της επαρχίας της Δαρδανίας και λεγόταν "Σκούποι" ή "Σκούπο" και με τη παραφθορά μέσα στο χρόνο των λέξεων "Σκούποι" ή

"Σκούπο" φθάσαμε στη σημερινή ονομασία της πρωτεύουσας στων Σκοπίων τα "Σκόπια"!!!.

Η δε Δαρδανία, Φίλοι μου, είναι μια περιοχή που συνόρευε με τη Μακεδονία μας!!!.

Η Δαρδανία δε, με αυτή την ονομασία ήταν γνωστή ήδη από τα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου, τα προχριστιανικά Ρωμαϊκά χρόνια μέχρι και το μεσαίωνα. 

Μετέπειτα η Δαρδανία άλλαξε ονόματα, με το όνομα "Βαρδάσκα" να το έχει μέχρι το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου, όπου ο Τίτο την 2α Αυγούστου 1944 σε συνεννόηση με το Στάλιν, τη μετενόμασε σε "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας", φτιάχνοντας έτσι το "Μακεδονικό προγεφύρωμα" με στόχο να δημιουργήσουν τη μελλοντική "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ", που θα έβγαζε τη Ρωσία στο Αιγαίο Πέλαγος!!!.

Οι Σλάβοι δε, όταν το 6ο με 7ο μ.Χ ήλθαν στη περιοχή όπου και σήμερα διαμένουν, δεν μετέφεραν μαζί τους τη πόλη Σκόπια (Σκούποι) της Δαρδανίας στη δήθεν "Μακεδονική γη", γιατί μια πόλη όπως όλοι μας γνωρίζουμε δεν μεταφέρεται

μόνο οι άνθρωποι μετακινούνται!!!. Απλά οι Σλάβοι το 6ο με 7ο μ.Χ αιώνα ήλθαν στη Δαρδανία, όπου η πόλη Σκούπο (σημερινά Σκόπια) ήταν η Μητρόπολη της Δαρδανίας.

Και να μη λησμονήσω να σας πω, ότι οι Δαρδάνιοι (οι κάτοικοι της Δαρδανίας) από τα ιστορικά στοιχεία του Διδάκτορος κ . Γωργαντζή, δεν ήταν Μακεδόνες-Έλληνες, αλλά ήταν Ιλλυριοί!!!

Και η Δαρδανία, όπως και παραπάνω σας ανάφερα δεν ήταν τμήμα της Μακεδονίας μας, αλλά συνόρευε με τη Μακεδονία μας!!!

Από όσα σας ανέπτυξα συνεπάγεται περίτρανα ότι :

α) Το έδαφος του σημερινού κρατιδίου των Σκοπίων δεν είναι Μακεδονικό αλλά Δαρδανικό!!!

β) Οι Σλάβοι (και εν γένει οι Δαρδάνιοι) δεν είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, δεν είναι Μακεδόνες!!!

Ο Διδάκτωρ κ. Γεωργαντζής για να καταλήξει στα παραπάνω συγκλονιστικά ιστορικά συμπεράσματα, στηρίχθηκε σε γραπτά κείμενα, Ιστορικών και Γεωγράφων της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής , οι οποίοι είναι οι παρακάτω : (Αναφέρω τα ονόματα τους και τα κείμενα τους από τα οποία άντλησε τις πληροφορίες ο κ. Γεωργαντζής).

1) Αππιανός (Ιστορικός), Βιβλίο 1, Κεφάλαιο 1

2) Κλαύδιος Πτολεμαίος (Γεωγράφος), Βιβλίο 3, Κεφάλαιο 9

3) Στράβων (Γεωγράφος), Βιβλίο 7, Κεφάλαιο 5

4)Πολύβιος(Ιστορικός),Βιβλίο 4, Κεφάλαιο 66

5) Μάλχος (Ρήτορας) , Τεύχος 113, στίχος 768

6) Γραμματικός Ιεροκλής (εποχή Ιουστινιανού, 6ος αιώνας μ.Χ) στο "Συνέκδημο" του (κατάλογο των επαρχιών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας) γράφει...... Επαρχία Δαρδανίας : Πόλεις 3 :

α) Σκούπο(τα σημερινά Σκόπια) (Μητρόπολη), β) Μηρίων και

γ) Ουλπιανά.

7) Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος(10ος μ.Χ αιώνας) στο "περί θεμάτων" έργο του : τεύχος 113,στίχος 145, επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια που λέει ο Γραμματικός Ιεροκλής στο "Συνέκδημο" του!!!

Και

8) Ο Ι. Ζωναράς (Ιστορικός), τεύχος 2 στίχος 294,ξεχωρίζει τους Δαρδάνιους από τους Μακεδόνες και τη Δαρδανία από την Μακεδονία!!!

Για περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τις ιστορικές πηγές του Διδάκτορα κ. Γεωργαντζή ,μπορείτε να ανατρέξετε στην ανοιχτή επιστολή του, την οποία έχω αναρτήσει στο προσωπικό μου αρθρογραφικό blog : ΤΣΟΚΑΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Φίλοι μου Αγαπημένοι!!!

Με όσα σας αποκάλυψα παραπάνω, αβίαστα καταλήγουμε σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα , ότι :

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!.

Εάν δε, υπάρξουν πολιτικοί, μετά από αυτές τις συγκλονιστικές ιστορικές αποκαλύψεις του Διδάκτορα κ. Γεωργαντζή (που τρεις φορές βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών) και εκχωρήσουν το όνομα : ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σκοπιανούς (που ούτε Μακεδόνες είναι, ούτε και το έδαφος τους είναι Μακεδονικό), τότε κατά την ταπεινή μου άποψη οι Πολιτικοί αυτοί θα έχουν διαπράξει Εθνική προδοσία και θα έχουν υποπέσει στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας!!!


Γράφει o Αθανάσιος Τσόκας

Μαθηματικός-Ερευνητής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου