Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» ΤΗΣ...

ΒΙΝΤΕΟ



Γράφει η Βενετία Κάντζια


Στις 30.4.2010, ανακηρύχθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, ως τακτικό της μέλος η κυρία ΄Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη. 
ΤΙ είχε πεί στον Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ;

Επί τη ευκαιρία αυτή και επειδή, δεν πρέπει να λησμονούμε, κάνει καλό να θυμόμαστε κάποια πράγματα, όπως π.χ.τιςδηλώσεις της κας Μπενάκη, ως Προέδρου της Ελληνικής Βουλής, προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κον Κάρολο Παπούλια. 


Οι οποίες δηλώσεις, από κάποιους ίσως να είχαν τότε θεωρηθεί ως "προφητικές". ΄Ομως είναι βέβαιο ότι ελέχθησαν από την κα Μπενάκη, εν πλήρει γνώσει, [μιά και ήταν σε θέση να γνωρίζει],των διαφόρων σχετικών συνθηκών οι οποίες είχαν ήδη υπογραφεί με την Ε.Ε.,οι οποίες είχαν όμως υπογραφεί εν πλήρει αγνοία και απουσία του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού, που οι πολιτικοί του ταγοί, καταχρώμενοι της εμπιστοσύνης του, τον κρατούν διαχρονικά, μακριά από θεμελιώδεις γιαυτόν και την Πατρίδα του αποφάσεις, στερώντας του έτσι και αυτό ακόμα το συνταγματικά κατωχηρωμένο δικαίωμα, να αποφασίζει με δημοψήφισμα!

Αυτού του Λαού, που ανέδειξε με την ψήφο του και τους δύο πιο πάνω αναφερόμενους , σε αυτά τα ανώτατα αξιώματα, πάντα με την ελπίδα να του προασπίσουν τα δικά του συμφέροντα, αλλά και αυτά της Πατρίδας του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Οι δηλώσεις – προσφώνηση της κας Μπενάκη, λοιπόν 

0

« Αναλαμβάνετε Κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της

Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγοντότα και εξελίξεις: 

Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα Εθνικά Σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής Κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της Ειρήνης και της Ευημερίας και της Ασφάλειας στην διευρημένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί, από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Αλλά όμως ας αναλογισθούμε επίσης, άν τα γραφόμενα της κας Μπενάκη περί Δικαιοσύνης σε άρθρο της, το οποίο δημοσιεύτηκε στη « Διεθνή Επιθεώρηση « περίοδος β΄,τεύχος 23 Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1995, σελ.16, και περιλαμβάνεται στην πολύ διαφωτιστική μελέτη του ιστορικού και νομικού, Κυρίου ΑναστασίουΠ. Ζολώτα : ΄΄ Αντισυνταγματικαί Διατάξεις του Συντάγματος ΄΄, Εκδόσεις Ερωδιός, Θεσσαλονίκη, 2006, σελ. 45-46, και όπου εκφράζει την γνώμη ότι :

« δέν μπορεί η υπόδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης να είναι ανεξάρτητη από την πολιτική (!!!). Δέν είναι σε κανένα μέρος του κόσμου (!)και δέν μπορεί να είναι διότι είναι μιά εξουσία που και αυτή αντλεί τη δύναμή της από τον λαό και επομένως από κάπου πρέπει να ελέγχεται. ΄

Αν δέν ελέγχεται από πουθενά, φθάνουμε στο΄΄κράτος των δικαστών΄΄, που είναι κάτι ανεξέλεγκτο και ανεπιθύμητο(!!!).

Επομένως, η υπόδειξη των δικαστών στο ανώτατο επίπεδο,το ηγετικό, από την εκάστοτε κρατούσα εξουσία, για μένα είναι φυσιολογικό(!). Θεωρώ, λοιπόν, φυσιολογικό μιά πολιτική εξουσία να επιλέξη την κορυφή της Δικαιοσύνης ανάλογα με την ιδεολογία και τις πολιτικές της πεποιθήσεις.

 Μιά σοσιαλιστική κυβέρνηση θα αναζητήση μεταξύ των δικαστών πρόσωπα που εμφορούνται κατά κάποιον τρόπο από την σοσιαλιστική ιδεολογία, μιά φιλελεύθερη από την φιλελεύθερη κλπ. 

Αυτό είναι αυτονόητο ότι θα γίνη», αυτή λοιπόν η γνώμη κι επιθυμία της, είναι μεταξύ των σοβαρών κριτιρίων που οδήγησαν τους σοφούςτης Ακαδημίας μας, στην απόφασή τους να την περιλάβουν στηναγκαλιά των αθανάτων, αναγνωρίζοντας τοιουτοτρόπως ,αυτήντην τόσο σημαντική της προσφορά στην Πατρίδα…

Τέλος, άς αναρρωτηθούμε το βαθμό και το βάθος της δικαίωσης
αυτών των επιθυμιών της κας ακαδημαϊκού( αλλά και όχι μόνον
αυτής ), ως προς τη δικαιοσύνη και άς ευχηθούμε αυτήν την έσχατηστιγμή, όπως οι ακέραιοι των δικαστών και νομικών ,των
συνταγματολόγων και πολιτειολόγων, που με βεβαιότητα υπάρχουν ,ναβρούν το θάρρος και την τόλμη και να ξυπνήσει μέσα τους το φιλότιμοκαι η περηφάνεια και να:

ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ , ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ,

ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ Ή ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ,

ΟΥΤΩΣ ΄Η ΑΛΛΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ,

διαψεύδοντας όλες τις κασσανδρικές προφητείες και τους σχεδιασμούς και της κας ακαδημαϊκού, αλλά και όλων των υπολοίπων, εκτελούντων χρέη νεκροθάφτη της ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ.

ΕΜΕΙΣ, Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΡΡΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ, ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ… 


ΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ

ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΙ.

Α Ξ Ι Ζ Ο Υ Ν ΤΟ Κ Α Λ Λ Ι Σ Τ Ο!


Βενετία Κάντζια


Υ.Γ.: Βενετίας Κάντζια

Η Κυρία Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, όχι μόνο ήξερε
τι έλεγε και δεν έπαιζε ρόλο προφήτη, ήταν αυτή που
ως ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , είχε συνυπογράψει
τη ΣΥΝΘΗΚΗ του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤτον Αύγουστο του 1992,
και η οποία ακολούθησε τις "προδιαγραφές" της
ΑΤΖΕΝΤΑΣ 21 τον Ιούνιο του ίδιου έτους, αποτέλεσμα
της ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ του ΡΙΟ, στην οποία μετείχε -αν δεν
κάνω λάθος και η δική της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


Ενσωματωμένη εικόνα


Βενετία Κάντζια

Αθήνα, 10.8.2018





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου