Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ COVID19

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗ ΒΕΡΝΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΣΟΥ!

5 ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη διαδήλωση χιλιάδων κατά του υγειονομικού πάσου-pass sanitaire μπροστά στο Ομοσπονδιακό Παλάτι στη Βέρνη στην Ελβετία καθώς ο λαός της Ελβετία οφείλει να εκφραστεί σε δημοψήφισμα στις 28 Νοεμβρίου για το μέλλον του νόμου περί covid-19.

Στην Ελβετία, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας εντόπισε 1.288 επιπλέον κρούσματα κορωνοϊού αυτήν την Παρασκευή μέσα σε 24 ώρες, τρεις επιπλέον θάνατοι και 36 ασθενείς νοσηλεύτηκαν. Διαδήλωση χιλιάδων συμμετεχόντων στη Βέρνη.


Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα από την “Aktionsbündnis Urkantone” (“Συμμαχία των πρωτόγονων καντονιών”) και την ένωση “Freie Linke Schweiz” (“η ελεύθερη αριστερά της Ελβετίας”), αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Βέρνη για μια πανεθνική διαδήλωση κατά των μέτρων κατά του Covid . 

Ομιλίες κατά του νόμου Covid, έγιναν στην Ομοσπονδιακή Πλατεία, γεμάτη κόσμο. 

Οι ομιλητές εξέφρασαν κυρίως την άρνησή τους για το δελτίο υγείας/υγειονομικό πάσο, δηλώσεις που επιδοκιμάστηκαν από το πλήθος.

Αρκετές εκατοντάδες είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως στην Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, από όπου ενώθηκαν στην Ομοσπονδιακή Πλατεία, με επικεφαλής τους κωδωνοκρουστές, με λευκά πουκάμισα, συνηθισμένες πλέον φιγούρες αυτών των πομπών. Μερικοί διαδηλωτές φώναζαν τη λέξη «Ελευθερία!».

 Η αστυνομία ήταν μαζική, εμφανής σε στρατηγικά σημεία και με περιπολικά οχημάτων στην πόλη.

 Η περίμετρος του Ομοσπονδιακού Παλατιού έχει περιφραχθεί. Δεν αναφέρθηκαν αξιοσημείωτα περιστατικά. Πολύ μετά τις 16:00, μετά την επίσημη διασπορά της διαδήλωσης, αναφέρθηκαν επεισόδια, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στα τζάμια των αυτοκινήτων και τα έσπασαν.

“Το UDC δεν αντιτίθεται στον εμβολιασμό”
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του σχηματισμού Marco Chiesa κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των αντιπροσώπων του ελβετικού UDC αυτό το Σάββατο στο Montricher (VD).

 Από την άλλη, επέκρινε την «αυθαιρεσία» του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου. «Οι αρχές της υγιεινής λειτουργούν. 

Οι τομείς της εστίασης, του αθλητισμού και του πολιτισμού το έχουν αποδείξει εδώ και μήνες», είπε ο Marco Chiesa στην ανοιχτή σκηνή όπου συγκεντρώθηκαν οι σύνεδροι, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν περιορισμοί υγείας.

 «Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πρέπει τώρα να παρουσιάσει μια συγκεκριμένη στρατηγική για μια σταδιακή έξοδο από την κρίση».

Ο πρόεδρος του UDC επέκρινε τις «αντιφάσεις» στην κυβερνητική πολιτική υγείας και τη διαίρεση της κοινωνίας μεταξύ «καλών εμβολιασμένων» και «κακών μη εμβολιασμένων». 

Υπενθύμισε ότι το κόμμα δεν ήταν αντίθετο με το πιστοποιητικό υγείας για ταξίδια ή μεγάλες εκδηλώσεις. «Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου μετέτρεψε αυτό το πιστοποιητικό σε εργαλείο διακρίσεων».

Η Αυστρία σχεδιάζει να κάνει lockdown μόνο για τα μη εμβολιασμένα άτομα σε περίπτωση απότομης αύξησης των κρουσμάτων.

Νέο καθημερινό ρεκόρ θανάτων (1.064) και μολύνσεων στη Ρωσία, όπου το ένα τρίτο των Ρώσων έχει εμβολιαστεί με το sputnik.Αύξηση θανάτων και επιδείνωση κατάστασης αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από βελτίωση δύο μηνών. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων – κατά μέσο όρο 1.703 αυτή την εβδομάδα. Η χώρα προηγείται της Ρωσίας (1011) και της Ρουμανίας (389).Η Ευρώπη καταγράφει αυτήν την εβδομάδα το 16% των νέων κρουσμάτων.letemps 23/10/21

Η Ελβετία είναι από τις χώρες που έχουν σε ημερήσια διάταξη θεσμούς άμεσης δημοκρατίας όπως το δημοψήφισμα. Ωστόσο είναι και δίκοπο μαχαίρι καθώς μια α δημοσκόπηση κανείς δεν ξέρει πόσο αξιόπιστη δέιχνει ότι ένα 61% έναντι 36% αποδέχεται το πιστοποιητικό για κόβιντ από την τροπολογία νόμου που τον προβλέπει.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου