Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Η ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗ


O ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ!  




Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Δεν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι μεταξύ Πνεύματος Αληθείας και Δικαίου, και πνεύματος ψεύδους και αδικίας· αυτά είναι εχθροί ο ένας του άλλου. 

Εμείς δεν αγαπάμε ούτε έθνος άδικο, ούτε…ούτε…ούτε… και ως εκ τούτου, και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε διακριτούς ρόλους, όταν επιχειρείται να βασιλεύσει το ψεύδος και η αδικία. Ποιοι και για ποιους διακριτούς ρόλους μιλάνε; Το εθνικό μας σύμβολο στο κέντρο του φέρει τον Τίμιο Σταυρό.


Το εθνόσημο, η σφραγίδα που υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο άθεος Έλληνας πρωθυπουργός, φέρουν στο κέντρο τους τον Τίμιο Σταυρό.


Το Σύνταγμα της χώρας μας αναγνωρίζει Κύριό του τον Τριαδικό Θεό, στον Οποίο και ομνύοντας θεσπίζει το Σύνταγμα, και ο Συνταγματικός νομοθέτης με το άρθρο 3 του Συντάγματος ομολογεί ότι αναγνωρίζει ως Κεφαλή, τον Κύριο ημών Ιησούν Χριστόν.

Για ποιους διακριτούς ρόλους μιλάτε; Για τον πόθο σας να αποστασιοποιηθείτε από την αλήθεια; Να αποστασιοποιηθείτε από το δίκαιο; Ποιοι είστε εσείς που ξεχωρίζετε τα εθνικά θέματα από τα πνευματικά; Δεν θα αναφερθώ ούτε στο: «Εν Τούτω Νίκα» του Μ. Κωνσταντίνου ούτε στο: «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια» με τον άγιο Σέργιο στην Κωνσταντινούπολη.

Θα αναφερθώ στην πρόσφατη ιστορία, στο 1940, όπου οι σημερινοί στυγνοί ευρωπαίοι τοκογλύφοι τότε θέλησαν να κατακτήσουν την Ελλάδα. 

Εκείνοι ήξεραν πολύ καλά για ποιο λόγο επέλεξαν να κάνουν το πρώτο χτύπημα ανήμερα της εορτής της Παναγίας, 15 Αυγούστου 1940 (προσβάλλοντας έτσι τους Έλληνες που γιόρταζαν «το Πάσχα του καλοκαιριού»), και να βυθίσουν το πλοίο «ΕΛΛΗ» που απέδιδε τιμή (άγημα) στην Παναγία της Τήνου. 

Η τελευταία λέξη κάθε μάνας στο παιδί της που το έστελνε στο μέτωπο, ήταν: «Η Παναγία μαζί σου». Ο ελληνικός στρατός είχε τυπώσει κάρτες με την Παναγία επάνω, τις οποίες οι στρατιώτες χρησιμοποιούσαν ως δελτάρια.


Στο μέτωπο οι Έλληνες στρατιώτες έβλεπαν την Παναγία να είναι μπροστά, να τους οδηγεί, το ίδιο και οι Ιταλοί την έβλεπαν και υποχωρούσαν. Οι εφημερίδες της εποχής εκείνης είχαν πλήθος ρεπορτάζ και πρωτοσέλιδα, με αναφορές στην παρουσία της Παναγίας στο μέτωπο και την ενεργό βοήθεια που παρείχε στους Έλληνες στρατιώτες. Χιλιάδες είναι οι μαρτυρίες στρατιωτών, αξιωματικών, στρατηγών, για τα θαύματα της Παναγίας στο μέτωπο.



Ερωτούμε λοιπόν: Η Παναγία είναι «ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ»; Η Παναγία συναναστρεφόταν και συμπορευόταν με τον «φασίστα και δικτάτορα» Μεταξά; Γιατί η Παναγία δεν αρκέστηκε στον διακριτό της ρόλο; Γιατί ήταν μαζί με τον λαό κατά του άδικου εισβολέα;

Η Παναγία μας δεν είναι ούτε εθνικίστρια, ούτε φασίστρια, ούτε.., ούτε…, ούτε… Όμως αγαπάει το Πνεύμα της Αληθείας και της Δικαιοσύνης και μισεί το ψεύδος και την αδικία, και συντάσσεται πάντα με τον λαό, με το έθνος, με τον άνθρωπο που αγαπά και θέλει να βασιλεύσει η αλήθεια και το δίκαιο. 

Σήμερα η Παναγία θα είναι στον Λευκό Πύργο, και να γνωρίζετε ότι και ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης άγιος Δημήτριος, κι αυτός θα είναι στον Λευκό Πύργο. Πάντοτε αυτοί είναι μαζί με τον αγωνιζόμενο Λαό, με αυτόν που αγωνίζεται για την επικράτηση της Αλήθειας και του Δίκαιου.

Από ΚΡΗΤΗ μέχρι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, η Ελλάδα σύσσωμη λέει «ΟΧΙ». Τα παιδιά μας που ξέρουν να αγαπούν (εμείς φταίμε για πολλά που τους καταλογίζουμε), δείχνουν ότι μπορεί να «σκοτώνονται» στην κερκίδα για την αγάπη τους που λέγεται ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ηρακλής κ.λ.π.

Όταν όμως βλέπουν κάποιους να επιβουλεύονται το δίκαιο και την αλήθεια της πατρίδος τους, τότε όλοι μια ψυχή, συναντώνται στην ίδια κερκίδα, γίνονται «Εθνική Ελλάδος» και θυσιάζουν την ψυχή τους για την πατρίδα. «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά».


Ε Π Ι Λ Ο Γ Ο Σ

(από την εφημερίδα «Έθνος» της 28-10-1940):

«Η Εκκλησία ευλογεί όπλα τα ιερά και πέποιθεν ότι τα τέκνα της πατρίδος ευπειθούν εις το κέλευσμα Αυτής και του Θεού και θα σπεύσουν, εν μια ψυχή και καρδία να αγωνισθούν υπέρ βωμών και εστιών και της ελευθερίας και τιμής και θα συνεχίσουν, ούτω, την απ’ αιώνων πολλών αδιάκοπον σειράν των τιμίων και ενδόξων αγώνων και θα προτιμήσουν τον ωραίον θάνατον από την άσχημον ζωήν της δουλείας. 

Και μη φοβώμεθα από των αποκτεινόντων το σώμα, την δε ψυχήν μη δυναμένων αποκτείναι, ας φοβώμεθα δε μάλλον από τον δυνάμενον ψυχήν και σώμα απολέσαι. Επιρρίψωμεν επί Κύριον την μέριμναν ημών και αυτός θα είναι βοηθός και αντιλήπτωρ εν τη αμύνη κατά της αδίκου επιθέσεως των εχθρών…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρύσανθος Πρόεδρος.

Οι Συνοδικοί».


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

1) Για κάποιους που ενδιαφέρονται να δουν σχετικά άρθρα των εφημερίδων της εποχής του 1940 που αναφέρονται στις εμφανίσεις της Παναγίας μας, τους συστήνουμε να τα δουν στο βιβλίο που εξέδωσε το «Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου», με τίτλο: «Η Παναγία της Τήνου στον αγώνα του ’40» (έκδοση Αθήνα, 1990).

2) Το blog “antigoldgr.org” ανάρτησε ένα άρθρο με τίτλο: «Σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στις εξορύξεις χρυσού». Λίγο πολύ λένε ότι δεν δείχνουν αλληλεγγύη σε εμάς που αντιδρούμε για το όνομα «Μακεδονία», αλλά στα «αδέλφια» τους, τους Σκοπιανούς και ότι η Μακεδονία κινδυνεύει από τους Καναδούς, που επιχειρούν μεταλλευτικές επενδύσεις, και τελειώνουν λέγοντας ότι δεν συμμετέχουν με εμάς τις «μαριονέτες των Καναδών σε κάθε μεριά των συνόρων (που) μπορεί να θέλουν να εμφανίζονται ως πατριώτες και υπερασπιστές του τόπου».

 Κύριε Παπαγεωργίου, Πρόεδρε του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», δεν μπορώ τώρα να απαντήσω αναλυτικά σ’ αυτή την ανάρτησή σας∙ επιφυλάσσομαι. Αν η γη της Μακεδονίας είναι ΚΑΝΑΔΙΚΗ, όπως ισχυρίζεσθε, έχει έναν και μόνο πωλητή∙ αυτός πουλάει και το περιβάλλον και το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, κι εσείς με τους πωλούντας είστε συνεργάτες αγαστοί. 

Υπευθύνως σας δηλώνω ότι από δω και στο εξής, να ξεγράψετε από τους φίλους σας εμένα, την «μαριονέτα των Καναδών» για όλες σας τις ανάγκες και υποχρεώσεις πάσης φύσεως. Εμένα την «μαριονέτα των Καναδών», έχετέ με παραιτημένο»∙ το έχετε ξεφτιλίσει το πράγμα μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. 

Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είναι συνεργάτες των ξεπουλητών, ποιοι εκθειάζουν Σκουρλέτη και τους υπογράψαντες όλες τις άδειες της καταστροφής, που είναι προσωπικοί φίλοι δικοί σας. Μ’ αυτό το πνεύμα σας καταφέρατε να είστε στο κίνημα «οι τρεις κι ο κούκος του Κακάβου», και τώρα θα έχετε τα αδέλφια σας τους Σκοπιανούς.

Να συνεργαστείτε, λοιπόν, από σήμερα με τους φίλους σας τους Σκοπιανούς, εσείς που έχετε αναλάβει τη «δίκαιη» υπεράσπιση του τόπου. Σέβομαι το δικαίωμά σας ενώ σας βοηθώ, να μας βρίζετε. Σέβομαι την ελεύθερη έκφρασή σας να μας συκοφαντείτε. Σεβαστείτε όμως και το δικό μου δικαίωμα μετά από την ανωτέρω ανάρτησή σας, να μην έχω σχέση πλέον μαζί σας.

Δημοσίως σας δηλώνω ότι ούτε τηλεφώνημά σας πλέον δεν θα δεχθώ και θέτω τον αριθμό του τηλεφώνου σας στη λίστα απόρριψης, για να μην εμφανίζεται καν στην οθόνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου