Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΗΡΧΑΙΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟ-ΣΚΑΦΗ ΤΗΣ Π.Α.


ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ 
ΤΟΥ ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 



 Θρήνος στην κηδεία του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έπεσε στο καθήκον - Το χωριό Ζάρακες στην Εύβοια ντυμένο στα μαύρα για τον πιλότο της Πολεμικής Αερροπορίας - 

Συγκλονίζουν η σύζυγος, οι γονείς και τα αδέρφια του αδικοχαμένου αξιωματικού - Ασφυκτικά γεμάτη η εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - Σπαρακτικές σκηνές


Ο Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου πέταξε για τη γειτονιά των Αγγέλων και η Εύβοια θρηνεί τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πόνος στο χωριό του βουβός. Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου οι σκηνές ήταν σπαρακτικές. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι ήταν για το τελευταίο αντίο.


Στην κηδεία ήταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο…



Τραγικές φιγούρες, η σύζυγος, τα αδέρφια και οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου που ανεβαίνουν έναν Γολγοθά που μοιάζει ατελείωτος. Ο πρώτος που έμαθε την τραγική είδηση ήταν ο δίδυμος αδερφός του που υπηρετούσε στην ίδια μονάδα στην Καλαμάτα. Ήταν εκείνος που μόλις ενημερώθηκε για το μεγάλο κακό, τηλεφώνησε στον πατέρα του.

Από τότε το χωριό του Επισμηναγού ντύθηκε στα μαύρα με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Νικόλαος Βασιλείου έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.
Πλήθος κόσμου για την κηδεία του Επισμηναγού
















Ο 39χρονος πιλότος ήταν πατέρας δύο παιδιών, καταγόταν από το χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και θεωρείτο ιπτάμενος μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Στο χωριό του επικρατεί θλίψη, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην μικρή κοινωνία. Το «γελαστό παιδί» όπως τον έλεγαν, ένας άνθρωπος αισιόδοξος και αγαπητός.

Εικόνες από το χωριό λίγο πριν την κηδεία









Ο αθλητικός σύλλογος του χωριού εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του άτυχου Νίκου: «Όλο το χωριό ήταν ανέκαθεν υπερήφανο για σένα γιατί ήσουν από τους πρώτους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που έβγαλε το χωριό μας. 

Ο άδικος χαμός σου, μας συγκλόνισε από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο κάτοικο, θα σε θυμόμαστε πάντα και θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα, γιατί αφιέρωσες τον εαυτό σου στην προστασία του εθνικού εναέριου χώρου ενός κυρίαρχου κράτους. 

Θερμά Συλληπτήρια στην σύζυγο τα παιδιά τα αδέρφια και τους γονείς σου. Καλό Παράδεισο φίλε Νίκο Βασιλείου». 



Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου: Το χρονικό της τραγωδίας

Η 28η Αυγούστου γράφτηκε με μαύρα γράμματα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήταν 8:50 το πρωί όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη έξω από το χωριό Κολλίδες, στα κοντά στα σύνορα Αρκαδίας – Λακωνίας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση περιδίνησης. Είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, ο διασωθείς επισμηναγός συγκυβερνήτης, αφού χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, όταν πάτησε στο έδαφος επικοινώνησε με τις αρχές δίνοντας το στίγμα του.

 Στη συνέχεια και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει μεταφερθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

.

Ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου


Ο άτυχος Νικόλαος Βασιλείου βρέθηκε εντός του αεροσκάφους. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ακραδίας, όταν τον βρήκαν νεκρό κρατούσε ακόμη το πηδάλιο. Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της συντριβής που από το μοιραίο Τ2 Buckeye δεν απέμεινε τίποτα, παρά μόνο λίγα κομμάτια.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.

Με απόφαση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εικόνες από το σημείο της συντριβής













ΠΗΓΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου