Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, ΗΓΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!


ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : «ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ΜΑΥΡΟΥΣ, ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥΣ…»  




Κοινοποιεί ο Γεωκών

Ἱερομόναχος Δαμασκηνός: Κάποτε λοιπὸν μοῦ εἶπε ( Άγιος Παισιος ) καὶ τὸ ἀκόλουθον, τὸ ὁποῖον μὲ συνετάραξε. 

«Κατ΄ αὐτὰς τὰς ἡμέρας, Πάτερ, ἡ Χάρις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος μοῦ ἔδειξε τὸν Ἅδην ἐκεῖ ποὺ εἶναι αἱ ψυχαὶ τῶν κολασμένων ἀνθρώπων, τὸν τόπον ποὺ βασιλεύει ὁ διάβολος. Ἐκεῖ ἀπὸ ὅλα τὰ φρικτὰ ποὺ εἶδα κατ΄ ἐξοχὴν μὲ ἐντυπωσίασε ὅτι εἶδα πολλοὺς Ἀρχιερεῖς, μαύρους, ἀπολιθωμένους, ὀρθίους μὲ προτεταμένην τὴν ποιμαντορικὴν ῥάβδον.» 


Ἐπιστολὴ γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου, 5-2-1958 

…τρέχουν ἄνω κάτω, βάζουν……οἱ δαιμονόκλητοι καὶ ὑπερηφανοαυτόκλητοι, κινοῦν πάντα λίθον, μεσίτας, πρωθυπουργούς, ὑπουργούς, βουλευτάς, πολιτικούς, μητροπολίτας κ.λπ., διὰ νὰ λάβουν τὴν Ἱερωσύνην καὶ Ἀρχιερωσύνην. 

Καὶ ὅταν τὴν λάβουν, ἐπειδὴ ἀναξίως τὴν ἔλαβον, τοὺς ἐγκαταλείπει ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ καὶ γίνονται σκότος ἀντὶ φωτὸς καὶ μεταδίδουν εἰς τοὺς ἀνθρώπους, ἀντὶ φωτὸς σκότος καὶ γίνονται αἰτία νὰ βλασφημῆται τὸ ὄνομα τοῦ Ὑψίστου Θεοῦ. 

Ἡ σημερινὴ ἀθλιωτάτη καὶ οἰκτροτάτη κατάστασις τῆς κοινωνίας ὀφείλεται ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖστον εἰς τοὺς ἀναξίους ἀρχιερεῖς καὶ ἱερεῖς, διότι ὅταν τὸ φῶς γίνῃ σκότος, τὸ σκότος πόσον; 

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός 

«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων» προφητεύει για τα έσχατα χρόνια ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. («Ο Πατροκοσμάς», Προφητεία 57η , σελ. 39) 


Ο Άγιος Ιππόλυτος 
(Άγιος Ιππόλυτος ΒΕΠΕΣ 6, 278) 

«Οι ποιμένες ως λύκοι γενήσονται. Οι ιερείς το ψεύδος ασπάσονται. Οι μοναχοί τα του κόσμου ποθήσουσιν…» γράφει για την εποχή του Αντιχρίστου ο άγιος Ιππόλυτος 

Προφητικά Νείλου του Μυροβλύτου, Αγιορείτου (1651 † ) 

Οι άνθρωποι θα αγριέψουν και θα γίνουν ωσάν θηρία από την πλάνην του Αντιχρίστου. Δεν θα υπάρχει σεβασμός εις τούς γονείς και γεροντοτέρους, η αγάπη θα εκλείψει…. 

Οι δε Ποιμένες των Χριστιανών Αρχιερείς και Ιερείς θα είναι ώς επί το πλείστον, άνδρες κενόδοξοι, παντελώς μη γνωρίζοντες την δεξιάν οδόν από την αριστεράν. 

Οι Εκκλησίες τού Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονο τότε εις τούς εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φώς επιγνώσεως. 

 Ο όσιος Νείλος αναφέρεται στην εποχή μας 

Η προφητεία λέει ότι οι Ποιμένες δεν θα είναι άνδρες ταπεινοί αλλά κενόδοξοι. Οι ιερείς δεν θα μπορούν να συμβουλεύσουν τον κόσμο, γιατί και αυτοί θα έχουν πέσει στην παγίδα. Θα έχουν άλλα δεδομένα στο μυαλό τους, και όχι το νόμο τού Θεού. Αυτό σήμερα είναι συχνό φαινόμενο. 

Βλέπουμε Ιεράρχες αλλά και απλούς παπάδες να παρασύρονται από κάθε λογής νεωτερισμούς, να ξεφεύγουν από τη διδασκαλία του ευαγγελίου και κάποιοι να κυνηγούν τις ανέσεις και τα χρήματα 

«Οι πορνείες, μοιχείες, αρσενοκοιτίες, κλοπές και φόνοι θα πολιτεύονται..». Πολιτεύομαι σημαίνει ζω ελεύθερα σε πολιτεία, αλλά και διοικώ, και αναμειγνύομαι στα πολιτικά. Η πραγματικότητα σήμερα ταυτίζεται ακριβώς και με τις τρεις ερμηνείες. 

Δηλαδή τα άτομα που πέφτουν στην αμαρτία της μοιχείας, της αρσενοκοιτίας, της κλοπής και του φόνου, σε αρκετές περιπτώσεις, όχι μόνο μπορούν να ζουν ελεύθερα, αλλά μπορούνε να εκλέγουν, να εκλέγονται και να διοικούν. 

Ο όσιος Νείλος μας προειδοποιεί ότι «εξαιτίας της μεγάλης αμαρτίας το καιρό εκείνο, οι άνθρωποι θα στερηθούν την χάριν του Αγίου Πνεύματος που έλαβαν κατά το Άγιο Βάπτισμα καθώς και την τύψη και τον έλεγχο της συνειδήσεως». από το Βιβλίον «Ευαγγελικός Κήπος», τηςΙεράς Μονής Σταυροβουνίου Κύπρου) 

Ο Αββάς Μωϋσής 

«Εν ταις ημέραις εκείναις… θέλουν προχειρίζεσθαι ηγούμενοι και ποιμένες άνδρες αδόκιμοι αρετής, άπιστοι… μη διακρίνοντες την δεξιάν οδόν εκ της αριστεράς, αμελείς, φιλομέριμνοι, τα πρωτεία με δώρα αρπάζοντες… μη γνωρίζοντες κατηχείν και νουθετείν το ποίμνιον… εκ της τοιαύτης δε αμελείας και καταφρονήσεως των ποιμένων απολούνται οι αδελφοί…» προφητεύει και ο Αββάς Μωϋσής. 

(Δ. Παναγόπουλου, «Άγιοι και Σοφοί περί των μελλόντων να συμβώσι», Προφητεία ΑββάΜωϋσέως, σελ. 6). 

Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός: 

“Εμείς δι’ουδέν άλλο απεσχίσθημεν των Λατίνων, αλλά διότι είναι όχι μόνον Σχισματικοί, αλλά και Αιρετικοί. 

 Δια τούτο σας παρακαλώ αποφεύγετε τους Παπικούς όπως φεύγει κάποιος από φιδιού και από προσώπου πυρός, αλλά και τους «Ορθοδόξους» που σχετίζονται με παπικούς…Δεν χωρεί καμμία συγκατάβασις σε ό,τι έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη μας”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου