Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΜΕ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ    ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ   ΠΡΩΘΥΣΤΕΡΟ «ΦΤΥΣΙΜΟ» ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ!


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION ( USA)
Claymont, Delaware 19703
U.S.A

August 2,  2018


Εξοχώτατο κ. Αλέξη Τσίπρα

Πρωθυπουργό Ελλάδος

κ. Πρωθυπουργέ,

Η International Hellenic Association-ΙΗΑ(USA) εκπροσωπώντας 3,000 Έλληνες Ακαδημαϊκούς και κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος σε όλο τον κόσμο, αλλά και σημαντικό μέρος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να εκφράσουμε την βαθειά μας ανησυχία για όσα φαίνεται ότι προετοιμάζουν μέλη της Κυβέρνησής σας για το αύριο των Μουφτειών και των Διαχειριστικών Επιτροπών Βακουφικής Περιουσίας της ελληνικής Θράκης.

Ως γνωστόν στην περιοχή ζούνε ειρηνικά, σχεδόν έναν αιώνα τώρα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, στα πλαίσια του ελληνικού κράτους. 

Στην διατήρηση του καλού κλίματος, ιδίως τις τελευταίες δεκαετίες, συνέβαλε τα μέγιστα η ανάδειξη μουφτήδων και βακουφικών Επιτροπών από την ίδια την πολιτεία, παρά τις τυχόν αδυναμίες κάποιων προσώπων, που επιλέχθηκαν βεβιασμένα και ίσως με ανορθολογικά κριτήρια. 

Το τελικό αποτέλεσμα όμως, ιδίως στον «δύσκολο» νομό Ροδόπης, δείχνει ότι τα πρόσωπα παίζουν τον πρώτιστο ρόλο και από την άποψη αυτή είμαστε σήμερα στο καλύτερο σημείο που ήμασταν ποτέ. 

Η συνεργασία των δύο μειονοτικών θεσμών με τους δημόσιους φορείς είναι κυριολεκτικά πρωτοφανής σε έκταση και γίνεται πάντα σε κλίμα παραδειγματικής εγκαρδιότητας.

Ωστόσο από μήνες κυκλοφορούν έντονες φήμες πως η Κυβέρνηση θα αλλάξει άμεσα τον τρόπο ανάδειξης των προσώπων για τις ίδιες θέσεις, σε μία αψυχολόγητη πρωτοβουλία που μόνο ως πασιφανής υποχώρηση της πλευράς μας έναντι της Τουρκίας μπορεί να ερμηνευτεί. 

Η «αιτία», αν αντιληφθήκαμε σωστά την προ μηνών δήλωσή σας, είναι ότι «μερίδα των μουσουλμάνων απορρίπτει» τα πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στις θέσεις αυτές. Δηλαδή τα αρμόδια υπουργεία σχεδιάζουν να αναδείξουν πρόσωπα αποδεκτά από το σύνολο της μειονοτικής κοινωνίας;! 

Πού και σε ποιόν χώρο υπάρχει καθολική αποδοχή; Κι αν ακόμη βρείτε έναν τρόπο επιλογής ελέγξιμο από τη χώρα μας, όπως μάλλον κάποιοι σας συμβουλεύουν, είναι δυνατόν να πάψουν τα παράπονα της Τουρκίας; 

Ή μήπως εννοούσατε να ικανοποιηθεί η μερίδα των τουρκοφρόνων; Μα αυτό – το οποίο αντίκειται σε όσα ισχύουν στην ίδια την Τουρκία αλλά και σε κάθε μουσουλμανική χώρα του κόσμου – θα σήμαινε καίριο πλήγμα στην ελληνική κυριαρχία στη Θράκη και τίποτε λιγότερο.

Τέλος, αδυνατούμε να αντιληφθούμε κ. πρωθυπουργέ ποια προτεραιότητα μπορεί να σας οδηγήσει σε μία τέτοια καταστροφική για τη χώρα μας ενέργεια.

 Ιδίως, όταν γνωρίζουμε την απάνθρωπη μεταχείριση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου από το Τουρκικό κράτος, η οποία οδήγησε στην συρρίκνωση του σε ποσοστό μεγαλύτερο από 95%. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ούτε σε προεκλογικές στοχεύσεις ούτε σε εκβιασμούς ξένων χωρών μέσω βουλευτών σας. 

Σας καλούμε να δείτε προσωπικά το θέμα και να κινηθείτε με την προσοχή και διάκριση που επιδείξατε και στην επίσκεψή σας ως πρωθυπουργός στη Θράκη, και να τιμήσετε τους ανθρώπους που κι αυτοί τίμησαν για δεκαετίες την νομιμότητα στην περιοχή και παράγουν σπουδαίο έργο υπέρ του κοινού συμφέροντος όλων. 

Με εκτίμηση

Για τον Διεθνή Ελληνικό Σύνδεσμο

Ευάγγελος Ρήγος

Πρόεδρος


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


κ. Νίκο Βούτση, Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων

κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο Κόμματος ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

κ. Νικόλαο Μιχαλολιάκο, Πρόεδρο Κόμματος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

κα Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο Κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, Πρόεδρο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

κ. Σταύρο Θεοδωράκη, Πρόεδρος Κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

κ. Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο Κόμματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

κ. Βασίλη Λεβέντη, Πρόεδρο Κόμματος ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Βουλευτές Ελληνικής Βουλής

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ «ΦΤΥΣΙΜΟ»!

Πέρασε στη Βουλή (προχθές 1 Αυγούστου το βράδυ) η τροπολογία-ντροπή που συνταξιοδοτεί τους νόμμιμους μούφτηδες Κομοτηνής, με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ. 

Υπέρ της «ντροπολογίας» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ. «Παρών» δήλωσε η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι. «Όχι» δήλωσε η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Με την τροπολογία η κυβέρνηση προχωράει στο «ξήλωμα» των νόμιμων μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ικανοποιώντας ουσιαστικά ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας.

ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Όπως φαίνεται η Επιστολή προς τον δωσίλογο πρωθυπουργό συνετάχθη από τους ομογενείς, ενώ είχαν τις πληροφορίες για παραχώρηση στην Άγκυρα της εκλογής των μουφτήδων. 

Εστάλη όμως ενώ οι δωσίλογοι ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ είχαν ήδη ψηφίσει την προδοτική «ντροπολογία» που «ξήλωνε» τους νόμιμους μουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας και έδινε στην Άγκυρα το προνόμιο να εκλέγει εκείνη τους μουφτήδες. 

Δηλαδή η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη αντιμετωπίζεται επίσημα από τους προδότες σαν να πρόκειται περί τουρκικής μειονότητας!!!

ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ 
ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΙΑΙΗ ΕΞΟΔΟΣ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου