Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ «ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ» ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΙΣΝΕΥ ΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ»


SUITE LIFE MOVIE: ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ




Δυστυχώς, όπως πολλοί έφηβοι Αμερικανοί , περίμενα πως και πώς να βγεί αυτή η ταινία. Γιατί; Με προβολή του τρέιλερ και μόνο μπορείτε να μαντέψετε γιατί. Η Disney έκανε τα παλιά της κόλπα ξανά. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι κάτι περισσότερο από έναν απλό συμβολισμό …






Επιτρέψτε μου να σας πω λίγα λόγια για σενάριο: Ο Cody θέλει να πάει στο Yale ( Γιατί η γοητεία του για το Yale; Skull & Bones!), έτσι κάνει ένα πρότζεκτ με δελφίνια για να πάρει την ειδίκευση με την ελπίδα ότι θα επιτύχει και θα πάρει συστάσεις για το Yale. 

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών, ο Zack είναι ο ενοχλητικός αδερφός που προσπαθεί να σαμποτάρει το μέλλον του Cody. Ο Cody απολύεται από την πρακτική του, αλλά στη συνέχεια καταλήγει σε ένα νέο πρότζεκτ. Το Gemini Project.

Αυτό είναι βασικά όλο, αλλά σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, έχεις το παιδικό Disney χιούμορ, αδέλφια που δεν θέλουν να είναι αδέλφια, το κορίτσι του Cody να τον μισεί μέχρι το τέλος και την Ασιάτισσα κοπέλα να κάνει σαν χαζή. Πως και τα παιδιά/ έφηβοι δεν έχουν κουραστεί ακόμα από τα ίδια αστεία;



Το Gemini Project στοχεύει σε συγχώνευση των δίδυμων η οποία να είναι μέρος μιας συνείδησης. Αλλά αυτό δεν είναι φαντασία του έργου, είναι αυτό που πραγματικά επιθυμεί η Ελίτ. Η δημιουργία μιας «συλλογικής νοημοσύνης»που συνδυάζει τη νοημοσύνη του ανθρώπινου είδους σε ένα τεχνολογικό εγκέφαλο.“The Hive Mind”

“The Hive Mind” Ένας τύπος της συλλογικής συνείδησης, όπου η ατομικότητα πνίγεται, μια κατάσταση συμμόρφωσης. Αναφερόμενη επίσης και ως hivemind.



Μπορεί να υπάρξει ένα φάρμακο, το οποίο, χωρίς άλλες επιβλαβείς επιδράσεις, θα αφαιρεί την επείγουσα ανάγκη σεξουαλικής επιθυμίας, και έτσι , θα αναπαρήγαγε στην ανθρωπότητα την κατάσταση των εργαζομένων σε μία κυψέλη. – Κάρολος Δαρβίνος (Charles Darwin).

Στην ταινία, στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν τον όρο αυτό για να εξηγήσουν τι θέλει «ο κακός ». Θέλει να δημιουργήσει το »Hive Mind» για την βελτίωση των ειδών αλλά θέλει επίσης να ελέγχει τα δίδυμα που εμπλέκονται. Δείτε ότι όταν αυτός το δημιουργεί αυτό, μπορεί να δώσει εντολές για τη διεξαγωγή της επιθυμίας του.

Έτσι, όταν Zack & Cody παρακούσουν «τον κακό», τα υπόλοιπα δίδυμα που συμμετέχουν στο έργο πάνε κατά πάνω τους. Αυτά τα δίδυμα είναι ήδη κάτω από το μυαλό κυψέλη-μελίσσι . Hive mind, έτσι «ο κακός» έχει τον πλήρη έλεγχο στο τι κάνουν. 

Εδώ είναι που ο έλεγχος του νού παίρνει θέση. Κυνηγούν τον Zack και τον Cody φωνάζοντας, «Φέρτε τον Zack και τον Cody, φέρτε τον Zack και τον Cody, φέρτε Zack & Cody» για 10 ολόκληρα λεπτά. Ήταν υπνωτιστικό να το βλέπει κανείς, και μάλλον πάρα πολύ ενοχλητικό…

Τέλος πάντων, μπορείτε να δείτε εδώ την ουσία, με συγχωρείτε που δεν μπόρεσα να σας παρέχω τα αποσπάσματα από αυτά για τα οποία μιλάω. Στο Disney Tricks Κεφάλαιο 2, θα συμπεριλάβω αυτή την ταινία μαζί με άλλους συμβολισμούς »Mind Hive» από την Disney.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου