Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ DNA ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


 
ΣΧΕΔΙΟ 
ΑΛΩΣΗΣ
 ΤΗΣ 
ΕΛΛΑΔΟΣ
Μ
Ε ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟ 
ΙΔΡ
ΥΜΑ ΣΟΡΟΣ!  

 

Απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν

Τα βρόμικα σχέδια του μεγαλοεπενδυτή - «φιλάνθρωπου» Τζορτζ Σόρος για την αξιακή άλωση της ελληνικής κοινωνίας και τον ωμό επηρεασμό της πολιτικής ζωής αποκαλύπτονται πλέον σε όλο τους το μεγαλείο από όσα στοιχεία παρουσιάζονται στους περισσότερους από 2.500 φακέλους των Οργανισμών Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations) που διέρρευσαν οι χάκερ της ομάδας DC Leaks. Και τα οποία, ως χθες βράδυ, δεν είχαν διαψευσθεί ή αντικρουσθεί, ως προς την εγκυρότητά τους, από τα Open Society Foundations.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι καταιγιστικά και αποδεικνύουν, μεταξύ άλλων, ότι από το 2014 τα ιδρύματα του Σόρος είχαν λάβει από συμβουλευτική εταιρία που εργαζόταν για λογαριασμό τους οδηγίες προκειμένου να πλησιάσουν (μεταξύ άλλων Ευρωπαίων) και Ελληνες ευρωβουλευτές που είναι αποδεδειγμένοι ή πιθανοί σύμμαχοι της Ανοιχτής Κοινωνίας.

Οι άνθρωποι που πρότεινε στα ιδρύματα του Σόρος η εταιρία και σχετικά με τους οποίους σχολίαζε ότι «είναι πιθανόν να υποστηρίξουν τις αξίες της Ανοιχτής Κοινωνίας» ήταν όλοι -με την εξαίρεση του Μιλτιάδη Κύρκου του Ποταμιού- ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαρροές (η εφημερίδα δεν είναι σε θέση να διασταυρώσει αν έγιναν αντίστοιχα σχόλια και για άλλους Ελληνες πολιτικούς, που δεν διέρρευσαν) δείχνουν επίσης ότι τα ιδρύματα του Σόρος είχαν χρηματοδοτήσει από το προηγούμενο έτος των ευρωεκλογών, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, 26 πρότζεκτ στην Ελλάδα, ως μία από τις πέντε χώρες προτεραιότητάς τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ συνολικά για τον επηρεασμό της κοινωνίας του συνόλου των κρατών-μελών της Ε.Ε. δαπάνησαν 5.724.934 δολάρια.

Μεταξύ των 26 αυτών «ελληνικών» πρότζεκτ, εντάσσεται και η χρηματοδότηση του Athens Pride, με το ποσό των 26.000 δολαρίων, σε συνεργασία με μία από τις οργανώσεις της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, λεσβιών, αμφιφυλοφίλων και διεμφυλικών. 

Στόχος ήταν να προωθήσουν την ατζέντα της ΛΟΑΤ κοινότητας και να κάνουν το λόμπινγκ τους οι υποψήφιοι που προέρχονταν από τον χώρο και, το πιθανότερο, αφορούσαν όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της ίδιας χρονιάς.

Τα έγγραφα φέρνουν ακόμη στο φως τις προσπάθειες του ιδρύματος να επηρεάσει την ελληνική κοινή γνώμη σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας. Για τον σκοπό αυτό χρηματοδότησε το 2015 μελέτη 3.000 λέξεων, που θα περιέγραφε τον χάρτη των φιλοουκρανικών και αντιουκρανικών συναισθημάτων στην Ελλάδα και θα αναγνώριζε τις φωνές που θα έπρεπε να ενισχυθούν.

Το φλερτ

Το επίμονο «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι συνεχίζεται, καθώς το σχετικό έγγραφο του ιδρύματος Open Society Initiative for Europe (OSIFE) εντάσσει ρητά το ελληνικό κόμμα (μαζί με τους Podemos στην Ισπανία και το ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία) στους «παίκτες» εκείνους που δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τη δημοκρατικότητα της ουκρανικής επανάστασης λόγω ρωσικής προπαγάνδας και αντιαμερικανικών συναισθημάτων και των οποίων, όπως αφήνεται να εννοηθεί, οι απόψεις θα μπορούσαν να επηρεαστούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής κερδοσκόπος με τις φιλοσκοπιανές, διεθνιστικές απόψεις μπλέκεται στα ελληνικά πράγματα. Τον Απρίλιο του 2014, έναν μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, που τόσο προσπάθησε να επηρεάσει, βρισκόταν, ως γνωστόν, στην Αθήνα, κάνοντας επαφές με πολιτικούς. Πιθανώς ο δισεκατομμυριούχος να διαισθανόταν ήδη τη διαφαινόμενη στις δημοσκοπήσεις άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε κάθε περίπτωση, όταν μετά τις ευρωεκλογές το Open Society European Institute και το Open Society Network ανέθεσαν στην συμβουλευτική εταιρία με έδρα τις Βρυξέλλες Kumquat Consult να αξιολογήσει τη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, αναζητώντας τα μέλη του, που «είναι πιθανό να υιοθετήσουν τις αξίες της Ανοιχτής Κοινωνίας», εκείνη συνέστησε από ελληνικής πλευράς, με την εξαίρεση του Μίλτου Κύρκου, μόνο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Κώστας Χρυσόγονος, ο Μανώλης Γλέζος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος (του οποίου η θητεία στην Ευρωβουλή κράτησε έως τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, οπότε και ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η «μεταγραφή» από το ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα ήταν οι ευρωβουλευτές εκείνοι τους οποίους η συμβουλευτική εταιρία νουθετούσε τα ιδρύματα του Σόρος να προσεγγίσουν, καθώς είναι πιθανό να υποστηρίξουν τη δουλειά της Ανοιχτής Κοινωνίας.

Ευρωβουλευτές που πίστευαν ότι μπορούν να τους προσεγγίσουν


Ευρωβουλευτές, οι οποίοι περιλαμβάνονται, με σύντομο βιογραφικό και σημείωμα σχετικά με τους τομείς ενδιαφέροντός τους και τη σημασία τους για την ελληνική κοινωνία, στην έκθεση με τίτλο «Αξιόπιστοι σύμμαχοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2014-2019)» (την οποία συνέταξε η Kumquat Consult για λογαριασμό του Open Society European Policy Institute), είναι οι εξής:

Κώστας Χρυσόγονος: Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά, Πρώτη θητεία, Επιτροπή Ανάπτυξης (αντιπρόεδρος), Τουρκία, Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (συντονιστής), Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Δικηγόρος και ακαδημαϊκός, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω (ημερομηνίες άγνωστες). Συνίδρυσε το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (2011-2013) και έκτοτε απορροφήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδιαφέρεται για νομικές υποθέσεις, ανεργία των νέων, θέματα απασχόλησης, κοινωνικά δικαιώματα και οικονομικά μετά την κρίση.

Εμμανουήλ Γλέζος: Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά, επανεκλεγείς, Σερβία, Νότιος Καύκασος
Διάσημη μορφή της Αντίστασης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολέμησε την ιταλική και τη ναζιστική κατοχή, καθώς και τον ελληνικό φασισμό (1939-1974). Εγινε γνωστός όταν κατέβασε τη ναζιστική σβάστικα από την Ακρόπολη (1941).

 Φυλακίστηκε, βασανίστηκε, εξορίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο πολλές φορές. Είχε αρκετές εθνικές θητείες στο Κοινοβούλιο (1951, 1961, 1981-1984, 1985-1986, 2012-2014) με μια σύντομη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο (6 μήνες το 1984-1985). 

Εμπνευστής πολλών τοπικών και περιφερειακών δημοκρατικών πειραμάτων, με Διεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας (1958), χρυσό μετάλλιο Ζολιό Κιουρί του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (1959) και Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Λένιν (1963).

Ενδιαφέρεται για την καταπολέμηση της Ακροδεξιάς. Για τα οικονομικά μετά την κρίση και για την κοινωνική δικαιοσύνη.
Εξελέγη με 438.000 ψήφους, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον Ελληνα ευρωβουλευτή. Συνέγραψε αρκετά έγκυρα βιβλία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Ιστορία και την πολιτική.

Γεώργιος Κατρούγκαλος: Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά, Πρώτη θητεία, Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, Αλβανία

Δικηγόρος και ακαδημαϊκός, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω από το 1987, ειδικός που συνέβαλε στην ανέγερση νέων θεσμών σε νεαρές δημοκρατίες (Ουζμπεκιστάν: 1997, 2005, 2006. FYROM: 2000. Συρία: 2003. Σλοβακία: 2004. Αρμενία: 2004, 2007).

Ενδιαφέρεται για το κράτος δικαίου, τα συνταγματικά θέματα, το διεθνές εμπόριο, τη φορολογία, τα θέματα απασχόλησης, τα οικονομικά μετά την κρίση και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μιλτιάδης Κύρκος: Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Πρώτη θητεία,
Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (αντιπρόεδρος), Τουρκία, Ισραήλ
Χημικός μηχανικός και εκπαιδευτικός, επικεφαλής του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων στο υπουργείο Παιδείας (2000-άγνωστη ημερομηνία), βοηθός του ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη.

Ενδιαφέρεται για την ανεργία των νέων, τα οικονομικά μετά την κρίση, τις κοινωνικές υποθέσεις και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Δημήτριος Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου):Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά (επανεκλεγείς), Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, ACP, ASEAN

Διάφορες αρμοδιότητες σε φοιτητικές οργανώσεις (άγνωστη ημερομηνία-1979), βουλευτής (2009-2014), πρόεδρος της Επιτροπής για το Περιβάλλον, τη Γεωργία, την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης PACE (2011-2012).
Ενδιαφέρεται για φορολογικά θέματα, θέματα απασχόλησης, τα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον πλανήτη, το κράτος δικαίου και το Κυπριακό.

Σοφίας Σακοράφα: Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά, Πρώτη θητεία, Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο.
Αθλήτρια, δημοτική σύμβουλος (1994-2004), βουλευτής (2000-2004, 2007-2014).

Ενδιαφέρεται για την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικοδόμηση της ειρήνης, την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, τα εξωτερικά θέματα και την ισότητα των φύλων.

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (σοσιαλδημοκρατικό κόμμα) μέχρι την αποπομπή της το 2010, μετά την άρνησή της να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας, πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα.


Ο «ειδικός» Κατρούγκαλος και ο λαοφιλής Μανώλης Γλέζος!

Ειδικά για τον κ. Κατρούγκαλο, η έκθεση της Kumquat Consult επισημαίνει το γεγονός ότι είναι «ειδικός που συνέβαλε στην ανέγερση νέων θεσμών σε νεαρές δημοκρατίες», ενδεχομένως θεωρώντας ότι αυτή η δράση εμπίπτει στα ενδιαφέροντα της Ανοιχτής Κοινωνίας. 

Κάνει εκτενή αναφορά στο βιογραφικό του Μανώλη Γλέζου, επισημαίνοντας ότι εξελέγη με περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλον Ελληνα ευρωβουλευτή, ενώ χαρακτηρίζει πολύ δημοφιλή στην Ελλάδα τη Σοφία Σακοράφα.

Σε κάθε παρουσίαση η συμβουλευτική παραθέτει τα κόμματα στα οποία ανήκουν και τις επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου στις οποίες συμμετέχουν. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι επιτροπές αυτές επισημαίνονται με έντονους χαρακτήρες, γεγονός που δείχνει πως ο Ευρωβουλευτής είναι πλήρες μέλος της επιτροπής. 

Δίπλα δε στον κάθε ευρωβουλευτή αναγράφεται, επίσης με έντονους χαρακτήρες, μια χώρα, που αφορά τον τομέα ενδιαφέροντος των ευρωβουλευτών εντός ή εκτός των επιτροπών. 

Για τον κ. Χρυσόγονο, η χώρα αυτή είναι η Τουρκία, για τον κ. Γλέζο η Σερβία και ο Νότιος Καύκασος, για τον κ. Κατρούγκαλο η Αλβανία, για τον κ. Παπαδημούλη οι χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (ACP) και η Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και για τον κ. Κύρκο η Τουρκία και το Ισραήλ.

Στο προλογικό σημείωμα επισημαίνεται: «Αυτή η χαρτογράφηση προσφέρει στο Open Society Policy Institute και στο δίκτυο Open Society πληροφορίες σχετικά με τα μέλη του 8ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είναι πιθανόν να υποστηρίξουν τις αξίες της Ανοιχτής Κοινωνίας στη διάρκεια της θητείας του σώματος το διάστημα 2014-2019.

 Διατρέχει έντεκα επιτροπές και 26 αντιπροσωπείες καθώς και τα υψηλότερα όργανα λήψης αποφάσεων του Ευρωκοινοβουλίου: 226 Ευρωβουλευτές (σε σύνολο 751) που είναι αποδεδειγμένοι ή πιθανοί σύμμαχοι της Ανοιχτής Κοινωνίας.

 Η παρουσία αυτών των Ευρωβουλευτών σε αυτή τη χαρτογράφηση δείχνει πως είναι πιθανό να υποστηρίξουν τη δουλειά της Ανοιχτής Κοινωνίας. Θα πρέπει να προσεγγιστούν με ανοιχτό μυαλό...»

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πληρωμένη μελέτη για το ουκρανικό ζήτημα

Σε ακόμη ένα έργο που προκήρυξε, με τον τίτλο «Χαρτογραφώντας τον ουκρανικό διάλογο στην Ελλάδα», το Open Society Intitiative for Europe (ΟSIFE) προτίθετο να αναθέσει, με χρηματοδότηση τουλάχιστον 6.500 δολαρίων (και πάντως όχι περισσότερα των 8.200 δολαρίων), μια μελέτη 3.000 λέξεων που θα παρουσίαζε τον χάρτη των φιλοουκρανικών και αντιουκρανικών συναισθημάτων στην Ελλάδα αλλά και να ανιχνεύσει περιθώρια επηρεασμού.

«Πολλοί παίκτες εντός της Ε.Ε. διστάζουν να αποδεχθούν την επανάσταση της (Πλατείας) Μεϊντάν (περισσότερο γνωστή σε εμάς ως Πορτοκαλί Επανάσταση) ως δημοκρατική και την ουκρανική κυβέρνηση ως νόμιμη» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες; Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι Russlandvesteher («αυτοί που καταλαβαίνουν τη Ρωσία»), πρόσωπα που έχουν τη δική τους φιλορωσική ατζέντα. 

Από την άλλη, «άλλες ομάδες και άτομα για τα οποία η πραγματική κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να αποκρύπτεται από άγνοια της κατάστασης επί του εδάφους, ρωσική προπαγάνδα, αντιαμερικανικά αισθήματα και γνήσια ανησυχία για την κατάσταση στην Ουκρανία». 

Σε αυτή την τελευταία κατηγορία, εντάσσει και τον ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τους Ισπανούς Podemos και το ιταλικό κίνημα Πέντε Αστέρων).

Η έκθεση, που δεν είναι προς δημοσιοποίηση και έχει πιθανόν ολοκληρωθεί (αφού η ημερομηνία παράδοσής της ήταν η 1η Μαΐου 2015), θα έπρεπε να περιλαμβάνει ένα «who is who» («ποιος είναι ποιος») στα ελληνικά πράγματα, με πληροφορίες από τουλάχιστον έξι εφημερίδες, 10 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, έξι ιστοσελίδες, 50 διαμορφωτές άποψης στα κοινωνικά δίκτυα και να προτείνει ανθρώπους («φωνές») που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα πράγματα. 

Μάλιστα, αναφέρει πως επέλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο για την εκπόνησή της στο πρόσωπο του «οικονομικού και κοινωνικού ιστορικού των Βαλκανίων και των ρωσικών σχέσεων» και πρώην πολιτευτή των Οικολόγων Πρασίνων στην Αττική, Γιάννη Καρρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου