Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΗ...ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ «ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ» ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!


ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος* απαγόρευσε τον ασπασμό του Σταυρού και των εικόνων λόγω κορωναϊού

Οδηγίες εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προς τον κλήρο και τους πιστούς για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στις εκκλησίες!

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «σε μια τέτοια κρίση, πρέπει να επαγρυπνούμε ως κοινότητα, μήπως οι εκκλησίες μας γίνουν σημεία μετάδοσης της νόσου» και παράλληλα ζητείται από όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να προστατεύονται και να αποφεύγουν να παρακολουθούν τις λειτουργίες. 

Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται είναι ότι οι πιστοί δεν θα φιλούν πλέον το χέρι του ιερέα ούτε θα λαμβάνουν το αντίδωρο από τον ίδιο αλλά από το καλάθι.

Αναλυτικά οι οδηγίες προς τους κληρικούς:

1) Όλες οι ενορίες θα παρέχουν σταθμούς στον νάρθηκα και / ή στον κυρίως ναό, ώστε οι πιστοί να απολυμαίνουν τα χέρια τους καθώς εισέρχονται στην Εκκλησία!!!

2) Ανακοινώσεις θα αναρτηθούν στην είσοδο, οι οποίες θα συνιστούν σε άρρωστα άτομα να μην παρευρίσκονται στις λειτουργίες, αλλά συμμετέχουν μέσω τηλεόρασης ή Διαδικτύου (η διεύθυνση URL πρέπει επίσης να αναρτηθεί).

3) Οι κληρικοί δεν θα προσφέρουν τα χέρια τους για ασπασμό και θα αποφεύγουν να αγγίζουν τους πιστούς είτε με χειραψία είτε με εναγκαλισμό.

4) Ανακοινώσεις θα αναρτηθούν συνιστώντας ο σεβασμός στις εικόνες και στον σταυρό να αποδίδεται μόνο με κλίση!!!

5) Κανένα βιβλίο – Λειτουργική ή Γραφή δεν θα φυλάσσεται στις θήκες. Οι ενορίτες θα λάβουν οδηγίες να φέρουν τα δικά τους βιβλία από το σπίτι τους.

6) Οι πιστοί δεν θα λάβουν το Αντίδωρον από τους Κληρικούς, αλλά από μόνοι τους όταν φεύγουν από την εκκλησία... Την Τετάρτη (Άγιο Ευχέλαιο), κάθε ιερέας θα χρίσει τον κάθε πιστό χρησιμοποιώντας ξεχωριστά βαμβακάκια....

8) Η Ευχαριστία θα διανεμηθεί όπως συνήθως. (Πάλι καλά)

9) Στις τελετές, ο «ασπασμός ειρήνης των κληρικών (“Kiss of Peace”) θα γίνεται μέσω υπόκλισης τους ενός στον άλλο. Στις ενορίες όπου ο λαός ανταλλάσσει το Kiss of Peace, θα αποφύγουν την επαφή με το να υποκλίνονται ο ένας στον άλλο.

10) Μετά από κάθε λειτουργία όλα τα λειτουργικά αντικείμενα και επιφάνειες να καθαρίζονται προσεκτικά.

Στην ανακοίνωση του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σχεδόν αμήχανα προσθέτει ψελλίζοντας:"Αυτά τα μέτρα δεν αλλάζουν τις παραδόσεις της Εκκλησίας, αλλά είναι μάλλον προσωρινές προφυλάξεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης" 

Φυσικά σε αυτά τα μέτρα δεν υπάρχει ούτε Πίστη ούτε Ελπίδα  στον Χριστό, αν και λέγεται  Ελπιδοφόρος...Έχει το όνομα αλλά δεν έχει καθόλου...Χάρη!

Αν ο Επίσκοπος φοβάται μιά ίωση...(ή μήπως δέχεται να παίξει το παιχνίδι της ψυχολογικής βίας και επιβολής που ασκείται στους λαούς από την νέα τάξη;) τότε οι απλοί πιστοί τι πρέπει να κάνουν;

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ!

*Η φωτογραφία είναι κατασκευασμένη από το ιστολόγιό μας, χωρίς photoshop!


1 σχόλιο: