Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΗΔΗ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ!!!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΚΑΙ «ΣΦΗΝΑΣ» ΜΕΤΑΞΥ ΛΗΜΝΟΥ- ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ



Το καθεστώς Ερντογάν περιπαίζει την ελληνική κυβέρνηση που χθες επιχείρησε με δηλώσεις των Γεραπετρίτη- Χατζηβασιλείου να δείξει ότι είναι αποφασισμένη -λόγω εκλογών βεβαίως- να αλλάξει ελαφρώς την τακτική της στα ελληνοτουρκικά. 

Η Άγκυρα απάντησε με δημοσίευμα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu που δημοσίευσε χάρτη με τα θαλάσσια πάρκα που πριν μερικές ημέρες υπέγραψε ο Ερντογάν.

«Τα πρώτα θαλάσσια εθνικά πάρκα που κηρύχθηκαν στην Τουρκία αντικατοπτρίζουν την προτεραιότητα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος τόσο στα χωρικά της ύδατα όσο και στις θαλάσσιες ζώνες πέρα από αυτά», επισημαίνει το Anadolu.



Στο κείμενο που συνοδεύει τον χάρτη του Anadolu σημειώνει πως τα πάρκα εκφράζουν την προτεραιότητα που δίνει η Τουρκία στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος όχι μόνο εντός των χωρικών υδάτων της αλλά και σε «θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας» πέρα από αυτά.

Τα διατάγματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δημοσιεύτηκαν στις 16 Αυγούστου ορίζουν τη δημιουργία πάρκων σε δύο σημεία:
Το πρώτο πάρκο εκτείνεται στην περιοχή μεταξύ της Φέτιγιε (επαρχία Μούγλα) και του Κας (επαρχία Αττάλειας). 

Η συγκεκριμένη χωροθέτηση περικλείει και αποκλείει ουσιαστικά ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελλόριζο, πέραν της τουρκικής αιγιαλίτιδας ζώνης, δηλαδή πέραν των 6 μιλίων.
Το δεύτερο πάρκο εκτείνεται σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις τουρκικές ακτές της Ραιδεστού και του Τσανάκαλε, εκτεινόμενο γεωγραφικά μεταξύ της Σαμοθράκης και της Λήμνου.



ΠΗΓΗ



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου