Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!



«ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, PSI ΚΛΠ. 

ΒΙΝΤΕΟ




Μητρόπουλος – Λαβδιώτης

Σημ. Οίμου- Αθήνας
Αν είστε ακουστικοί τύποι, μπορείτε να παρακάμψετε το «σεντόνι»
και να πάτε κατευθείαν στην ακρόαση της εκπομπής στο ακουστικό βίντεο στο τέλος της ανάρτησης...

«ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», καθαρή έξοδος, μνημόνιο, PSI κλπ

Ακούω τον πρωθυπουργό ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, τελειώσαν τα βάσανα, καθαρή έξοδος κλπ Τι είναι αυτά ; Συνεχίζει το ίδιο βιολί της παραπληροφόρησης


Ειναι αδιόρθωτοι, μπαίνουμε στη πιο σκληρή φάση. Η φάση θα είναι ότι θα ισχύουν όλα τα μνημόνια, γι΄αυτο του είπανε προχτές ότι ανέλαβε ευθύνη ιδιοκτησίας του προγράμματος, εννοούσαν του μνημονίου, αλλά θα έχουμε δανεισμό.

Οχι το φθηνό δανεισμό της ΕΚΤ και του ESM αλλά θα έχουμε σκληρό δανεισμό που θα είναι της αγοράς Ετσι είναι τα δύσκολα ζητήματα και πιστεύω οτι θα δυσκολευθεί πολύ η πατρίδα μας. Θα έχουμε και διπλή επιτήρηση : η μια θα είναι των θεσμών που θελουν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους και η άλλη των αγορών.


Να συμπληρώσω εγώ: να διασφαλίσουν τα χρήματα τους, να μας αρπάξουν ότι έχει απομείνει διότι τα χρήματά τους τα έχουνε πάρει, τα παίρνουνε, στην ουσία δεν έρχεται τίποτα γιατί όσα εγκρίνουν τα κρατάνε για τους τόκους, και οι δικοί μας προσπαθούν να τους διευκολύνουν, για να πάρουν ακόμα και αυτό που δεν έχουν σκεφτεί οι από έξω να πάρουνε τους βοηθάμε εμείς: Παρτε και αυτό, το ξεχάσατε !


Εχετε δίκιο γιατί επαναλαμβάνω ότι οι αγορές είναι ένα χάος που περιμένει να σου πάρει τα περισσότερα με τις σκληρότερες προϋποθέσει. Ο δανεισμός θα ειναι τουλάχιστον διπλάσιος από αυτό που μας έδωσαν οι δανειστές.


Ειναι επιτυχία αυτή;; Να έχουμε και μνημόνια και να έχουμε και τις αγορές να μας δανείζουν με 3%, 3,5% και 4%; Εδω είναι η αντίφαση και προσπαθεί κυβέρνηση να οικοδομήσει ενα αφήγημα το οποίο έπαθε στραπάτσο πιστεύω προχτές στη Βάρνα σύμφωνα με δικές μου ασφαλήεις πληροφορίες


Δηλαδή ;


Δηλαδή ότι του είπαν, πάρε πίσω το ολιστικό πρόγραμμα που υπέβαλες, δεν μπορείς να πας μόνος σου χωρίς ισχυρή εποπτεία του είπανε, θα έχεις μέτρα και μετά και θα έχεις και περικοπές αν έχεις δημοσιονομικές αποκλείσεις ή παρεκκλίσεις


Για παραισθήσεις του είπανε ή μόνο για παρεκκλίσεις;


Βεβαίως, γιατί θα δουλέψει ο δημοσιονομικός κοφτής αυτομάτως


Αυτό θα ειναι το τοπίο μετά τον Αύγουστο !

 Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ότι σημειώθηκε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 4% για το 2017 (εν σχέσει με το 3,5% των μνημονιακών προβλέψεων), η κυβέρνηση πανηγυρίζει λέγοντας ότι η οικονομία …υπερ-αποδίδει! 

Και αρμόδιοι ευρωπαϊκοί παράγοντες έσπευσαν να ισχυριστούν ότι «έχουμε καλά νέα από την Ελλάδα».Όλοι όμως παραλείπουν να αναφέρουν από πού προέρχεται το πλεόνασμα αυτό, «το πλεόνασμα του αίματος», σε μια καθημαγμένη χώρα.

 Κατ’αρχήν σχηματίζεται από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τού Δημοσίου προς τους ιδιώτες που υπερβαίνουν τα 3,3 δις ευρώ. 
Δεύτερη πηγή τού πλεονάσματος είναι η παρακράτηση εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων, η έναρξη χορήγησης των οποίων εκκρεμεί εδώ και αρκετά χρόνια. 

Το πλεόνασμα αυξάνουν επίσης η μη έγκαιρη καταβολή των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα Νοσοκομεία και άλλους φορείς δημοσίου συμφέροντος και ασφαλώς η τραγική απομείωση των δημοσίων επενδύσεων και των αμυντικών δαπανών.κλπ κλπ


Στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τον λαό, κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν καθημερινά ότι βαδίζουμε ολοταχώς και ασφαλώς σε καθαρή έξοδο. Και ότι τον προσεχή Αύγουστο τελειώνουμε τάχα με το Μνημόνιο! 

Αποκρύπτουν ότι μόλις προχθές ψηφίστηκε και ο 700στός μνημονιακός νόμος 4529/2018, οι διατάξεις του οποίου, μαζί με τις χιλιάδες άλλες μνημονιακές διατάξεις όλων των εφαρμοστικών νόμων των Μνημονίων, θα ισχύουν και θα ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό για πολλές δεκαετίες. κλπ κλπ

Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική και πολύ διαφορετική διότι όπως γνωρίζετε, η κατάσταση για την χώρα μας έχει μεταβληθεί άρδην ήδη από το 1981, από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αντιληφτήκαμε τι ακριβώς είχε συμβεί, με αποτέλεσμα να καταστραφεί αυτό που αναφέρατε προηγουμένως , η βιομηχανική παραγωγή και η πρωτογενής παραγωγή που αφορά τον γεωργικό τομέα λόγω των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στην συνέχεια φυσικά επεκράτησε μεγάλος πληθωρισμός.

 Αν θα θυμάστε πιο μπροστά, το 1981 είχαμε περίπου 25% πληθωρισμό και επειδή δόθηκαν επιδοτήσεις στον αγροτικό τομέα άρχισε από εκεί η καταστροφή της γεωργικής παραγωγής και στην συνέχεια με την ένταξη της χώρας το 1992 με την περιβόητη συνθήκη του Μάαστριχτ, όπου εκεί παραδόθηκε η νομισματική εξουσία της χώρας – αυτό ήταν το πρώτο προαπαιτούμενο.

Και απλώς θα σας υπενθυμίσω ότι στην Ελληνική Βουλή το καλοκαίρι του 1992 που ψηφίστηκε από 286 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου η περιβόητη αυτή συνθήκη που παρεδίδετο η νομισματική κυριαρχία της χώρας σε έναν φορέα ο οποίος δεν είχε ύπαρξη ως τότε, την παραδίδαμε κάπου στο αόριστο, δηλαδή στην Ε. Ε. ενώ δεν είχε ιδρυθεί ακόμη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν γνωρίζανε ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνθήκης, το ίδιο πράγμα δεν γνωρίζανε φυσικά και οι Έλληνες πολίτες.

Το ίδιο πράγμα δεν γνωρίζουν ακόμα σήμερα, ψηφίζουνε μνημόνια και δεν τα έχουνε διαβάσει, και όταν ρωτήθηκε υπουργός, υπουργός ρωτήθηκε, το χεις διαβάσει; Όχι λέει, γιατί;,.. ο κ. Χρυσοχοίδης, γιατί, λέει, είχα άλλα πράγματα να κάνω , τι είχες να κάνεις ; κυνηγούσα την τρομοκρατία, έχω τα video τους.

Δηλαδή γελοιότητες , κυνηγούσε, ήταν υπουργός τότε Δημόσιας αταξίας , και κυνηγούσε την τρομοκρατία, κυνηγούσε να πιάσει τους τρομοκράτες και δεν μπόρεσε να διαβάσει τα μνημόνια, και τα ψήφισε και αυτός και όλοι οι όμοιοι του, οι συνάδελφοί του εννοώ. 

Αυτή είναι η τραγωδία της χώρας , ότι και τότε οι πολιτικοί δυστυχώς βλέπανε τα πακέτα De Lor, τα θυμάστε, – πως δεν τα θυμάμαι – και όπως αναφέρατε και στο παρελθόν – De Lor και Santer, έτσι – και είχαν ορθάνοιχτα τα μάτια εκεί και ταυτόχρονα , γιατί το 2o στάδιο ήταν το επώδυνο, της συνθήκης του Μάαστριχτ, διότι η συνθήκη του Μάαστριχτ είναι η συνθήκη των συνθηκών, εκεί βασίζονται όλες οι μεταγενέστερες συνθήκες της λεγόμενης συνθήκης του Μάαστριχ του Άμστερνταμ του 1997 με το περίφημο σχέδιο της οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης , δήθεν ανάπτυξη, και στη συνέχεια φυσικά επάνω εκεί δομήθηκε και η τελευταία συνθήκη, η συνθήκη της Λισαβόνος του 2007. 

Τότε όμως παραδώσαμε την νομισματική κυριαρχία, ήταν το 2o στάδιο το ’94, οπότε η τράπεζα της Ελλάδος , από τράπεζα της Ελλάδος πραγματικά έγινε ένας ανεξάρτητος φορέας ο οποίος δεν δανειοδοτούσε έκτοτε το Ελληνικό δημόσιο για οποιαδήποτε ανάγκη, ταυτόχρονα για να μπούμε μέσα μας επιφορτώσανε ένα ποσό περίπου. 

Αυτά που σας λέω είναι γραμμένα σε ένα βιβλίο το οποίο εξέδωσε η ΤτΕ το 2001, στην έκθεση του προς το Βroοkings και ονομάζεται «Επιδόσεις και Προοπτικές της Ελλάδος», είναι ένα μεγάλο βιβλίο 750 σελίδων στο οποίο εξιστορεί όλη την χρονική εξέλιξη της Ελλάδος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση,

Και εκεί υποχρεώσανε την χώρα μας – γιατί η ΤτΕ είχε δυο λογαριασμούς και ως τότε τα δανεικά, στο 2o λογαριασμό υπήρχαν χρέη του Ελληνικού δημοσίου της τάξεως των ΔΡΧ 3,5 δις τότε , και αυτά ενώ κανονικά μια κεντρική τράπεζα έχει τον τρόπο να διαγραφούν διότι μια κεντρική τράπεζα δημιουργεί το χρήμα (όπως γνωρίζετε) από το τίποτα, αυτή έχει την εξουσία και δημιουργεί το χρήμα από το μηδέν. 

Αυτά όμως προστεθήκανε στο δημόσιο χρέος και τότε το χρέος, το ‘ 94, το ελληνικό δημόσιο χρέος χτύπησε 114% η σχέση του με το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ). 

Έκτοτε αρχίζει το πρόβλημα διότι έπρεπε εμείς να ακολουθήσουμε τον λεγόμενο μηχανισμό νομισματικών ισοτιμιών, θα θυμάστε το ECU, και έπρεπε να έχουμε υψηλά επιτόκια, και ως αποτέλεσμα καταστρέψαμε όλη την βιομηχανική βάση. Θυμάστε τι έχει πει ο τότε ιδιοκτήτης της ΙΖΟΛΑ, ο κ. Εεε ακριβώς για αυτό σας τόπα. Δράκος, ότι “η Εθνική με κατέστρεψε”.


(wils 48:16) Τώρα ξέρεις που με πήγες; Με πήγες αγαπημένε μου φίλε Σπύρο στο 1980 μόλις είπες τη λέξη αυτή. Διότι το 1980 ήταν ο τελευταίος χρόνος – το ’81 βγήκε ο Ανδ. Παπανδρέου που κυβέρνησε, ο Θεός να τη κάνει κυβέρνηση, καίγανε την Αθήνα, καίγανε την Ελλάδα, καίγανε τα πάντα, και τότε, μέσα σε λίγους μήνες, μέσα σε 2-3 μήνες, κατέστρεψαν τις μεγαλύτερες και διεθνείς εταιρείες, μεγαλύτερες υγιείς Ελληνικές βιομηχανίες.

 Και από ότι θυμάμαι ήταν η ΙΖΟΛΑ, ο ΠΙΤΣΟΣ, η ΕΣΚΙΜΟ, εταιρείες δηλαδή που πουλούσανε σε όλο το πλανήτη τα προϊόντα τους, πήγαινες στη Γερμανία σε μαγαζί μέσα και εύρισκες ψυγεία ΠΙΤΣΟΣ και ΕΣΚΙΜΟ και ΙΖΟΛΑ.

 Έκαψαν την Πειραϊκή Πατραϊκή, το ΑΙΓΑΙΟ, τη ΧΡΩΠΗ, την ΠΥΡΚΑΛ, το ΜΙΝΙΟΝ , τον ΚΑΤΡΑΤΖΟ, τον ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ, τον ΚΛΑΟΥΔΑΤΟ, σε μήνες μέσα, δεν αφήσανε τίποτε, την ρημάξανε την Ελληνική οικονομία, ρημάξανε την Ελληνική βιομηχανία. 


Ποιοι; Οι γνωστοί, οι γνωστοί άγνωστοι , αυτοί που θέλανε να παραδώσουνε την Ελλάδα γυμνή και χωρίς εσώρουχο, να την παραδώσουνε γυμνή και ξεβράκωτη στα ξένα συμφέροντα. Στα ξένα κοράκια, στα κοράκια, γιατί και εδώ υπήρχανε κοράκια που και αυτά ήτανε μια χαρά, μαύρα-μαύρα κοράκια, έτσι; 

Αλλά έχουμε τα Ελληνικά, έχουμε και τα ξένα. Την παρέδωσαν την Ελλάδα φτωχή, γονατιστή και πεινασμένη, κατεστραμμένη, από βιομηχανίες εννοώ, από βιομηχανίες, τράπεζες, ιδιωτικοποιήσανε την τράπεζα την Εμπορική, την κρατικοποιήσανε, μια χαρά πήγαινε ο Ανδρεάδης , τον έβαλε στο σημάδι ο άλλος ο Εθνάρχης και του άλλαξε τα φώτα, κατέστρεψαν τα πάντα, δεν άφησαν τίποτε. Βάλαμε μια συνέντευξη του Σοφιανόπουλου της ΠΥΡΚΑΛ, του φοβερού αυτού ανθρώπου και επιστήμονα ο οποίος λέει συγκλονιστικά πράγματα για όλους. 

Για όλους αυτούς.
 Για όλους αυτούς που την κυβέρνησαν , την διέλυσαν και την φτάσανε σε αυτή τη σημερινή κατάσταση , βρίσκοντας και τους τελευταίους πρόθυμους, τους τελευταίους, δεν υπάρχουν άλλοι πια, άμα τελειώσουνε και αυτοί, μετά θα φοβάται πια, ότι θα ακολουθήσει θα φοβάται οποιοσδήποτε να ξαναπαίξει το ίδιο παιγνίδι. Θυμηθείτε το, θα φοβάται ο οποιοσδήποτε διότι δοσίλογοι υπάρχουν πάντα, υπάρχουν κάτι video φοβερά, «οι δοσίλογοι της κατοχής», βάλτε τα να τα δείτε, να ακούσετε, οι γόνοι τους που κυβέρνησαν και κυβερνάνε την Ελλάδα γίνανε πρόεδροι του ΣτΕ , πρωθυπουργοί, πρωθυπουργοί, πρόεδροι από εδώ, πρόεδροι από κει, αυτοί κυβέρνησαν, αυτοί κυβερνάνε οι ίδιοι άνθρωποι , θα φοβούνται όμως με όλα αυτά που θα ακολουθήσουν. 


Συγνώμη Σπύρο, μου έδωσες τη πάσα να θυμηθώ ότι όλα αυτά, που κάψανε και κατέστρεψαν και απαξίωσαν ολόκληρη την Ελληνική βιομηχανία και την αγροτική παραγωγή την διέλυσαν με τα επιδόματα και τις επιδοτήσεις, επιδοτούσανε τους παραγωγούς για να πετάνε τα πορτοκάλια τους , φανταστείτε, να πετάνε τα ροδάκινα αντί να κάνουνε βιομηχανίες κονσερβοποιίας και να τα στείλουνε σε όλο το πλανήτη που πεινούσε και πεινάει ο πλανήτης , τα πετάγανε για να πάρουν επιδοτήσεις και γλυκαθήκανε οι δικοί μας οι «μήτσοι» …. 

Μπράβο – μπράβο, τα μεγαλύτερα λεμονοδάση, οδηγούσες στη Πελοπόννησο και περνούσες από εκεί από το Αίγιο και μοσχομύριζε 30-40 χιλιόμετρα από τις λεμονιές. Και δεν υπάρχουν τώρα λεμόνια, φέρνουν από την Αργεντινή, σκόρδα,… μου φέρανε τις προάλλες ένα φάκελο κάποιας εταιρίας , θα το θυμηθώ να το διαβάσω, να το φέρω εδώ, φάκελος κατεψυγμένων προϊόντων, πήρε η νοικοκυρά τα κατεψυγμένα από μέσα και της έμεινε ο φάκελος και μου τον έφερε. 

Πάρτε αυτό μου λέει και διαβάστε, τι προϊόντα περιείχε μέσα αυτός ο φάκελος που αγόρασα από μια εταιρία που λέγεται ΕΛΟΜΑ, και λέει, άνηθος από την Σλοβενία, μαϊντανός από την Κροατία, έλεγε χώρες προελεύσεως, δεν είχε τίποτε μα τίποτε από την Ελλάδα, σκόρδα από τη Κίνα, και έχουμε τα καλύτερα σκόρδα στον Έβρο. Το καταλάβατε;


Συνεχίζει κάποια συζήτηση , πάντα σχετική ……. 


(Λαβδιώτης 55:22) Κοιτάξτε, είναι πολλά θέματα διότι τώρα η χώρα μας περνάει την χειρότερη οικονομική κατάσταση , αυτά τα δείχνουν οι αριθμοί, τα ζείτε και τα ζούμε όλοι μας, όπως γνωρίζετε σε πραγματικούς αριθμούς το οικονομικό επίπεδο της χώρας έχει γυρίσει 15 χρόνια πίσω,βρισκόμαστε ακριβώς στο 2003με το ίδιο ακαθάριστο Εθνικό προϊόν περίπου που ανέρχεται στα 175 δις μόνο. 

Αλλά πρέπει να αντιληφθούμε τι σημαίνουν στην πραγματικότητα πλεονάσματα, εδώ έχουμε ορισμένους οικονομικούς νόμους οι οποίοι ισχύουν όχι μόνον στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Για να πετύχει μια χώρα πλεόνασμα όταν το διεθνές ισοζύγιο πληρωμών είναι αρνητικό, υποχρεωτικά για να επιτευχθεί, … και αυτά που είπατε προηγουμένως με τον κ. Μητρόπουλο, αυτό το πλεόνασμα, πρέπει υποχρεωτικά στην νομισματική οικονομία να επιτευχθεί μόνο με αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα. Και ο ιδιωτικός τομέας είναι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.


Δεν υπάρχει άλλος τρόπος , διότι στη σημερινή εποχή όλα είναι πληκτρολογήσεις αριθμών μέσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Και από τη στιγμή που η χώρα δεν εξωτερικό εμπόριο το οποίο Να της δημιουργεί ένα πλεόνασμα όπως στη Γερμανία η οποία απλώς – το επισημαίνω – ότι το πλεόνασμα της Γερμανίας του εξωτερικού της εμπορίου του 2017 ανήρχετο σε 253 δις €.– δεν ξέρουνε τι να τα κάνουνε –ακριβώς, εκεί λιμνάζουνε τα χρήματα οπότε οι Γερμανοί δεν έχουνε κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν στη ζώνη του euro διότι η Ελλάδα αποτελεί ένα βαρίδιο για αυτούς όσο αφορά την διεθνή συναλλαγματική αξία του euro.

 Και ως αποτέλεσμα επιθυμούνε να έχουνε την Ελλάδα δέσμια, να πληρώνει τους τόκους των δανείων τα οποία τα δάνεια αυτά δεν διατεθήκανε στην Ελληνική οικονομία. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους ακροατές της εκπομπής σας κ. Wills. Και γιατί δεν διατεθήκανε; 

Απλώς ας κάνουν μία πρόσθεση των τριών μνημονίων, που όταν λέμε μνημόνια, είναι δανειακές συμβάσεις. Απλώς τα μνημόνια είναι τα λεγόμενα προαπαιτούμενα, οι λεγόμενες αιρεσιμότητες τις οποίες θέτουν οι δανειστές ως προϋπόθεση για να δοθούν οι δόσεις των δανείων. Και στην προκειμένη περίπτωση της Ελλάδος ήτανε τα άκριτα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί και ισοπέδωσαν την Ελληνική οικονομία.


Τώρα, έχουμε ένα σύνολο τριών μνημονίων των οποίων το ποσόν ανέρχεται στα 326 δις. Δηλαδή το 1o μνημόνιο όπως θα θυμάστε, πρέπει να θυμάστε – βεβαίως – υπογράφτηκε το Μαΐο του 2010 ήταν 110 δις. Στη συνέχεια είχαμε το 2o μνημόνιο με το περιβόητο PSI των 130 δις το οποίο υπογράφτηκε από την Ελληνική βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, ήταν ακριβώς τότε κ Wills το κέντρο της Αθήνας που είχε πάρει φωτιά γιατί το διαισθάνθηκε ο Έλληνας ότι κάτι κακό συμβαίνει , στις παραδόσεις του λαού και στην ηθική υπόσταση αυτής της χώρας, και αυτά δεν ήτανε πράκτορες, αν δείτε το τι καταστροφή έγινε και τι δύναμη έπρεπε να προωθηθεί για να σπάσουν αυτά τα μάρμαρα , να γίνουν φωτιές, είναι ακριβώς μία υπενθύμιση του Lebon – ήτανε οι γνωστοί άγνωστοι, ήτανε μέσα και πράκτορες, ήτανε μέσα και μισθοφόροι, θα σου πω εγώ στοιχεία ιδιαιτέρως.


Και πράκτορες , .. οι κουκουλοφόροι με τις … αυτές, σπάσανε όλα τα μάρμαρα στο Πανεπιστήμιο και στην Εθνική βιβλιοθήκη, εκείνες τις ομορφιές που έχουνε κάνει ακόμα και τα μάρμαρα που κάνανε στη κάθοδο του ΜΕΤΡΟ ήταν το ίδιο, αν περάσετε θα το δείτε στην οδό Πανεπιστημίου, με τα μάρμαρα, τα γλυπτά, τα καταπληκτικά του κλιμακοστασίου της Εθνικής βιβλιοθήκης και τα΄χουνε ρημάξει με βαριοπούλες και γράφανε με γράμματα, Λατινικά γράμματα, στους τοίχους και τα λοιπά, δεν ήτανε Έλληνες αυτοί. Έτσι; Ήτανε συμπαραστάτες των Ελλήνων, εισαγόμενοι, του είχαν φέρει απέξω.


Κοιτάξτε πως ξεκίνησε, η όλη ιστορία, θα θυμάστε για το 2012 το , διότι αυτές οι διαδηλώσεις γινότανε με βάση το συναίσθημα, δεν είχαν κατανοήσει ακόμα δυστυχώς οι Έλληνες τι σημαίνει μνημόνιο. Διαισθανότανε ότι έρχονται μαύρες μέρες. 

Και ως αποτέλεσμα εκδηλωθήκανε με αυτό τον τρόπο , αλλά δεν μπορούσανε ποτέ να διανοηθούνε ότι πίσω από αυτή την όλη ιστορία η οποία τους έλεγε ότι έρχονται τα πακέτα για να σώσουν την Ελλάδα από την χρεωκοπία, ποια πακέτα; 

Δεν ήρθε κανένα πακέτο , αφού τα ξέρεις,….. ακριβώς για αυτό αναφέρομαι, και προσπαθώ να προχωρήσω σταδιακά από τα 110 στα 130 με το PSI η οποία ήταν η μεγαλύτερη μπλόφα σωτηρίας της χώρας από τη χρεωκοπία, συν τα 86 δις του Αυγούστου του 2015 μας κάνουν ένα σύνολο 326 δις. 

Τώρα, το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008 ήτανε 263 δις. Πως είναι δυνατόν μια χώρα με ένα δημόσιο χρέος – αυτό τον αριθμό που σας αναφέρω, 263 δις είναι επικαιροποιημένο, και η EUROSTATτο αναγνωρίζει και το Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι αριθμός τον οποίο τον βγάζω εντελώς από το μυαλό μου.

 Αυτά είναι τα στοιχεία και κανείς μπορεί να τα ελέγξει . Τώρα, πως μια χώρα με 263 δις χρέος, χρειάστηκε να δανειστεί επιπρόσθετα 326 δις και ταυτόχρονα να καταστραφεί όλη η οικονομία και να φτάσουμε στο σημείο αυτό που αναφέρατε προηγουμένως , της μετανάστευσης, της ανεργίας, της μιζέριας και της φτωχοποίησης της χώρας, ας το βάλουν στο μυαλό τους οι ακροατές σας.


(Wills 1:03:40) Να σου πως και εγώ ένα στοιχείο λοιπόν, πόσα δισεκατομμύρια πήραμε και δεν έχει δει προκοπή η Ελλάδα; 


–326δις, αυτά είναι επίσημα, τα υπογράψανε. Είναι και παραπάνω αλλά αυτή τη στιγμή αναφέρουμε για τις επίσημες δανειακές συμβάσεις. 


-Από πότε μέχρι πότε ; 


-Από το ’10 μέχρι το ’15. 


–Μάλιστα, .. άκου λοιπόν τώρα επειδή έχω και εγώ κάποια στοιχεία, στις τράπεζες, επειδή οι τράπεζες έχουμε νομίζω συμφωνήσει πάνω σε αυτό , ότι έχουνε τεράστιο μέρος της ευθύνης της καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας.


–Βεβαίως, αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία.


-Έτσι,… μπράβο, δεν τα λέμε ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε έχουμε καμία εμπάθεια με τις τράπεζες. Οι τράπεζες λοιπόν μέχρι και σήμερα έχουνε λάβει τις κάτωθι εγγυήσεις και τις οποίες έχουνε ρευστοποιήσει, γιατί ακούω κάποιους, κάποιους που ασχολούνται με τα οικονομικά και τα λοιπά και λέει, τι πήρε λέει; εγγυήσεις πήρε του Ελληνικού δημοσίου. 


-Εννοείτε τους αυτοαποκαλούμενους οικονομολόγους..;


-Έτσι, και εγώ επειδή δεν θέλω να το παίζω οικονομολόγος για αυτό μιλάω με σένα και με κάποιους άλλους ανθρώπους, πάνω στα οποία θα μιλήσουμε τώρα, στη συνέχεια της εκπομπής μας, δεν έχουμε άλλο καλεσμένο, είμαστε μόνοι μας αγαπητέ Σπύρο.

 Οι τράπεζες λοιπόν που έχουν λάβει μέχρι τώρα τις εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου και τις οποίες έχουνε ρευστοποιήσει, το λέω για να τα ακούνε και αυτοί που κάνουν το κορόϊδο και λένε οι καημένοι οι τραπεζίτες χάσανε τις τράπεζες τους,έχουνε πάρει 93 δις, έχω μπροστά μου και τα ΦΕΚ, δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας , από το Δεκ. 2008 μέχρι τον 5ο του 2011.

 Πήρανε στις 9/12/2008 23 δις, οι τράπεζες, τα οποία έχουν πάει,… δεν ξέρω που, έχουν πάει για διακοπές, στις 6/5/2010 πήραν άλλα 15 δις, στις 3/9/2010 άλλα 25 δις, στις 18/5/2011 άλλα 30 δις, ΣΥΝΟΛΟ 93 δις. 

Αυτά τα λεφτά ήτανε για να δοθούν σε στεγαστικά δάνεια και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να τονωθεί η αγορά. Έτσι; Αυτά τα 93 δις δοθήκανε για να πέσουν στην αγορά. Όχι μόνο δεν έπεσε ούτε ένα δισεκατομμύριο, τα πήρανε οι τραπεζίτες, τα αγκαλιάσανε ας πούμε, τα προφυλάξανε μη τυχόν τα πάρει κάνας άλλος, τα πήρανε τα 93 δισεκατομμύρια και όχι μόνο δεν έπεσε ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα ευρώ σιδερένιο,… έτσι ,. όχι 5 ευρώ και 10 χάρτινα, ούτε ένα ευρώ δεν έπεσε στην αγορά.


–Αν μου επιτρέπετε κ . Wills σε αυτό το σημείο, αντιθέτως μειώθηκε, αυτό θα έλεγα, αυτός είναι ο Νόμος 3723 το οποίο ρητώς αναφέρει ότι για τις επιπτώσεις της λεγόμενης χρηματοπιστωτικής κρίσης – ήταν ο πρώτος νόμος του 2008, στις 9/12/2008, μπράβο, ήταν υπουργός ο Αλογοσκούφης, μάλιστα, μάλιστα, μάλιστα, — και αμέσως, αμέσως – για αυτό λέω ότι είναι μια συμμορία όλοι–, και αμέσως,… μα το χειρότερο εδώ είναι, ότι αμέσως σε ένα μήνα, λιγότερο από ένα μήνα την 7η Ιανουαρίου 2009 παραιτήθηκε και άφησε τότε τον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή με αυτή τη βόμβα στο χέρι του και δεν ήξερε τι να κάνει και έτσι προχώρησε η πρώτη παροχή χρημάτων 28 δις τον Μάρτιο του 2009 η οποία ακριβώς έτσι όπως τα λέτε είναι γιατί υπάρχουν όντως όλα τα ΦΕΚ, αλλά ταυτόχρονα αυτές δεν ήταν εγγυήσεις υπό την έννοια που είναι κατανοητό , δηλαδή ότι εγώ έχω ένα πρόβλημα και έρχεται ο Κώστας ο Wills και μου δίνει,… και βάζω το σπίτι μου για υποθήκη και ταυτόχρονα η αξία του σπιτιού πέφτει οπότε η διαφορά πρέπει να την καλύψει αν έχει υπογράψει ως εγγυητής ο κ. Wills θα την πληρώσει ο κ. Wills, στην προκειμένη περίπτωση οι τράπεζες δεν είχανε καθόλου μετοχικό κεφάλαιο , δηλαδή τα λεγόμενα ίδια κεφάλαια, είχανε πάθει τη ζημιά από το 2008, για αυτό ήτανε,.. και τα δάνεια που δίνανε ήτανε παράνομα διότι δεν είχανε κεφαλαιακή επάρκεια, ναι, αλλά εδώ έχουμε το γεγονός ότι αναγκάστηκε το κράτος, μα και για αυτό από το 1ονόμο λέει ρητώς και το υπουργείο οικονομικών, το οποίο το επιβεβαιώνουν στην συνέχεια οι εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του απολογισμού και ισολογισμού των κρατικών προϋπολογισμών ότι αυτά ήτανε κατευθείαν χρήματα του κράτους, ήταν δηλαδή δάνεια τα οποία έπρεπε να δοθούνε στο Ευρωπαϊκό Σύστημα και στην ΕΚΤ, να τα κρατήσει το λεγόμενο ως collateral, ως εγγύηση για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις τράπεζες . 

Ναι, .. Αυτά τα χρήματα παγιδευτήκαν μέσ’ το σύστημα και ταυτόχρονα επαυξηνόταν γιατί μετά το 2011 αυτά φτάσανε στα 180 δις.

Πήρανε 93 (δις) μέχρι το 2011 και μετά, από τον Δεκέμβριο πάλι του ’11, με το νόμο 4031 πήραν άλλα 60 δις και σε 2 μήνες, σε 3 μήνες παίρνουν άλλα 30 δις. με το Νόμο 4056 και σε άλλους 5 μήνες παίρνουν με το Νόμο 4079, παίρνουν άλλα 40 δις., Ελληνικέ Λαέ ακούς πως σου πίνουνε με καλαμάκι το αίμα; Με καλαμάκι, με μπουρί από σόμπα. 

Διότι αυτά στο κράτος δεν έχει βάλει την υπογραφή του σαν εγγυητής τα δάνεια που πήραν οι τράπεζες αλλά προχώρησε σε έκδοση ομολόγων, κατευθείαν, ζεστό χρήμα, έτσι, χαίρομαι που συμφωνείτε, εε,.. βεβαίως, αυτή είναι η πραγματικότητα, εσείς και ο συντάκτης του χαρτιού που έχω στα χέρια μου, ο κ. Σαρρής, χαίρομαι.


Αν θα δείτε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε παρέμβαση με τις λεγόμενες διαδηλώσεις διότι ήτανε μέσα στους προϋπολογισμούς κονδύλια πολύ μεγάλα, δεκάδες δισεκατομμυρίων τα οποία ήτανε εκτός προϋπολογισμού και τα βάζανε στους λεγόμενους λογαριασμούς τάξεως, λογαριασμός τάξεως λογιστικώς είναι εκτός και των επισήμων στοιχείων του κράτους και έκανε διαδήλωση επίσημα οπότε αναγκάστηκε το 2011 ο τότε υπουργός οικονομίας , και γνωρίζετε ποιος ήτανε, ο Γιάννης ο, .. πως τον λέγανε; Παπαθανασίου;;; όχι, ποιος; το ’11 ποιος ήτανε; ααα το ’11, συγνώμη, συγνώμη, συγνώμη, το ’09 τέλειωσε ο Παπαθανασίου, ναι, το ‘ 11 ήτανε ο Παπακωνσταντίνου, όχι, ποιος ;; (σιγανά) ο Βενιζέλος. 

Ο Βενιζέλος;; ναι, Μάλιστα.., γιατί το λέτε σιγά; Πες το δυνατά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος; ναι εγώ διαβάζω, .. έχω το νόμο μέσω του οποίου υποχρεούται να απαντήσει, αυτή είναι η υπογραφή του. Μάλιστα, ο ίδιος υπογράφει, στο Ελεγκτικό Συνέδριο ότι όλες οι εγγυήσεις που δοθήκανε με βάση το νόμο που προαναφέρατε, Ν. 3723, ήτανε τίτλοι του Ελληνικού δημοσίου και αυτοί οι τίτλοι δεν εμπεριέχονται στο επίσημο δημόσιο χρέος το οποίο ανακοινώνει η κυβέρνησις, και αυτών η απόφαση επάρθη από κοινού με τις Ευρωπαϊκές αρχές. Αυτά γράφουν τα έγγραφα μέσα, -βέβαια- αν θέλετε να σας τα στείλω. 


Λοιπόν, έτσι, κοιτάξτε τώρα εδώ τι γίνεται. Δηλαδή εμείς πληρώναμε για δάνεια τα οποία βασικώς ποτέ δεν ήρθαν στη χώρα, μπαίναν- βγαίναν, και ταυτόχρονα οι δανειστές τα φορτώσανε στον ελληνικό λαό και τα τοκίσανε. Με αποτέλεσμα εμείς να πληρώνουμε τα δάνεια τους με τόκο επάνω. Και ποιος ήταν ο τόκος; Τα δάνεια τους, ποιών τα δάνεια; Τα δάνεια, εμείς που δεχτήκαμε ότι είναι δικό μας χρέος. Ενώ ποιανού ήταν το χρέος; 

Το χρέος ήταν δικό τους, των Γαλλικών, Γερμανικών, Ολλανδικών– μπράβο, για αυτό ρωτώ, για να το πείτε, να το ακούει ο κόσμος, έτσι ,.. των τραπεζών,αυτό το επιβεβαιώνει – το’χουνε πει και οι ίδιοι – το επίσημο έγγραφο που κάποτε πριν καιρό είχαμε μιλήσει με το λεγόμενο Office Memorandum του ΔΝΤ. Ετσι,.. Το απόρρητο έγγραφο το οποίο το κράτησε το ΔΝΤ στην αγκαλιά του επί 3.5 χρόνια και μόλις κατέρρευσε η οικονομία παραιτήθηκε ο περίφημος, τον θυμάστε τον Olivier Blansar; 


Βεβαίως και τον Blansar θυμάμαι και τον Ren θυμάμαι, όλα τα μπουμπούκια αυτά , ε λοιπόν, ο άνθρωπος όμως ήταν έντιμος και παραιτήθηκε και βγάζει μια ανακοίνωση ότι όλα τα μέτρα αυτά που κάναμε κατέστρεφαν (η λέξη ήτανε kill) , σκοτώνανε την ελληνική οικονομία- που χρησιμοποιεί στα αγγλικά, και παραιτείται –

 Σώσαμε λέει τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και σκοτώσαμε την Ελληνική κοινωνία– μπράβο, – δεν την σκότωσαν αυτοί, οι έλληνες που την κυβερνούσανε και την κυβερνάνε την Ελλάδα την σκοτώσανε, πάμε παρακάτω – και έρχεται τώρα και τον Οκτώβριο του 2013 το διοχέτευσαν θυμάστε μέσω της Wall Street ότι τάχα διέρρευσε, για να βγάλει το Νομισματικό Ταμείο τον εαυτό του έξω από την όλη διαδικασία διότι σύμφωνα με την ειδική συμφωνία την οποία είχανε κάνει μεταξύ των ευρωπαϊκών αρχών, το Νομισματικό Ταμείο ήτανε ο λεγόμενος “Junior Partener”, έτσι, δηλαδή ο υποδεέστερος εταίρος, το κυρίαρχο όργανο ήτανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , με αποτέλεσμα να διοχετεύσει το έγγραφο το οποίο ρητώς αναφέρει ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ στην υπόθεση του 1ου μνημονίου , δηλαδή για τη διάσωση της Ελλάδος, έγινε λόγω του ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε να γίνει τότε η αναδιάρθρωση του χρέους. 

Αυτά είναι μέσα στο reporto, είναι στο εμπιστευτικό αυτό, άκρως εμπιστευτικό κείμενο που φέρει το τίτλο Office Memorandum. Δηλαδή μνημόνιο εσωτερικό του γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Λοιπόν, και ο λόγος επίσης είναι ότι , από ότι αναφέρει το report, διαφωνήσανε έξι μέλη του λεγόμενου διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ μεταξύ των οποίων ήτανε Ρωσία, Βραζιλία, Κίνα και η Ελβετία, ότι δεν πρέπει να δοθεί το δάνειο και πρέπει πρώτα να γίνει αναδιάρθρωση διότι η οικονομία θα καταστραφεί, αναδιάρθρωση του Ελληνικού δημοσίου χρέους σημαίνει επίσημη τότε χρεοκοπία, απολογισμός και τι χρωστούσε η Ελλάδα, και στη συνέχεια να γίνει η λεγόμενη, ότι χρωστούσε η Ελλάδα που βασικώς ήτανε μόνο γύρω στα 70 δισεκατομμύρια, δεν ήταν 326 που καταλήξαμε, αλλά αν γινόταν αυτό επισήμως με τους διεθνείς όρους που λειτουργεί το Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα , ήταν κατευθείαν η λεγόμενη De Jure χρεοκοπία. 

Νομικώς δηλαδή χρεοκοπούσε η χώρα και θα χάνανε τα ομόλογα τους οι Ολλανδικές, Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και το οποίο αναφέρεται μέσα στο report ότι οι χώρες αυτές , οι αντιπρόσωποι τους είπανε, ότι δεν είχανε, διατηρούσανε τις θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα.

Λοιπόν, και κλείνει το report λέγοντας ότι για να αποφευχθεί η συστημική κρίση των τραπεζών στη ζώνη του euro αποφασίσαμε να αθετήσουν τους κανονισμούς του ΔΝΤ και για πρώτη φορά στη ιστορία του ΔΝΤ δώσανε 32 φορές μεγαλύτερο δάνειο σε μια χώρα σε σχέση με την λεγόμενη ποσόστωση. Το ….κόρτο…. δηλαδή που είχε η Ελλάδα, που ήταν ένα δισεκατομμύριο, λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο.

 Και παραβήκαμε τους δικούς μας κανόνες, αλλά έπρεπε να το κάνουμε λόγω της πίεσης, διότι ο βασικός ρόλος του ΔΝΤ είναι ο τοποτηρητής ολοκλήρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος του κόσμου. Αυτή είναι η απόδειξη και τα στοιχεία τα αναφέρατε προηγουμένως και υπάρχουν .


Αυτά όμως τα αγνοεί ο κόσμος, πιστεύει ότι εμείς είμαστε μπαταχτσήδες και πρέπει να πληρώσουμε τα δάνεια.


Οι κυβερνήσεις που ξέρουνε την πραγματικότητα γιατί δεν ενεργούν έτσι ώστε να δικαιωθούμε αλλά αντίθετα δώσανε και τις τράπεζες, – τις δώσανε, δεν ξέρω πως τις δώνανε – σε ξένους , ενώ οι τράπεζες έχουν πάρει τα λεφτά, οι τραπεζίτες, γιατί ξέρω κάποιους τραπεζίτες που την κοπανήσανε, αφήσαν την τράπεζά τους και ακούω κάποιους άλλους «τους καημένους λέει τους τραπεζίτες, χάσαν και τις τράπεζες », την κοπανήσανε και γυρνάνε με τα κότερα τους, είναι κάποιοι που γυρίζουν με τα κότερα τους και απολαμβάνουνε, είναι δισεκατομμύρια αυτά, έτσι; κανένας λοιπόν δεν έχει πει καμία κουβέντα για αυτά όλα, κανένας απολύτως , και δεν τα ξέρουνε, διότι εγώ προκαλώ, επειδή μας ακούνε ειδικοί οικονομολόγοι και οικονομιστές και τα λοιπά, να έρθει όποιος έχει αντίρρηση , τώρα να με πάρει τηλέφωνο να τον βγάλω στον αέρα ή να έρθει από εδώ το άλλο σαββατοκύριακο να κάνουμε δυο – τέσσερις ώρες εκπομπές.


Μα τι αντίρρηση να υπάρχει σε αυτά τα οποία λέτε, απλούστατα ,…. – από τους συνομιλητές …μιλάει ο ένας επάνω στον άλλον,,, και τελικά μιλάει ο δημοσιογράφος και συνεχίζει,..


διότι , διότι τα λεφτά αυτά έχουν φύγει εκτός Ελλάδος, τα λεφτά αυτά τα 233 δις, — ένα λεπτό να πω ένα στοιχείο που το επιβεβαιώνει αυτό, όταν πήρανε τα δάνεια. Μετά παίρνετε το λόγο και δεν ξαναμιλώ εγώ .


Είναι γιατί θέσατε ένα άλλο πιο πολύπλοκο θέμα το οποίο ήδη αποφάνθηκε, θα μιλήσω τώρα, σημείωσε το να μη το ξεχάσουμε, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο πρόσφατα, και έχει κάνει ειδική έκθεση με τίτλο «Παρέμβαση στη Χρηματοπιστωτική Κρίση της Ελλάδος», μπράβο, και εκεί αν θέλετε να ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο για να ενημερωθεί ο κόσμος γιατί είναι ένα πολύπλοκο report 150 σελίδων.


Για να καταλάβουν λοιπόν οι ακροατές μας και στην Ελλάδα και στην Αμερική και στην Αυστραλία και σε όλο το πλανήτη Γη που μας ακούνε, οι τράπεζες όταν πήραν τα δάνεια αυτά επειδή το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού δανεισμού έχει πάει στις τράπεζες και για αυτό την κοπανήσαν οι τραπεζίτες και τις πήραν άλλοι τις τράπεζες για να χαθούν τα ίχνη, και να ξεχαστούμε να μη θυμόμαστε ποιοι φάγαν τα λεφτά. Οι τράπεζες λοιπόν είχανε στην κυκλοφορία κάποια δισεκατομμύρια σε δάνεια , σε δάνεια στεγαστικά και διάφορα δάνεια καταναλωτικά κτλ, κτλ, είχαν ας πούμε η κάθε τράπεζα 50 δις. Παίρνοντας αυτά τα δισεκατομμύρια, …


Έχουμε ακριβή στοιχεία για αυτά κ. Wills. Είναι μεγαλύτερα τα ποσά.


Ωραία, δεν έχει σημασία όμως, ναι, ναι , εγώ θέλω να πω την τακτική, πως έγινε το έγκλημα, και πως αποδεικνύεται, και πως του μπαίνει στο μάτι, του το βάζεις οποιανού έχει αντίρρηση, το βάζεις και το τρώει το χαρτί. Θα έπρεπε λοιπόν όταν η κάθε μια από αυτές τις συστημικές τράπεζες είχε σε κυκλοφορία ένα.. – εσείς οι τραπεζίτες ξέρετε πως τα λέτε αυτά, έτσι; – σε δανεισμό, 50 δις ας πούμε η Α’ τράπεζα ή μία τράπεζα, όταν πήρε αυτή την επιχορήγηση από το, όχι επιχορήγηση, συγγνώμη, όταν πήρε αυτή την ενίσχυση, την οποία έπρεπε να επιστρέψει, έτσι; σε τρία χρόνια, έπρεπε αυτά τα λεφτά κτλ, μπορώ να σας διαβάσω ακριβώς τι έπρεπε να κάνει από τα ΦΕΚ, θα έπρεπε λοιπόν από 50 δις να αυξηθεί το ποσόν αυτό το οποίο δίδεται προς δανεισμόν, από 50 δις, αφού πήρε λεφτά για να τα ρίξει στην οικονομία , για να αναζωπυρωθεί η οικονομία και η οικοδομή κτλ, έπρεπε από 50 να γίνουν 60, 70, 55 κτλ. 

Αντίθετα, αντίθετα από την ίδια χρονιά άρχισαν να μειώνονται αυτά τα λεφτά που εδίδοντο για δάνεια. Έτσι ; Πολύ απλοϊκά, πάρα πολύ απλοϊκά πήρανε τα λεφτά και αντί να τα ρίξουνε στην αγορά απέσυραν και αυτά τα κεφάλαια που είχαν, ό,τι είχαν, τα απέσυραν και αυτά από την αγορά. Συνεχίστε τώρα.


Αν μου επιτρέπεται να κάνω μία παρέμβαση με αυτά τα οποία έχουν τα επίσημα στοιχεία. Γιατί θέσατε πολλά θέματα και ιδίως το τελευταίο, με το θέμα ότι δοθήκαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε ένα εξευτελιστικό ποσόν των 723 εκατομμυρίων σε ξένες υπεράκτιες εταιρίες και άτομα τα οποία …… Τζάμπα δηλαδή τις δώσανε, έτσι;; …. ναι, ..


Κοιτάξτε τώρα τι έγινε και θα σας αναφέρω μέσα τι λέει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Αναφέρει ότι εκεί προκλήθηκε μια ζημιά στο Ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 45 δις διότι είχανε βάλει το λεγόμενο ΤΧΣ, το δικό μας , το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας να αγοράσει πρώτα τις μετοχές σε τιμές πολύ μεγαλύτερες και στη συνέχεια έγινε η κατάρρευση όταν ο Ντράκι αποφάσισε με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ και τότε που ανέλαβε ο τότε υπουργός οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης, αν θυμάστε ήταν 4 Φεβρουαρίου όταν έγινε η περίφημη συνάντηση μεταξύ του Βαρουφάκη, του Ντράκι, Ντράκι είναι ο πρόεδρος της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας. 

Εδώ, όταν τον είδανε διαπιστώσανε ότι κάτι δεν πάει καλά. Και αυτόματα την ίδια μέρα, και βάλτε αυτή την ημερομηνία γιατί από εκεί έρχεται η μεγάλη κρίση την οποία περνάμε σήμερα. Αυτόματα την ίδια μέρα μετά την συνάντηση ακυρώνουν το αποδεκτό των Ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση των τραπεζών για να πάρουν χρηματοδότηση, … από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μάλιστα..


Χτυπάει η κλήση του skype, .. από το Καναδά, .. από το Τορόντο με πήρανε , .. μιλάω στην εκπομπή, οκ ;; δεν ήξερα, .. ο γιός μου, .. ααα , . νόμιζα ότι είχαμε δώσει ομόλογα και στον Καναδά έτσι όπως το’ πες . Όχι μετανάστευσε ο γιος μου γιατί, έτσι; Εκεί που γεννήθηκε, για να βρει δουλειά. Αυτά που λέγαμε, και δεν θέλω να θέτω το θέμα σε προσωπική βάση για αυτή την τραγωδία που περνάμε όλοι.


Αυτό θέλανε, αυτό θέλουν οι κυβερνήσεις, οι Ελληνικές κυβερνήσεις θέλουνε να μην μείνει ούτε ένας Έλληνας στην Ελλάδα, αν είναι δυνατόν να ξεκουμπιστούμε όλοι, να τελειώνουμε με μας, διότι έρχονται οι μετανάστες τα αδέρφια μας, πάμε παρακάτω.


Λοιπόν, αμέσως ακυρώνει το αποδεκτό των Ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση, δηλαδή ως ασφάλιστρο για να μπορέσει να γίνει η χρηματοδότηση των τραπεζών με αποτέλεσμα να διοχετευθεί, να παγώσει όλη την τραπεζική αγορά , και να διοχετευθούν οι ανάγκες, ακούστε τώρα το blog πως είναι, οι ανάγκες των τραπεζών να διοχετευθούν σε αυτόν τον ονομαζόμενο ELA, δηλαδή το λογαριασμό έκτακτης ρευστότητος, το θυμάστε – ναι, ναι βεβαίως – ε, αυτό στοίχισε πάνω από 120 δις. 

Αυτό τι σημαίνει και γιατί το κάνανε; Ενώ πρώτα αυτά τα χρήματα τα δανειζόταν οι ελληνικές τράπεζες μέσω βραχυπρόθεσμου δανεισμού από την διεθνή αγορά, τις λεγόμενες Αγορές, που είναι άλλες τράπεζες, άλλα αμοιβαία κεφάλαια, επίσης Pension Funds , δηλαδή συνταξιοδοτικά ταμεία τα οποία δανείζουν βραχυπρόθεσμα χρήματα, πήγανε στο λογαριασμό του Δημοσίου, ούτως ώστε αν τυχόν, .. γιατί φοβηθήκανε, μη ξεχνάτε κ Wiils , λέγανε Radical Left, Ριζοσπαστική, αν βλέπατε τα report τότε νόμιζαν ότι, .. το τι γράφανε, ότι την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχουν τα σπίτια μας — μη ξεχνάτε και την Φιλανδία που ζήτησε από το Βενιζέλο και το αποδέχθηκε και εγγυήσεις, έτσι; Το θυμάστε, ναι, ναι, βεβαίως και το θυμάμαι.


Λοιπόν, οπότε όταν μεταβιβάστηκαν όλα αυτά τα χρήματα στη ΤτΕ, η ΤτΕ είχε επίσης εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο, άρα αν τυχόν γινότανε μία παύση πληρωμών τότε επιφορτίζετο αμέσως το Ελληνικό Δημόσιο με άλλα 120 δισεκατομμύρια, οπότε το κάνανε, για να παγιδεύσουν, γιατί φοβήθηκαν μη τυχόν γίνει αυτό που λέγανε τότε οι σημερινοί διοικούντες, να εξέλθουμε από τη ζώνη του euro κτλ, κτλ, λοιπόν, έκτοτε δημιουργήθηκε μια τέτοια κρίση που το Μάιο, θυμάστε, Μάιο και Απρίλιο του ’15 που δώσανε εντολή στα ασφαλιστικά ταμεία και επίσης στον ΟΤΑ να πάρουν τα χρήματα για να μπορέσουν να’χουν ρευστότητα γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις συντάξεις, έτσι , οπότε κάνει και η ΕΚΤ την ενέργεια πριν το δημοψήφισμα τότε, 5 Ιουλίου μετατράπηκε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, πριν στις 29 Ιουνίου κατευθείαν κλείνει τις τράπεζες για να πανικοβάλει και γελοιοποιήσει τον Ελληνικό λαό να τρέχει στα ATM’s για να τον ξευτιλίσει πλήρως, ότι αυτή έχει την εξουσία. Εκτοτε, αυτή η ενέργεια τι έκανε; 

Κάτι το οποίο δεν έχει γραφτεί στον Ελληνικό τύπο, αλλά ήταν η καταστροφή για πολλές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, ιδίως επενδυτάς των Ελληνικών μετοχών. Τότε σε τρεις ημέρες, και κλείνω αυτό το κεφάλαιο, σε τρεις μέρες κ. Wills χάνουν οι τράπεζες 90%. 

Κάνουν τρία απανωτά Limit Down γιατί επισήμως με τους χρηματιστηριακούς κανόνες το Limit Down είναι 30%, δεν μπορεί μια μετοχή να πάει περισσότερο από 30% ημερησίως, οπότε όπως καταλαβαίνετε ένας αν είχε 100.000 παραδείγματος χάριν επένδυση, κατευθείαν δεν μπορούσε να κάνει διαπραγμάτευση και σε τρεις μέρες πήγαιναν τα 100 σε 10. 

Αυτός ήταν ο λόγος, και τότε προχώρησε σε ειδική νομοθεσία να επιτρέψει μόνο ξένους επενδυτάς, αφού ξευτιλιστήκαν οι μετοχές και πήγαν στο πάτο να πάρουν συμμετοχή για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) και όχι σε Έλληνες ιδιώτες , αυτά είναι μέσα …???


Να σου πω άλλο ένα στοιχείο που σίγουρα εσύ επειδή είσαι σε αυτά κορυφή το ξέρεις. Αντί να δώσουνε λέει εδώ, ο φίλος μας ο Γιώργος, ο Σαρρής, αντί να δώσουν τα 93, με στοιχεία πάντα έτσι; Έχει δίπλα και τα χαρτιά προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως. Δεν εγκωμιάζω, ξέρω ότι τον εκτιμάς και σε εκτιμά βαθύτατα. 


Λοιπόν, αντί να δώσουν τα 93 δισεκατομμύρια λέει στη πραγματική οικονομία ως όφειλαν σύμφωνα με το νόμο , οι τράπεζες, προσέξτε αγαπητοί μου φίλοι τι κάνανε, αυτές είναι απατεονοτράπεζες, οι τράπεζες αγόρασαν έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή έδωσε το Ελληνικό Δημόσιο τα δισεκατομμύρια αυτά για να τα ρίξουνε στην αγορά, στη πιάτσα, για να αναζωπυρωθεί η αγορά, το εμπόριο και να μην περάσουμε τη κρίση αυτή που περνάμε και αυτοί οι αλητήριοι πήγανε με τα λεφτά αυτά και αγόρασαν έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου με επιτόκιο 4.5%, 4.8% συγγνώμη, 4.8. 

Αυτό είχε σαν επίπτωση την διάλυση της πραγματικής οικονομίας αφού οι τράπεζες χρησιμοποίησαν τη ρευστότητα αυτή ενάντια του νόμου. Έτσι; διότι ο νόμος τάδε, που είπαμε, ο 3723, ο 3845, ο 387; κλπ, όριζαν ότι αυτά πρέπει να πέσουνε για την αναζωπύρωση της Ελληνικής αγοράς, και αυτοί οι άνθρωποι, ακούτε τι κάνανε; δώσανε αμέσως τα λεφτά αυτά, μέρος των χρημάτων αυτών, και πήρανε έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου για να απομυζήσουν και τόκο από το ελληνικό δημόσιο. 

Αυτά λοιπόν αγαπητέ Σπύρο θα έπρεπε να σε πάρει εσένα και κάποιους άλλους ανθρώπους ο ειδικός εισαγγελέας , διότι θέλει και υποστήριξη, δεν μπορεί ένας εισαγγελέας να είναι και οικονομολόγος και οτιδήποτε, έτσι; και να τους πιάσουν όλους αυτούς , γιατί είπε ο Βίζερ, ο Τόμας Βίζερ, είπε, βρείτε – βρείτε αυτούς που σας κατέστρεψαν και τιμωρείστε τους σκληρά. Ο Τόμας Βίζερ, δεν το λέω εγώ.


Ναι, αυτός ο άνθρωπος είναι εντελώς ας πούμε εκτός πραγματικότητας , προσπαθεί, οκ, αυτό το παιγνίδι που παίζουνε, να επιρρίψει όλες τις ευθύνες αλλού, ναι , στους Έλληνες και να δημιουργήσει άλλη διχόνοια , διότι αυτά που είπε για τα 200 δις είναι ψευτιές!! . Μπράβο, εμείς λοιπόν μπορούμε να βρούμε ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος και να τιμωρηθεί. Όμως τι έγινε; 

Αυτοί προστατεύονται νομικώς, μη ξεχνάτε ότι αυτό, το ευρώ, δεν είναι ένα απλό νόμισμα, είναι ένας ολόκληρος πολύπλοκος μηχανισμός το οποίο βασίζεται σε ένα δαιδαλώδες θεσμικό και νομικό πλαίσιο, διότι είναι ένα ξένο νόμισμα, να μην αντιληφθεί ο κόσμος, είναι ένα ξένο νόμισμα στην χώρα σου, γιατί δεν μπορείς να εκδώσεις το χρέος σου στο δικό σου νόμισμα, και δεν χρειάζεται να πάμε πίσω στον Αριστοφάνη και στις «Όρνιθες», που ο Αριστοφάνης ήταν αυτός που πρώτος έβγαλε αυτό το νόμο, ότι όταν το νόμισμα σου, οκ, αυτό, τα δανεικά σου είναι σε ξένο νόμισμα, είναι, καταστρέφεται η κοινωνία. 

Από τότε, από μας πάλι όλα αυτά ξεκινήσαν. Και έτσι εμείς καταστραφήκαμε, διότι διχοτομεί το σύστημα αυτό τη νομισματική πολιτική από τη δημοσιονομική πολιτική, με τρόπο ούτως ώστε μια χώρα η οποία δεν έχει πλεονάσματα όπως έχει η Γερμανία από το διεθνές εμπόριο, υποχρεωτικά πρέπει να θάψει όλη την άλλη κοινωνία για να μπορέσει να ικανοποιήσει τους όρους των δανειστών . 


Άρα το πλεόνασμα που παρουσιάζουν είναι το αίμα μας . Έτσι δεν είναι;


Ναι, βεβαίως, κοιτάξτε να δείτε, αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, σε λίγο, να ξέρετε, για αυτό δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε πέραν του ’18, προσωπικώς, γιατί συνήθως δεν κάνω προβλέψεις , αλλά η κατάσταση ποια είναι; Αυτό το 3.5% πλεόνασμα σημαίνει ότι πρέπει να αντληθούνε αλλά 7 περίπου δισεκατομμύρια από τις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου και των επιχειρήσεων.

 Για να επιτευχθεί αυτό υπό τις παρούσες συνθήκας θα πρέπει σιγά-σιγά, ότι εκτός του ότι αυτό που βλέπετε που κλείνουν λογαριασμοί, κατασχέσεις σπιτιών, θα πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε και τα ποδήλατα, τα αυτοκίνητα , ώσπου τελικά θα αρχίσουμε και εμείς να πουλάμε τα παιδιά μας όπως την εποχή του Σόλωνος. Μάλιστα.


Και για αυτό νομίζω κάπου εδώ, και το γνωρίζουν αυτό το πράγμα, γιατί δεν πρόκειται να υπάρχει ελάφρυνση, για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα κατά πόσο είναι εφικτή η λεγόμενη καθαρή έξοδος. Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός κ. Wills. 

Διότι υπάρχει specific, ειδικός νόμος, ο νόμος 472 κανονισμός της Ευρωπαϊκής επιτροπής ο οποίος ψηφίστηκε το 2013 και λέει ρητώς ότι δεν μπορείς να βγεις εκτός εποπτείας εφόσον το συνολικό σου χρέος δεν έχει εκπληρωθεί κατά 75%. Αποπληρωθεί. Μπράβο. 


Δηλαδή τι 75%, εδώ πέρα το χρέος έτσι όπως εκτείνεται μέχρι το 2060,….. διακόπτεται από δημοσιογράφο


Ξέρεις τι προβλέπω; Ότι στο τέλος το χρέος αυτό θα χαριστεί στους νέους ιδιοκτήτες της Ελλάδος, δεν ξέρω αν θα χαριστεί, εμείς δεν θα’μαστε εδώ, αυτό λέω, στους εποίκους, στους εποίκους, λόγω εποικισμού και λόγω υπογεννητικότητας η Ελλάδα σβήνει και χάνεται και όλα αυτά, το ξαναλέω, ήταν τεχνιτά για να μας αποπροσανατολίσουνε, για να αποπροσανατολίσουνε την Ελληνική κοινή γνώμη και να κάνουνε όλα αυτά που κάνουνε και να παραδώσουνε τη χώρα μας σιδηροδέσμια σε άλλους, …..


Τα ξέραν όλα αυτά όμως ή είχαν πλήρως άγνοια; αν δείτε ,. …. Ναι, ναι, τα ξέρανε, όλα τα ξέρανε, άγνοια δεν δικαιολογείται, άμα έχεις άγνοια και παραισθήσεις πήγαινε σπίτι σου, είσαι επικίνδυνος . No, no, δεν είναι θέμα παραισθήσεων, έτσι λέει ο Τσίπρας, διότι έχω …. 

Και έχω συναντηθεί με ανθρώπους οι οποίοι … και δεν δημοσίως ….. και δεν είναι έτσι, δεν είναι θέμα παραισθήσεων, είναι θέμα υποθέσεων, πολλές φορές πιστεύουμε ότι αυτοί γνωρίζουν, αυτοί κοιτάζουν ένα στόχο, από ότι έχω εδώ στα τα 9 χρόνια που είμαι σε αυτή τη πορεία, ok; του Εθνικού Νομίσματος που είναι η μόνη λύση, η μόνη, δεν υπάρχει καμία άλλη, αυτή τη πρώτη ερώτηση πάντοτε και εκεί που πήγαινα και όταν συναντηθήκαμε ήταν μία κ. Wills, ok; αν χάσαν την εξουσία, γιατί χάσαμε την εξουσία, αν ήταν στην εξουσία, πως θα διατηρήσουμε την εξουσία. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία. εντάξει;


Άκου τι λέει ο κ. Τσίπρας, άκουσε τον. Βάζει το ηχητικό ,…


« Τώρα μπορώ να παραδεχθώ ότι είχα την αυταπάτη ότι η Ευρώπη θα είναι πιο ελαστική . Τώρα πιο ώριμα είμαι υποχρεωμένος αυτή την πραγματικότητα να την εντοπίσω, να την διαγνώσω»


Μάλιστα, έχει και άλλα, βρες και τα άλλα, με τις αυταπάτες . Ακούς εσύ; Με αυταπάτες κυβερνάνε, με αυταπάτες.


Μη περιμένετε, αυτά τα θέματα τα οικονομικά αν δεν συμπληρώσεις το 50ο έτος της ηλικίας σου και μελετήσεις από την αρχή όλα επί δεκαετίες είναι αδύνατον να τα συλλάβεις, όχι μόνον ένας άνθρωπος στην ηλικία των 40 ετών που δεν είχε σχέση με αυτά τα πράγματα, για αυτό και όταν του δίναν ένα χαρτί κοιτάζει να διαβάσει τι γράφει, και αυτό το χαρτί είναι στραβό από τους Έλληνες ακαδημαϊκούς διότι δυστυχώς τα ελληνικά πανεπιστήμια επί 50 χρόνια τώρα διδάσκουν οικονομία η οποία είναι στον αέρα, είναι μια ουτοπία , δεν εμπεριέχει χρήμα και τράπεζες, αυτή είναι η πραγματικότητα, και για αυτό δεν βλέπετε κανένα ακαδημαϊκό, κανένα ακαδημαϊκό να βγαίνει να μιλήσει με σωστά επιχειρήματα, με ένα επιχείρημα, και μάλιστα η μόνη έκθεση, η μόνη έκθεση που βγήκε για να μας πει αυτά τα οποία προκαταρτικά προανέφερα τουλάχιστον για τα πρώτα δυο, δανειακές συμβάσεις, τα 240 δις , γιατί η 3η ακόμη τρέχει , δεν έχει εκπληρωθεί, έτσι; ήρθε το Γερμανικό Ινστιτούτο του Βερολίνου της Τεχνολογίας και Διοίκησης και αναφέρει ότι από αυτά τα ποσά μόνο εκταμιεύτηκαν 9,7 δισεκατομμύρια και πήγαν για τις ανάγκες της Ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα. Τα υπόλοιπα πήγανε για τις, .. την εκπλήρωση της αποπληρωμής του χρέους και της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτά είναι γραμμένα, όχι μόνο γραμμένα, αναλυμένα λεπτομερώς από πολύ σοβαρούς επιστήμονες. Μάλιστα. 


Λοιπόν, λοιπόν, έτσι να σκεφτείτε ότι αυτό είναι το πανεπιστήμιο που έχει και το όνομα του Αϊνστάιν, λοιπόν, .. αυτά είναι γνωστά, αυτά γράφουν, εδώ τι γράφουν; Εδώ γράφουνε,… μας γράφουνε κανονικά και, … αλλά εμείς δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε, όχι βέβαια, να μη πούμε ότι παραδείγματος χάριν έρχεται το ίδιο το Ελεγκτικό συνέδριο, αυτά που σας αναφέρω δεν είναι σκέψεις δικές μου, είναι ακριβώς επίσημα reports διότι αυτό βγήκε το Νοέμβριο, μετά από τρία χρόνια μελέτη, τον Νοέμβριο του 2017.

 Και τι λέει το Ελεγκτικό; ,, είναι πρόσφατο, και λέει μέσα ότι και το ίδιο, παρότι ήταν το ανώτατο Ελεγκτικό συνέδριο για το θέμα του Ελέγχου των χρηματοοικονομικών ολοκλήρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αναφέρεται μόνο, μόνο στο θέμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης της Ελλάδος, λέει, ζήτησε στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δηλαδή από την ΕΚΤ, να της δώσει τις λεπτομέρειες των δανείων για να μπορέσει να αποφανθεί, να κάνει, να αξιολογήσει. 

Και η ίδια η ΕΚΤ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, και, με τη πρόθεση ότι δεν το αναγνωρίζει, ενώ είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ταυτόχρονα πήρε έγκριση από το Ευρωπαϊκό, από το Στρασβούργο, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κάνει αυτό τον έλεγχο. 

Λοιπόν, άρα εμείς απέξω ως μεμονωμένοι,.. μονάδες πως θα μπορέσουμε, για αυτό αποφεύγω να λέω τι κάναν και τι δεν κάναν, διότι εδώ τα στοιχεία είναι διαφορετικά, όντως οι τράπεζες πήραν αυτά τα χρήματα, αυτά τα πήρανε, αλλά πήγανε,… πήγανε υπέρ αναπαύσεως των ψυχών υμών, ναι, ναι, ναι , δεν μπορούνε να φαγωθούνε δισεκατομμύρια, έτσι να κλαπούν, αυτά πήγαν να καλύψουν τις μαύρες τρύπες, για αυτό λέω, όταν λέμε αριθμούς πρέπει να τους τεκμηριώνουμε, ακούστε με τώρα, 


Ξέρεις;, υπεξαίρεση σημαίνει, δεν σημαίνει κλοπή, σημαίνει ότι παίρνω κάτι και αντί να το κάνω αυτό για το οποίο τ’ άχω πάρει το κάνω κάτι άλλο, αυτή είναι υπεξαίρεση. Τα χρήματα έχουν υπεξαιρεθεί. 


Πάνε να καλύψουν τις μαύρες τρύπες, .. να καλύψουν; Να βάλουν την περιουσία της μάνας τους και τα κότερα τους , 


προσέξτε με, … (δεν αφήνει να μιλήσει) ,


Αν δεις το κότερο μεγάλου τραπεζίτη που καμαρώνει, καμάρωνε ότι η τράπεζα του είναι η μεγαλύτερη, είναι 40 μέτρα κότερο που δεν το’ χει ούτε η Ελισάβετ της Αγγλίας. 


Κ. Wills, αν μου επιτρέπετε, γιατί το θέμα είναι τόσο σοβαρό, λοιπόν, ακούστε , .. υπάρχει έκθεσις της Ένωσης Ελλήνων τραπεζών, γιατί εδώ πρέπει να πάμε πίσω στην αρχή, στο 2009, το οποίο μας λέει, η έκθεση μέσα, η οποία είναι ολόκληρο βιβλίο, έτσι; το οποίο εκδόθηκε το 2010, ότι οι Ελληνικές τράπεζες, ακριβώς επειδή είναι αυτά τα οποία λέμε, ότι δημιουργούμε το χρήμα από αέρα, πρώτα έρχεται το δάνειο και μετά είναι η κατάθεση, ήταν εκτεθειμένες σε δάνεια όχι μόνο στην Ελληνική επικράτεια αλλά και σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων σε ένα ποσό που υπερέβαινε τα 500 δισεκατομμύρια, –

 Θεέ και Κύριε , – ναι, δισεκατομμύρια κ. Wills, δηλαδή ήταν εκτεθειμένες οι δικές μας οι τράπεζες σε ένα βαθμό που κάλυπτε δυο φορές, δηλαδή ήταν 200% το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας, — μάλιστα, και κυκλοφορούν ελεύθεροι, ε; και κυκλοφορούν ελεύθεροι λέω, – ναι , αυτό σας λέω, κυκλοφορούν ελεύθεροι διότι κάναν τη νομοθεσία, για αυτό ανεφέρθην στο πολύπλοκο νομικό πλαίσιο που δεν μπορεί να παρέμβει και η ελληνική δικαιοσύνη, διότι αυτοί έχουν άσυλο, εδώ έχει άσυλο,, — έχουν δώσει άσυλο στον εαυτό τους –, και η ΤτΕ και πιο είναι το άσυλο, λέει, δεν μπορεί να κάνει το υπουργείο Οικονομικών τίποτα εκτός αν γίνει εισήγηση της ΤτΕ. 

Σας ανέφερα προηγουμένως για το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, που προσφάτως λέει, δώσε μου στοιχεία και λέει δεν δίνω. Αυτά δεν είναι δημοκρατικά είναι κατάλυση της Δημοκρατίας, είναι η επιβολή μιας νέας απολυταρχικής τάξης, έτσι; που αντίκειται με τους θεσμούς και επίσης θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όμως δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, δεν σου δίνει στοιχεία. Μάλιστα, Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Η πραγματικότητα είναι, σου λέει, εγώ έχω τη πρίζα, θα τραβήξω τη πρίζα και θα σε διαλύσω. — Κατά τα άλλα βγαίνουμε από τα μνημόνια, καθαρή έξοδος. Και δεν ντρέπονται, και δεν ντρέπονται,. – αυτό είναι η μεγαλύτερη μπλόφα, – μεγαλύτερη απάτη – δυστυχώς έτσι λέγονται αυτά τα πράγματα και συνεχίζονται να λέγονται, γιατί εδώ, μπορεί κ Wills, αν οι δικαστικοί, αν υπάρχει ειδική νομοθεσία ούτως ώστε να έχει κυρώσεις αυτός που βγαίνει, δηλαδή ο πολιτικός και λέει αυτά τα ψέματα! 

Όπως παραδείγματος χάριν άλλοι πολιτικοί λένε ότι .. , και πιστεύει ο κόσμος γιατί δεν θέλει, όπως είπατε, και μπορεί να δει Survivor, XFactor, οτιδήποτε ανοησίες, — εε, ναι , όλες αυτές τις αρλούμπες,– .. έτσι; ότι οι συντάξεις πληρώνονται από τα δάνεια. Οι συντάξεις πληρώνονται από τους φόρους του Έλληνα πολίτη, έτσι, η χώρα είναι αυτάρκης, μπορεί ! όχι μόνο είναι αυτάρκης, μας παίρνουν και 7 δισεκατομμύρια έξω, αυτά τα πλεονάσματα που πάνε εκτός συνόρων, τα οποία είναι δικά τους χρήματα , είναι δικά τους δάνεια, δεν είναι του Ελληνικού Λαού, τα φορτώσανε και τα δεχθήκαν οι πολιτικοί, και εκεί συμφωνούμε απόλυτα κ Wills με αυτό που λέτε, για αυτό ο αγώνας σας δεν είναι μάταιος, δεν μπορεί, εδώ θα αρχίσουν να ταρακουνιούνται και οι πέτρες, επειδή είναι το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα στη σύγχρονη οικονομική ιστορία εν καιρώ ειρήνης.

 Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα στο κόσμο σε καμία χώρα. Πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε, δεν έχει, αυτή η κρίση που περνάμε τώρα, που ο Έλληνας λόγω του ότι έχει αυτήν την περηφάνια και δεν θέλει να πει ότι έχει αδυναμία χρήματος, είναι μεγαλύτερη από τη κρίση του 1930, το λεγόμενο Great Depression, τότε που ήταν ο Ρούσβελτ που βγήκε και στην εναρκτήριο ομιλία του γύρισε και τους είπε, ότι εσείς είστε αργυραμοιβοί τους τραπεζίτες. 

Και δεν έχετε όραμα, και αυτοί που δεν έχουν όραμα πεθαίνουν, και έκλεισε τις τράπεζες, έκανε το λεγόμενο Bank Holiday, δηλαδή, — τους έστειλε σε διακοπές, — ναι , έδωσε μία περίοδο για να μπορέσει να γίνει ανασυγκρότηση, αλλά εκεί είχε βουλευτές από πίσω του γενναίους, που μπήκανε, και τότε δεν είχανε computers να έχουν τα αντίτυπα να κυκλοφορεί από τον έναν στον άλλον, ήτανε ένα έντυπο από την δακτυλογραφομηχανή, και το ένα έντυπο μέχρι 4 η ώρα τα ξημερώματα, από ότι γράφει το ιστορικό αρχείο το υπογράψαν τυφλά οι βουλευτές τους, τέσσερις η ώρα το πρωί εν μέσω έντονων συναισθημάτων.

 Που τα έχουμε εδώ πέρα, ποιους αυτούς τους ανθρώπους εδώ πέρα, πες τε μου, εσείς τα ξέρετε, έχετε τόση μια τεράστια εμπειρία πολιτική, υπάρχουν τέτοια άτομα; Γιατί γράφτηκε το « χρειαζόμασταν ένα νέο Σόλωνα»; Πριν τόσα χρόνια, με το συγχωρεμένο τον εκδότη τον αείμνηστο τον Οδυσσέα το Χατζόπουλο; Τι γράφτηκε; 

Από τότε έβλεπες τι έρχεται μπροστά σου και γνωρίζαν ότι δεν έχουμε ένα νέο Σόλωνα και δυστυχώς και τώρα δεν τον έχουμε, και ο λαός δεν αντιδρά, είναι παθητικός , καθόλου, δεν μπόρεσαν αυτοί, ήταν τόσα εκατομμύρια είναι άνεργοι, έστω επισήμως πάνω από ένα εκατομμύριο και ενάμιση – δυο εκατομμύρια ανεπισήμως να κάτσουν μαζί σαν έλληνες και να έχουν ένα κοινωνικό ιδεώδες και να πουν ας ενωθούμε, οι νέοι, εμείς τώρα πλέον μεγαλώσαμε, ότι μπορούμε να πούμε και θα το λέμε και όποιες είναι οι επιπτώσεις γιατί έχουμε κάνει την επιλογή μας και δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα, όποιο και να’ναι το κόστος. Αυτό είναι το μεγάλο παράπονο. Αν θάρθει δικαίωση εν ζωή ή όχι δεν το γνωρίζω, απλώς ηθικώς αισθάνομαι,


— η δικαίωση θα έρθει, διότι τους έχει ξεφύγει η κατάσταση από τα χέρια, τους έχει ξεφύγει και αποκαλύπτονται κάθε μέρα, κάθε ημέρα αποκαλύπτονται, εξευτελίζονται, αυτό-εξευτελίζονται, διότι όταν σου λέει ο Καμμένος ότι θα βρούμε λέει τους υδατάνθρακες, λέει τους υδατάνθρακες, δεν θα τους εκχωρήσουμε, τους υδατάνθρακες, και επιμένει εκεί, όχι τους υδρογονάνθρακες, τους υδατάνθρακες, λες και πουλάγαμε μακαρόνια ας πούμε που έχουν, …


Μα έχουν υπογραφεί αυτά από το 1o μνημόνιο και τα λέει και ο σεβαστός, ο Γεώργιος Κασιμάτης ο συνταγματολόγος.


Έχε υπόψη σου ότι ο Κασιμάτης ο Γιώργος, ο φίλος μας κατέθεσε την αναφορά του στη Βουλή, στη Βουλή, και την έκθεση του με οικονομικά στοιχεία του φίλου μας του Γιώργου του Σαρρή. Τα οποία τα έλεγξε, τα επανέλεγξε και τα βρήκε όπως και εσύ σωστά και τα κατέθεσε και στη Βουλή . 

Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι, υπάρχετε, είσαστε πάρα πολλοί, απλά δεν έχετε, δεν έχουμε οργανωθεί. Ετσι; Δεν έχουμε οργανωθεί, διότι οι καθαρές φωνές και καθαρά μυαλά υπάρχουν. Αυτό που πρέπει να γίνει, να μη ξαναπεράσει από αυτούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα μέχρι σήμερα, από αυτούς που είναι μέσα στη βουλή, να μη ξαναπεράσει κανείς ούτε απέξω.

 Ούτε απέξω μπας και σωθούμε, διότι αυτοί οι «καλοί» άνθρωποι ότι μπορούσαν να κάνουνε το κάνανε. Οι «καλοί» άνθρωποι, οι «άγιοι» άνθρωποι όπως είπα προηγουμένως γιατί αυτό, οι «άγιοι» άνθρωποι, τους έλεγε ο Σοφιανόπουλος και με διορθώνει εδώ ο Μενέλαος ο Λέλας, μου λέει ότι είπες της ΠΥΡΚΑΛ, ενώ είναι της ΧΡΩΠΕΙ, λάθος εάν είπα της ΠΥΡΚΑΛ. 

Εεε, ναι, ναι λάθος, .. εντάξει, δεν πειράζει, δεν έχει σημασία, έτσι, αποκατάσταση, διότι οι «άγιοι» αυτοί άνθρωποι ότι μπορούσανε να κάνουνε, εγώ τους εκτιμώ, τους αγαπώ, τους σέβομαι όλους που είναι μέσα στη Βουλή, ότι μπορούσανε να κάνουνε το κάνανε. 

Εεε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο ρε παιδιά, προσφέρατε ότι μπορούσατε, άϊ στο καλό να’ρθει κάνας άλλος μπας και γίνει κάτι καλύτερο. Εσείς μας δώσατε τη ψυχή σας, μας δώσατε το καλύτερο εαυτό σας . Μιλώ με κάποιος βουλευτές και λέω τι θα κάνετε εσείς όταν έρθετε, διότι θα’ ρθουνε οι άλλοι, (ωχ Παναγία μου[;;]), εε κουράζονται οι μεν, πρέπει να’ρθουν οι δε, εμείς λέει δουλειά θα κάνουμε, τι δουλειά θα κάνετε; Δουλειά λέει, αυτοί δε δουλεύουνε, εμείς δουλειά, και δε σου λέει κανένα πρόγραμμα, δουλειά, εε εντάξει .


Κοιτάξτε, θα’ θελα πριν κλείσουμε να επισημάνω πάλι, γιατί θα πέσει η λεγόμενη Δαμόκλειος Σπάθη επί των κεφαλών όλων μας, διότι οι ευρωπαϊκές αρχές γνωρίζουν, αυτές γνωρίζουν κ. Wills, ότι το έτος 2022 είναι κομβικό. Στο έτος αυτό τελειώνει η περίοδος αναβολής και όχι όπως τα ΜΜΕ αποκαλούν περίοδο χάριτος των τόκων των δανείων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. 

Οι τόκοι δεν χαρίστηκαν, ποτέ δεν χαρίστηκαν αλλά ανατοκίστηκαν και ανατοκίζονται συνεχώς, μπράβο, ξεπερνώντας τα 24 δις το 2023 , προσέξτε τι πέφτει στο κεφάλι μας, που οφείλει η υπό πτώχευση χώρα μας να πληρώσει, που θα τα πληρώσουμε εμείς διότι η χώρα είμαστε εμείς οι φορολογούμενοι. 

Για αυτό πρέπει, ,, είναι αφελές να πιστεύουμε, και βασικά οι ακροατές σας αλλά και όλοι οι Έλληνες πλην της πολιτικής ηγεσίας αυτού του τόπου, ότι με την επίτευξη των συνεχών πλεονασμάτων η Ελλάδα θα εξέλθει από τη κρίση που μαστίζει εδώ και 8 χρόνια. 


Βρήκα ένα στοιχείο πολύ καλό που λέει ότι ο τόκος που πληρώνουμε ανά δευτερόλεπτο, ανά ΤΑΚ,ΤΑΚ, ΤΑΚ, είναι 525 ευρώ το δευτερόλεπτο, πληρώνουμε για τόκους. – Σωστά — 525 ευρώ το δευτερόλεπτο πληρώνουμε για τόκους, χτυπάτε το χέρι σας ΤΑΚ,ΤΑΚ, ΤΑΚ, και θα δείτε τι μας περιμένει.Συνέχισε Σπύρο μου, συγγνώμη. 


Τι να πω ; Τα βασικά είναι αυτά, ότι είμαστε δυστυχώς με τη πολιτική κατάσταση είμαστε σε ένα αδιέξοδο. Απλώς να υπενθυμίσω στους ακροατές ότι ακόμη δηλαδή έχει αγανακτήσει και ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Αγγλίας, το όνομα του είναι Mervyn King, ο οποίος εξέδωσε πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο «Το Τέλος της Αλχημείας» δηλαδή και ο ίδιος ως τόσα χρόνια τραπεζίτης και πρώην Chief Economist και κορυφαίος οικονομολόγος της τραπέζης λέει ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η αλχημεία με το τραπεζικό σύστημα και προχωράει στο θέμα της Ευρωζώνης και λέει ότι αυτό το σύστημα πρέπει να το εγκαταλείψετε, διότι αν δεν το εγκαταλείψετε θα συνεχίσετε να κοιτάζετε προς την άβυσσο, της καταστροφικής λιτότητος και της συνεχιζόμενης ανεργίας χωρίς ορατό τέλος στα βάσανα τα οποία σας μαστίζουν. 

Και ιδίως στο θέμα της Ελλάδος αναφέρει ότι, οι πολιτικοί δυστυχώς λέει σε αυτή τη χώρα για την οποία ο ίδιος επίσης αναφέρει ότι η κρίση που περνάει η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από το 1930 που συνέβη με τη κατάρρευση της Wall Streetστην Αμερική, είναι δυστυχώς λέει οι Έλληνες πολιτικοί και το αναφέρει μέσα γραπτώς κ. Wills, οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι μόνο διεφθαρμένοι αλλά είναι και ανίκανοι. Με αυτό θά’ θελα (με σιγανή και εξαντλημένη φωνή) να κλείσω.


Δεν είναι μόνο διεφθαρμένοι αλλά είναι και ανίκανοι. 


Και ανίκανοι, και τα γράφει μέσα, 


Είναι ικανοί για να κάνουν μόνο κακό, όχι καλό.


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου