Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΟΞΟ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ


ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ «ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΝΑΤΟ» ΜΙΑ «ΑΝΑΣΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ\

ΒΙΝΤΕΟ



Δεν έχουν τέλος οι φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και κάθε φορά επιδιώκει να αναδεικνύεται σαν ο νέος μεγάλος ηγέτης όχι μόνο της Τουρκίας αλλά ολοκλήρου του Ισλάμ, που σαν αντί-σταυροφόρος θα κατακτήσει και θα τιμωρήσει τις χώρες των απίστων όσο και αν αυτό ακούγεται για κάποιους αναχρονιστικό και όμως είναι πολύ σοβαρό.


Τι είναι όμως αυτό το περίφημο Ισλαμικό ΝΑΤΟ που επιδιώκει να δημιουργήσει ο Ερντογάν και που σαν πρώτο σημαντικό βήμα είναι ο περίφημος Ισλαμικός Στρατός, (İslam Ordusu), αναλύει ο γνωστός Τούρκος καθηγητής ερευνητής θεμάτων της Μέσης Ανατολής, Ebubekir Sofuoğlu

Ο Ισλαμικός Στρατός πυρήνας της δημιουργίας ενός ισλαμικού ΝΑΤΟ, ουσιαστικά πήρε σάρκα και οστά από τις αρχές του 2016 σαν μια κίνηση ισλαμικών σουνιτικών χωρών για να επέμβουν στον συριακό εμφύλιο κατά του καθεστώτος Άσαντ. Πρωτεργάτης αυτής της κίνησης είναι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Από την αρχή της ιδρύσεως του ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο γεγονός αυτό επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των χριστιανικών κρατών της Δύσης, ότι εξ’ αιτίας τους αιματοκυλίστηκε η Μέση Ανατολή ενώ επέρριψε ευθύνες για τον συριακό εμφύλιο και στον ΟΗΕ καις στις χώρες Αμερική και Ρωσία.

Μέγιστη ευκαιρία προώθησης αυτής της ιδέας από τον σουλτάνο ..είναι η άσκηση EFES που θα ξεκινήσει στις 01- 10 Μαΐου …στο Τσεσμέ.

Εκτός τις ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, ο Ερντογάν κάλεσε και συμμετέχουν στην άσκηση EFES-2018,  Σ.Αραβία, Κατάρ, Πακιστάν.

Σκοπός του Τούρκου σουλτάνου η μετατροπή σιγά-σιγά  μιας μεγάλης διακλαδικής κλίμακας άσκησης σε πρόβα τζεναράλε του « στρατού του Ισλάμ», κατά των «απίστων» και με πορεία …προς την Ιερουσαλήμ και το Τέμενος Αλ Άκτσά κατά των Εβραίων…αυτό είναι το όνειρο του.

Η Τουρκία με την διακλαδική αποβατική άσκηση EFES-2018 απέναντι από τις Οινούσες δεσμεύει  ολόκληρη την θαλάσσια περιοχή στην  Χερσόνησο του Τσεσμέ ακριβώς απέναντι από τη Χίο, υλοποιώντας σχέδια «ξεκάθαρα» κατάληψης ελληνικών νησιών.


Την ίδια στιγμή σε παραλήρημα βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό του για το θέμα του διωγμού της Σμύρνης το 1922 . Σε ομιλία του στο Επιμελητήριο Σμύρνης δήλωσε: «Το κάψιμο της Σμύρνης από τους Έλληνες στρατιώτες την ώρα που έφευγαν είναι το μεγαλύτερο χτύπημα στα αποθέματα αυτής της πόλης».

«Μην κοιτάτε που βγήκε το όνομα των Τούρκων. Το πιο μεγάλο χτύπημα το έκαναν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή την περιοχή», ανέφερε προκλητικά.



Με τέτοια «θεματολογία» και με την άσκηση EFES να ξεκινά στην 01 Μαΐου 2018 , ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι …στο «ντούκου».

Σίγουρα θα έχει ετοιμάσει εκτός του γνωστό τηλεοπτικό σόου για την επίδειξη ισχύος στους υπόλοιπους μουσουλμάνους και δυτικούς , και πιθανό « καυτό επεισόδιο» στο Αιγαίο για να προκαλέσει την Αθήνα που διακατέχεται από φοβικό σύνδρομο.

Εκεί που ποντάρει όμως ο Τούρκος πρόεδρος είναι οι παρουσία ισλαμικών δυνάμεων άλλων χωρών.

Σαουδαραβικά στρατεύματα άρχισαν να μεταφέρονται στα τουρκικά αεροδρόμια και θα καταπλεύσουν και πλοία και πιθανότατα μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η Σαουδική Αραβία στην άσκηση , προκαλώντας έτσι και  την χώρα μας με τρόπο ευθύ και κατηγορηματικό.

Η Άγκυρα με την άσκηση αυτή που έχει στόχο  τα ελληνικά νησιά, εκπαιδεύει τις ένοπλες δυνάμεις της για ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό με ταυτόχρονη απόβαση σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί . Αυτό είναι το σχέδιο του τουρκικού γενικού επιτελείου εδώ και πολλά πολλά χρόνια άλλωστε.

Με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε δεσμεύονται όλες οι περιοχές στην χερσόνησο του Τσεσμέ απέναντι από την Χίο μεταξύ 30 Απριλίου και 10 Μαΐου. 

Συγκεκριμένα εκδόθηκαν οι ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με άλλες αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.



Η τελική της φάση θα γίνει παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Η Άγκυρα έχει κινητοποιήσει αριθμό μαμούθ άνω των 8.500 στρατιωτών  και 50 μεταφορικών και επιθετικών ελικοπτέρων.

Έγκυροι Έλληνες αμυντικοί αναλυτές τονίζουν ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οφείλουν και θα είναι πανέτοιμες , ενόψει της τουρκικής άσκησης , κατά την διάρκεια της οποίας μπορεί να …δούμε πολλά και …διάφορα από  τους  νεο-οθωμανούς  στο Αιγαίο λόγω της ταυτόχρονης τουρκικής ναυτικής άσκησης  Deniz Kurdu 2018.  


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου