Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ITALEXIT ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ...



 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙTΑΛΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ; 





Η Ιταλία αποκτά κυβέρνηση εθνοκεντρική και πολέμιο της ΕΕκαθώς η δεξιά «Λέγκα του Βορρά» και το κεντροδεξιό, αντί-ΕΕ, Κίνημα των Πέντε Αστέρων, φαίνεται να έχουν καταλήξει στα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος και την Δευτέρα θα το παρουσιάσουν στον Πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, τον Σέρτζιο Ματαρέλα, ενώ αναμένεται να ανακοινώσουν και το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού.

Η νέα κυβέρνηση θα βασιστεί σε μια συντριπτική πλειοψηφία του Ιταλικού λαού αφού στις εκλογές προ διμήνου τα τρία κόμματα (Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λέγκα του Βορρά και Φόρτσα Ιτάλια)   έλαβαν το 70% των ψήφων.

 Αυτή η εθνική κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένεται ότι θα συγκρουστεί μετωπικά με τις Βρυξέλλες, αλλά και το Βερολίνο. Ίσως ο σχηματισμός της συγκεκριμένης κυβέρνησης να είναι πιο σημαντικό και πιο καθοριστικό γεγονός για την ΕΕ ακόμα και από το Brexit.

Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, τόνισε ότι ο επόμενος πρωθυπουργός «θα είναι πολιτικός και όχι τεχνοκράτης».

Οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει μείωση των φόρων, αλλά και να  επιβληθεί σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική. 

Άλλωστε η Λέγκα του Βορρά που στηρίζεται από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει τονίσει πως, αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα λάβει σκληρά μέτρα έναντι των μουσουλμάνων προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Ο Λουίτζι ντι Μάιο  του Κινήματος Πέντε Αστέρων και ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά, λοιπόν, κατέληξαν προχθες σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης και θα παρουσιάσουν στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Ματαρέλα το πρόγραμμα τους αλλά και το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας, που σύμφωνα με τον ντι Μάιο «είναι πολιτικός και όχι τεχνοκράτης».

Ο Λουίτζι ντι Μάιο μετά τη συνάντηση του με τον Ματέο Σαλβίνι την Κυριακή, είπε στους δημοσιογράφους ότι «καθυστερούμε λίγο γιατί αυτή τη στιγμή γράφεται ιστορία»

Ο επόμενος πρωθυπουργός αναμένεται να είναι κάποιος που δεν θα προέρχεται από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης. 

Υπενθυμίζουμε ότι το κόμμα του Λουίτζι ντι Μάιο, έλαβε στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίουτο το 32% των ψήφων, και ο δεξιός συνασπισμός της Λέγκας του Βορρά του Σαλβίνι και της Φόρτσα Ιτάλια του πρώην πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι, έφτασαν μαζί το 37,03%. 

Αρα, θα σχηματιστεί η πλέον αντευρωπαϊκή κυβέρνηση στην Ιταλία και μάλιστα με το αστρονομικό ποσοστό σχεδόν του 70% .

Τρίζουν λοιπόν τα θεμέλια της σιωνιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι ένα Italexit θα κάνει το Brexit να μοιάζει με βραδυνή έξοδο για ποτό...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου