Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΨΕΥΤΟΕΒΡΑΙΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ


ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ


2 ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






 Ανανέωση: 59 νεκροί Παλαιστίνιοι στην Ιερουσαλήμ και πάνω από 1700 τραυματίες από πυρά του Ισραηλινού στρατού. Νεκροί αγόρι 14 χρονών, ανάπηρος και 8μηνο μωρό! 

"Λουτρό αίματος" λίγο πριν τα εγκαίνια της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ - Φωτιά και θάνατος για μια ακόμα φορά στην Λωρίδα της Γάζας - "Στο ψαχνό" χτυπούν οι Ισραηλινές δυνάμεις τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές - Σκότωσαν 14χρονο αγόρι και άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο - Δεν πτοούνται Νετανιάχου και Ιβάνκα που σε "ωραίο" κλίμα κάνουν τα εγκαίνια της πρεσβείας - Δείτε LIVE εικόνα


Με νεκρούς Παλαιστίνιους «στρώνεται» ο δρόμος για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, όπου με αυτό τον τρόπο την αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Η Λωρίδα της Γάζας «φλέγεται» για ακόμα μια φορά, με 58 άτομα να έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και 1700 να έχουν τραυματιστεί. 

Οι 772 μάλιστα τραυματίστηκαν απευθείας από την χρήση πραγματικών πυρών του στρατού.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 35.000 Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγνωρίσει από τις 6 Δεκεμβρίου την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της χώρας, ανακοινώνοντας πως θα μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ.

Αυτό προκάλεσε οργισμένο «κύμα» αντιδράσεων, τόσο από τους Παλαιστίνιους όσο και από άλλες μουσουλμανικές χώρες. Από τις 30 Μαρτίου και μετά σχεδόν καθημερινά Παλαιστίνιοι πέφτουν νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας από πυρά του Ισραηλινού στρατού. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 45 είχαν χάσει τη ζωή τους. 



Νεκρό αγόρι 14 χρονών και άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα όταν θα περάσουμε τον φράχτη και θα πούμε στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα δεχθούμε να είμαστε πάντα υπό κατοχή», δήλωσε ο δάσκαλος Επιστήμης στη Γάζα, Άλι, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του.

«Πολλοί μπορεί να γίνουν μάρτυρες σήμερα, αλλά ο κόσμος θα ακούσει το μήνυμά μας. Η κατοχή πρέπει να τελειώσει», είπε.

Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται ένα 14χρονο αγόρι και ένας άνδρας σε αναπηρικό αμαξάκι, και περίπου 500 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, τουλάχιστον 200 από αληθινά πυρά, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.

Χαμόγελα και φιλοφρονήσεις από Νετανιάχου και Ιβάνκα. Μάλιστα υπήρξε και… προσευχή, στην οποία ευχαρίστησαν τον Νετανιάχου για την πολύ καλη του διακυβέρνηση, και εξήραν την αποφασιστικότητά του στην αντιμετώπιση των εχθρών της χώρας του, μια ευθεία αναφορά στα όσα έχουν γίνει σήμερα.

Ωστόσο ο οι δεκάδες νεκροί δεν φαίνεται να χαλάνε την «ζαχαρένια» του Μπενιαμίν Νετανιάχου και της Ιβάνκα Τραμπ, που βρίσκονται μέσα στην νέα πρεσβεία των ΗΠΑ.

Χαμόγελα, φωτογράφοι, και γενικώς… μια ωραία ατμόσφαιρα


Ιερουσαλήμ: 38 νεκροί Παλαιστίνιοι και πάνω από 1700 τραυματίες από πυρά του Ισραηλινού στρατού | Newsit.gr
























Μέχρι σήμερα, Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν σκοτώσει 45 Παλαιστινίους από τις 30 Μαρτίου που άρχισαν οι διαδηλώσεις, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωμάτουχους, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την ισραηλινή πλευρά. 

 Ο απολογισμός των νεκρών προκάλεσε διεθνείς επικρίσεις, όμως οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν προκαλέσει την οργή των Αράβων μεταφέροντας την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ, επαναλαμβάνουν τις ισραηλινές κατηγορίες εναντίον της Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι υποθάλπει τη βία.

Ο ισραηλινός στρατός έστειλε ενισχύσεις στα σύνορα με τη Γάζα και έριξε σήμερα φέιγ-βολάν στον θύλακο προειδοποιώντας τους Παλαιστινίους «να μην χρησιμοποιηθούν σαν εργαλείο από τη Χαμάς» και να μην πλησιάσουν ούτε να προκαλέσουν ζημιές στον συνοριακό φράκτη.

Ο ισραηλινός στρατός έχει δηλώσει πως οι στρατιώτες του υπερασπίζονται τα σύνορα και ανοίγουν πυρ βάσει των κανόνων εμπλοκής. Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν επίσης σήμερα εύφλεκτο υλικό για να κάψουν ελαστικά που διαδηλωτές είχαν στιβάξει για να τους βάλουν φωτιά και να τα αφήσουν να κυλήσουν προς τον φράκτη.




Ανανέωση:

Το 59ο θύμα των Ισραηλινών ήταν η Λέιλα, ένα μωρό 8 μηνών…





Το όνομά της ήταν Λέιλα Αλ Γαντούρ κι ήταν 8 μηνών. Χτες το νήμα της ζωής της κόπηκε, καθώς εισέπνευσε τις δακρυγόνες ουσίες που πετούσε ο ισραηλινός στρατός στα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας και πέθανε. 

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ διατρανώνει πως σέβεται τη διαφορετικότητα, αλλά αυτή δεν περιλαμβάνει μάλλον τα μικρά βρέφη, όταν αυτά έχουν παλαιστινιακή καταγωγή.

Ο Οίμος- Αθήνα αφιερώνει στην μνήμη των νεκρών Παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας το τραγούδι του Συγκροτήματος Eyeless In Gaza (Χωρίς μάτια στη Γάζα) Light sliding (Φως γλιστράει). Φτιάχτηκε πρίν από τριάντα πέντε χρόνια αλλά μοιάζει να είναι γραμμένο για το σήμερα...


Eyeless In Gaza 


Light sliding 

Light sliding down the
folds of your hair
as night draws
around you, throwing
shapes - cracks in
pavements correspond
in you / open tears
where you are peeping
thru...shaken as day
when dark takes hold
of it - a cage
of fingers trying to hold
a heart...so sad and 
weary;
if only for a
moment / but nothing
fixes you, nothing has
that power


Φως γλιστράει

Φως γλιστράει κάτω 
από τις πτυχές των μαλλιών σας
 καθώς η νύχτα σύρεται γύρω σας,
 σκορπίζοντας σχήματα -ρωγμές στα πεζοδρόμια 
που αντιστοιχούν σε σας /
 ανοιχτά δάκρυα απ΄όπου κρυφοκοιτάζετε 
 ... χτυπημένοι όπως η ημέρα
όταν το σκοτάδι κυριαρχεί -ένα κλουβί από δάχτυλα 
που προσπαθεί να κρατήσει μια καρδιά... 
τόσο λυπημένη και κουρασμένη.
αν και μόνο για μια στιγμή /
 αλλά τίποτε δεν σας επανορθώνει , 
τίποτε δεν έχει τέτοια εξουσία






1 σχόλιο:

  1. Ἐπί τῇ εὐκαιρία δέ οὐν.., δές+αὐτό ἄν θές... ;+)

    "…+κάπως ἔτσι, ἤγγικεν ὁ καιρός πού
    «τῶρα θά κινηθοῦν οἱ ἐβραίοι+θά ἐρεθίσουν τούς τούρκους νά εἰσβάλλουν στήν Ἐλλάδα.
    Οἱ τούρκοι θά μποῦν,γιατί δέν ἔχομεν κυβέρνηση ἐμείς»…"
    #Γέρων_Ιωσήφ_Βατοπεδινός #Προφητεία✨
    https://twitter.com/EliasHoreftaris/status/996154856116285440

    Ἀπό τό σκότος,
    στό Φῶς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή