Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ!


ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΜΩΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟΙ!



Ορίστε μερικά αποσπάσματα επιφανών ανθρώπων για το πως οι καλές μας τράπεζες δημιουργούν χρήμα από αέρα κοπανιστό!

Και σχεδόν λέξη προς λέξη με αυτό που είπε ο Sir Josiah Stamp :
«Το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα παράγει χρήμα από το μηδέν. Η διαδικασία αυτή είναι ίσως η πιο καταπληκτική ταχυδακτυλουργία που εφευρέθηκε ποτέ. 

Οι τράπεζες μπορούν επί της ουσίας να δημιουργούν πληθωρισμό, να κυκλοφορούν ή να αποσύρουν το μοντέρνο λογιστικό χρήμα.» (Major Lawrence Lee Bazley Angas, διάσημος οικονομολόγος)

«Περισσότερο από όλα τα άλλα πεδία της οικονομικής επιστήμης, η μελέτη του χρήματος, χρησιμοποιεί την πολυπλοκότητα για να αποκρύψει ή να παραλείψει την αλήθεια, όχι να την αποκαλύψει. 

Η διαδικασία με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα είναι τόσο απλή που το μυαλό αηδιάζει. Μπροστά σε κάτι τόσο σημαντικό, οποιοδήποτε βαθύτερο μυστήριο φαντάζει απλώς αξιομνημόνευτο.» (John Kenneth Galbraith, καθηγητής οικονομικών στο Harvard)

«Συμμετέχετε σε ένα μακιαβελικό σύστημα με τρόπο πιο αποτελεσματικό, υπακούοντας στις εντολές και τα διατάγματα του. Ένα τέτοιο σύστημα δεν αξίζει την υπακοή. 

Η υπακοή σε αυτό το σύστημα ισοδυναμεί με την κόλαση. Ένας έξυπνος άνθρωπος θα αντισταθεί με όλη του την ψυχή σε ένα τέτοιο διαβολικό σύστημα.» (Μαχάτμα Γκάντι)

«Νομίζω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας απ'ό,τι ολόκληροι στρατοί ετοιμόμαχοι. 

Εάν οι Αμερικανοί επιτρέψουν κάποια μέρα στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν το νόμισμά τους, οι τράπεζες και όλα τα θεσμικά όργανα που θα αναπτυχθούν γύρω από αυτές θα στερήσουν τους ανθρώπους από την κατοχή (του νομίσματος), πρώτα με τον πληθωρισμό, στη συνέχεια με την ύφεση, μέχρι την ημέρα όπου τα παιδιά τους θα ξυπνήσουν, άστεγα και χωρίς σπίτι , στη γη που κατέκτησαν οι γονείς τους.»
(Τόμας Τζέφερσον 1743-1826).

«Είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι αυτού του έθνους δεν καταλαβαίνουν τίποτα από το τραπεζικό και νομισματικό σύστημα, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι θα αντιμετωπίζαμε μια επανάσταση πριν ξημερώσει η αυριανή μέρα.» (Henry Ford (1863-1947)

«Φοβάμαι ότι οι απλοί πολίτες δεν θα άκουγαν ευχαρίστως ότι οι τράπεζες μπορούν να δημιουργούν χρήμα και ότι το κάνουν. Και πως αυτοί που ελέγχουν την πίστωση ενός έθνους κατευθύνουν την πολιτική της κυβέρνησης και κρατάνε στα χέρια τους τις μοίρες των ανθρώπων.» (Reginald McKenna, πρόεδρος της Midland Bank, 1924)

«Κάθε φορά που μια τράπεζα κάνει ένα δάνειο, δημιουργείται νέα τραπεζική πίστωση, νέες καταθέσεις, ολοκαίνουριο χρήμα» (Graham F. Towers, Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά από το 1934 έως το 1955.)

«Η τράπεζα έχει το προνόμιο του τόκου από όλα τα χρήματα που παράγει από το τίποτα.» (William Paterson, ιδρυτής της Τράπεζας της Αγγλίας)

«Άσε με να εκδίδω και να ελέγχω το χρήμα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιoς γράφει τους νόμους.» (Mayer Amschel Rothschild, ιδρυτής του Οίκου των Rothschild)

«Όποιος ελέγχει τον όγκο των χρημάτων στη χώρα μας, είναι ο απόλυτος άρχοντας όλης της βιομηχανίας και του εμπορίου…και όταν συνειδητοποιείς ότι ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται τόσο εύκολα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από λίγους ισχυρούς ανθρώπους στην κορυφή, δεν χρειάζεται να σου πει κάποιος που οφείλονται οι περίοδοι πληθωρισμού και οικονομικής ύφεσης». (James A. Garfield, δολοφονημένος πρόεδρος των ΗΠΑ.)

«Οι τράπεζες δημιουργούν πίστωση. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η πίστωση των τραπεζών δημιουργείται σε οποιοδήποτε μέτρο από την καταβολή χρημάτων στις τράπεζες. Ένα δάνειο που δημιουργήθηκε από την τράπεζα είναι μια σημαντική προσθήκη στον όγκο των χρημάτων στην κοινότητα.» (Encyclopædia Britannica, 14η Έκδοση.)

«Εάν δεν υπήρχε χρέος στο σύστημα, δεν θα υπήρχε καθόλου χρήμα.
(Marriner S. Eccles, κυβερνήτης και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Fed.)

«Στην ουσία, οι πρακτικές των τραπεζών για τη δημιουργία χρήματος ex nihilo είναι, δεν διστάζω να το πω έτσι ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν τι διακυβεύεται εδώ, ναι, είναι παρόμοιες με τη παραγωγή χρημάτων από τους παραχαράκτες, που τόσο δίκαια τιμωρεί ο νόμος. Συγκεκριμένα οδηγεί στα ίδια αποτελέσματα. Η μόνη διαφορά είναι ότι όσοι επωφελούνται από αυτά είναι διαφορετικοί.»

(Maurice Allais, Βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 1988.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου